Rena Natanson je na svom kuhinjskom stolu izmislila Bananagrams i to igrujući se sa svojom decom. I ni na kraj pameti joj nije bilo da će društvene igre posle njenog izuma postati ponovo toliko popularne širom sveta.

Kao samohrana majka mučila se sa brojnim izazovima. A sada je vlasnica najprodavanije igre ukrštenih reči na Amazonu. Već je prodala šest miliona komada. Evo njene priče.
 
“Sve je počelo kao zabava, a prvih 50 kompleta smo prodali za sekund. Sve se pakuje u futrole u obliku banane. Pravili smo prve komade u mojoj kuhinji, deca su se nervirala zbog krša i nereda. Taj posao je za mene bio spas, jer sam se odmarala od svakodnevice. Bila sam na raskrsnici života, planirala sam ili da se vratim u Ameriku ili da nađem dobar posao. Bila sam na ivici egzistetncije, nikad nisam imala para za naše osnovne potrebe”, objašnjava Rena koja danas nema problem sa novcem.

Bananagrams se igra slično kao i Ukrštene reči, ali bez table na kojoj ređate slova. U kompletu ih ima 144 i pravila su malo drugačija nego kod Skrebla, ali je poenta slična – složiti što više reči.

A kada smo već kod ove društvene igre, da li znate da Ukrštene reči možete da poručite na ćirilici i latinici u Srbiji? Kliknite ovde za još detalja!  photo: evan amos