Regionalni Warhammer 40.000 turnir u Srbiji – najpopularnija stono-strateška ratna igra sa minijaturama na svetu, posebno popularna u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, u subotu 9. jula od 10h do 22h održava se na trećem spratu Ada Mall Shopping Centra.

Kao i u drugim stono-strateškim minijaturnim ratnim igrama, igrači vode bitke koristeći minijaturne modele vojnika, borbenih vozila i različitih čudovišta. Prostor za igru je tabla modelovana kao bojno polje, koje se sastoji od modela zgrada, brda, drveća i drugih vrsta terena. Svaki igrač se naizmenično pokreće svoje minijature vojnika, vozila i čudovišta po bojnom polju suprotstavljajući se protivnikovim minijaturama. Ove borbe se rešavaju pomoću komplikovanih pravila, metra, kockica i jednostavne aritmetike.

Radnja igre Warhammer 40.000 smeštena je u daleku mračnu budućnost, gde ljudsku civilizaciju opsedaju neprijateljski raspoloženi vanzemaljci i natprirodna stvorenja. Modeli i rase u igri su raznovrsne od ljudi, robota, vanzemaljaca i natprirodnih čudovišta, koja raspolažu futurističkim naoružanjem i natprirodnim moćima.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime