Drugačije Barbi lutke već neko vreme mogu da se kupe. A sada stiže i nova serija za 2020 godinu koja poručuje da su razlike sasvim OK i da smo svi drugačiji.

Drugačije Barbi lutke

Tako je Mattel upravo prestavio nove Barbie lutke sa različitim životnim situacijama. Recimo jedna ima vitiligo, kožnu bolest zbog koje dolazi do depigmentacije i belih fleka. Tu je i prvi Ken sa dugom plavom kosom.

Jedna ima protetičku nogu, a druga Barbika je plavuša u invalidskim kolicima.

Sve je deo Barbie 2020 izdanja koje stižu u junu u prodavnice. Deo su Fashionistas linije u okviru koje je predstavljeno preko 170 različitih karaktera koji predstavljaju različitosti i inkluziju.

Inače, kako bi napravili Barbie sa vitiligom konsultovali su dermatologe kako b bili sigurni da je ovo stanje prikazano verno.

U ponudi će biti i Barbika koja je iz nekog razloga ostala bez kose.

Iako su svi navikli da su Barbie lutke mršave belkinje nerealnih proporcija tela, to se menja u poslednjih pet godina.

Tako je 2019 godine više od polovine Barbika bilo inkluzivno, a do sada je predstavljeno 5 tipova tela, 22 boje kože, 76 frizura, 94 boje kose i 13 boja očiju.

“Ponosni smo što je Barbie lutka sa najviše razlika u izgledu na tržištu i nastavljamo to da unapređujemo kako bismo još bolje predstavljali svet koje devojčice žele da vide oko sebe”, rekla je Lisa McKinght potpredsednica i globalni lider Barbie portfolija.