Sledeća velika stvar u svetu igara je Spore! Autor Will Wright nam je već dokazao da ume da napravi dobru igru, pošto je on smislio igre Sim City i The Sims. Već neko vreme u kompjuteraškim krugovima vlada histerija povodom ovog naslova, a kako je u prodaji od pre neki dan odlučili smo da proverilo da li ima i vatre tamo gde ima dima.

Koncept Spore povezuje nekoliko različitih žanrova ali i načina igranja. Od početka igre vi ste zaduženi za razvoj vaše vrste od jednoćelijskog organizma, preko vodozemaca, dinosaurusa i sisara pa do svemirske super sile. Sve vreme su mogućnosti da se kreativno izrazite ogromne – možete da birate da li će vaša vrsta biti biljojed ili mesožder, da li će biti miroljubiva ili opasna i kasnije kakav će im biti outfit odnosno krzno ili recimo krpice. Tu su i ubačeni elementi legendarne Civilizacije, pa sve dobija i strateško-socijalno-politički karakter. U određenim delova će biti potrebno da pokažete i arkadne veštine, na početku na nivou packmana, ali kasnije i opasnih borbi. Iako ćete možda pomisliti da u igri nema ničeg revolucionarnog, sam koncept povezivanja nekoliko super uspešnih ideja u jednu igru je dovoljno inovativan. Zaraznost i zanimljivost garantuje autor, tako da idemo po čips i vidimo se za šest meseci.

1 KOMENTAR

  1. Vau… Iako sam veliki obozavatelj realnog CG-a, nisu uvek efekti potrebni kako bi uzdigli neku igru na poziciju da se o njoj na veliko prica. Ova igra, kao i nekolicina drugih, sto uspelih, sto neuspelih, ima originalan pristup pravljenju tipa igre i sadrzaja. Verujem, kada bude izasla, da ce biti pravi hit, jer ce obuhvatiti sve generacije gamera, starije zbog novog originalnog pristupa i mladje zbog sarmantnog izgleda.

    Go 4 it

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime