Smešten u fantastično kućište od brušenog aluminijuma, koje pored estetske ima i funkciju boljeg odvođenja toplote, ovaj server ostaje tih i hladan čak i prilikom najintenzivnijeg korišćenja. Na njegovoj prednjoj strani smešteni su USB 2.0 port i Backup taster, kao i LED lampice koje signaliziraju stanje servera, hard diska i mreže.

Na zadnjoj strani su još dva USB porta, jedna eSATA i jedna gigabitna mrežna utičnica. Iako je ugrađeni disk kapaciteta 2 TB dosta za mnoštvo podataka, dodatni USB portovi omogućavaju priključivanje i eksternih diskova.

Podešavanje uređaja i instaliranje programa za pravljenje rezervnih kopija obavlja se pomoću softvera koji se nalazi na priloženom CD-u. Nakon instaliranja potrebno je na računar instalirati Verbatimov Media Share Agent da bi se mapirali deljeni folderi sa servera. Uređaju se može pristupiti i putem čitača Weba (IE, Mozilla, Safari), a folderi se mogu mapirati ručno, što će možda odgovarati naprednijim korisnicima.

Podaci na disku smeštaju se u foldere „My Library“ i „Family Library“, a unutar njih se nalaze folderi nazvani prema tipu datoteka – Music, Photo, Video i dr. Umanjeni prikazi snimljenih fajlova mogu se videti kao albumi (fotografije) ili kao medijske biblioteke (muzika i video). Reprodukcija se može obaviti iz čitača Weba i strimovanjem na DLNA uređaje.

Ukratko, ovaj robustni, elegantan i tih uređaj nudi puno prostora za čuvanje i reprodukovanje omiljenih slika, muzike i filmova, što će zadovoljiti potrebe većine korisnika. Isto tako oni ne moraju da brinu za slobodan prostor, budući da su 2 TB dovoljna za puno zabavnih sadržaja.

 

Direct Link

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime