Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće nove modele QNED i QNED Mini LED televizora za 2024 godinu, koji dolaze u različitim veličinama, uključujući ultra-veliki ekran od 98 inča sa živopisnom slikom, naprednim AI tehnologijama, sofisticiranim dizajnom i brojnim funkcijama po meri korisnika.

LG 2024 QNED televizori su evoluirali sa a8 AI procesorom, pa su u odnosu na prethodne modele značajno unapredili performanse – AI za 1.3 puta, grafičke za 2.3 puta, a brzina procesora je čak 1.6 puta brža.

Koristeći najsavremeniju tehnologiju za prefinjeniji vizuelni prikaz, AI Picture Pro nudi vrhunski kvalitet slike zasnovan na dubokom učenju. Ova svestrana karakteristika vešto razlikuje lica, objekte i pozadine unutar svake scene, obogaćuje teksturu i fine detalje kako bi korisnici uživali u neuporedivom realizmu. Dinamic Tone Mapping Pro deli sliku na blokove i analizira svaki u realnom vremenu kako bi otkrio najtamnije i najsvetlije oblasti, ističući detalje preciznom HDR optimizacijom što rezultira trodimenzionalnom kvalitetu slike. Funkcija Personalized Picture Wizard omogućava korisnicima da lako prilagode kvalitet slike jednostavnim odabirom nekoliko željenih slika koje su inteligentno podešene kroz dubinsko učenje.

Pored živopisnog kvaliteta slike, AI Sound Pro omogućava virtuelni 9.1.2 surround zvuk iz ugrađenih zvučnika, a za potpuni užitak tu je opcija WOW Orchestra koja integriše LG Sound Bar i zvučnike TV-a, za dobijanje pravog 3D zvuka.

Tu su i poznate LG Quantum Dot i NanoCell tehnologije boja, zbog kojih najnoviji QNED televizori daju oštar i živopisan kvalitet slike za hiperrealistično iskustvo. Uz unapređenu reprodukciju boja, autentična paleta QNED televizora povećavaju vizuelnu dubinu za 3D vizuelno iskustvo.

Da bi ostvarili realističan kontrast, LG QNED Mini LED televizori koriste tehnologiju Precision Dimming za gradaciju i preciznu kontrolu pozadinskog osvetljenja, a LG QNED televizori dodatno imaju tehnologiju lokalnog zatamnjivanja za još bolji kontrast i izuzetnu osvetljenost.

Model LG QNED Mini LED TV QNED90 ima funkciju Million Grey Scale koja razlikuje nijanse sive i predstavlja gradaciju sa 20-bitnom preciznošću, za neverovatan kontrast.

Sa elegantnim i sofisticiranim dizajnom i ekranom od svega 29 mm debljine, LG 2024 QNED televizori, uključujući modele QNED85 i QNED80, lako se uklapaju u svako domaćinstvo. Televizori se mogu montirati i na zid, za još veću fleksibilnost rasporeda ostalog nameštaja i uređaja u prostoriji.

LG 2024 QNED televizori unapređuju kućnu zabavu raznovrsnim opcijama za personalizaciju radi što veće praktičnosti. Sa webOS Re:New program,* LG nudi nadogradnju na najnoviju verziju svoje webOS pametne platforme kako bi što više vlasnika pametnih televizora imali najsavremenije korisničko iskustvo u narednih pet godina. Ova funkcija je dostupna za modele LG QNED Mini LED 8K modele iz 2022. (serije QNED99 i QNED95) a biće proširena na druge modele u QNED TV seriji.

Korišćenjem najnovije LG webOS pametne TV platforme, korisnici mogu da kreiraju pojedinačne profile kako bi prilagodili šta će gledati prema svojim željama. Televizori mogu razlikovati glasove na osnovu korisničkih profila i ponuditi personalizovane preporuke tumačenjem obrazaca onoga što su već gledali.

Sa glavnog menija poslednje verzije webOS-a korisnici mogu da aktiviraju Dinamic Q Card za brz pristup svojim uslugama, sortiranih po grupama poput Home Office, Home Hub, Sports i Games. Da biste uživali u omiljenim digitalnim medijima, LG 2024 QNED televizori imaju podršku za Apple AirPlay i Chromecast za bolju povezanost i kompatibilnost sa mobilnim uređajima.

Kako bi unapredili korisničko iskustvo za sve korisnike, LG 2024 QNED televizori nude mogućnost namenskih podešavanja menija, avatare znakovnog jezika, uputstva za daljinsko upravljanje i vodiče za brzo rešavanje problema.

LG QNED modeli za 2024. dolazi u različitim veličinama ekrana na čelu sa ultra-velikim blokbasterom od 98 inča, zaista masivnim ekranom koji će svojom veličinom oduševiti gledaoce. Televizor od 98 inča odgovara na rastuću potražnju za većim dijagonalama ekrana na tržištu premium LCD televizora, a tu su i modeli od 43, 50, 55, 65, 75 i 86 inča, pa će svako naći onu veličinu koja mu odgovara.

„Novi 2024 LG QNED TV modeli će obradovati korisnike naprednim procesorom koji omogućava izvanredna audio-vizuelna iskustva na različitim veličinama ekrana, istovremeno pružajući personalizovano korisničko iskustvo prilagođeno jedinstvenom životnom stilu i preferencijama svakog pojedinca. Ostajemo privrženi pružanju izvanrednog korisničkog iskustva, oslanjajući se na našu decenijsku stručnost sa webOS platformom,“ rekao je Baik Seon-pill, šef odeljenja za planiranje proizvoda kompanije LG Home Entertainment Company.

Posetioci sajma CES 2024 će biti u prilici da istraže najnovije LG inovacije i tehnologije na štandu kompanije (#16008, Las Vegas Convention Center) od 9. do 12. januara.