Iako mnogi misle da je vreme televizije polako, ali sigurno iza nas kompanija Apple misli potpuno drugačije. Zapravo, iz Kupertina nam poručuju da je došlo vreme da televizija postane interaktivna, odnosno da je sada pravi trenutak da počne da komunicira sa svojim konzumentima. Upravo na ovoj tvrdnji baziran je novi Apple TV (četvrte generacije) koji u odnosu na svoje prethodnike ide mnogo koraka napred donoseći svojim konzumentima mnoštvo dobre zabave i interaktivnost kakva do sada nije viđena ni sa jednim TV prijemnikom. Tajna je u aplikacijama…

Prosto je impresivno koliko toga je Apple uspeo da spakuje u kutijicu dimenzija 35x98x98 mm i težine 425 grama. Da, ona je crne boje i besprekorne je izrade, a pokreće je provereni A8 čip i tvOS koji je Apple predstavio kada i poslednju (četvrtu po redu) generaciju Apple TV-a. Suština Apple TV-ja je da ponudi kompletan multimedijalni sadržaj preko aplikacija (filmovi, igrice, muzika, serije…), što nije nešto revolucionarno, ali je u slučaju kompanije iz Kupertina izvedeno na maksimalno funkcionalan i jednostavan način. Dakle, aplikacije su ključ Apple TV-ja i oko njih se vrti sve, a za njih su nam naravno potrebni iTunes i App Store (koji bar za sada još uvek nisu dostupni u Srbiji) kao ključni Apple-ovi servisi.

Budimo realni aplikacije su budućnost svih elektronskih uređaja. Već ih koristimo kako bismo dobili pristup raznim oblicima zabave na našim mobilnim uređajima i računarima. TV je sa Apple TV-jem krenuo u istom pravcu. One omogućavaju da korisnik odabere šta, kada i gde želi da gleda, ali i više od toga – one nude interaktivnost sa sadržajem. Sa novim Apple TV-om i njegovim moćnim tvOS-om, developerima je veoma lako da kreiraju najrazličitije aplikacije koje će pratiti ukus potrošača. Na ovaj način i sa Apple TV-om televizijski prijemnik postaje personalan, poput iPhonea ili iPada, a to je ono što većina vlasnika novih televizora želi.

U biti Apple TV donosi industriju zabave u dom korisnika. iTunes filmovi i serije, prenos sportskih događaja uživo, najnovije vesti, obrazovni program, zabava za najmlađe i još mnogo toga je dostupno preko Apple TV-ja i sve to sa samo jednim klikom. Prosto je neverovatno koliko sadržaja je moguće smestiti u tako malu kutiju. Kako bi interaktivnost bila na maksimalnom nivou Apple je kreirao i poseban daljinski upravljač koji isporučuje uz Apple TV, a koji poseduje površinu osetljivu na dodir sa kojom se komunicira sa sadržajem. Zapravo, pored tvOS-a Apple-ov daljinac je ključna spona u uživanju u različitim multimedijalnim sadržajima između Apple TV-a i korisnika.

I da rezimiramo. Apple TV je mala kutijica puna multimedijalnog sadržaja korisnicima na dohvat ruke. Neki od sadržaja su besplatni, dok se drugi plaćaju, što se je sasvim ok obzirom da se radi o filmovima, serijama, igricama i raznim skupim multimedijalnim sadržajima. Mi smo lično oduševljeni mogućnostima koje ova napravica nudi, a posebno pohvaljujemo potez proizvođača da Apple TV ponudi  u kapacitetu od 32GB i 64GB što smatramo sasvim dovoljnim za snimanje filmova i serija u pristojnim rezolucijama. Cena Apple TV-ja je takođe vrlo korektna za jedan uređaj ovog proizvođača i potpuno smo sigurni da će se naći u domovima velikog broja korisnika.

Cena (sa PDV-om): od 26.890,00 dinara
Kontakt: iStyle

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime