Apple telefoni ne smeju baš uvek da se prikažu u filmovima. Kompanija ima ludo pravilo za filmove i serije. Najvredniji brend na svetu, po analizi magazina Forbes je Apple. Cifra je preko 200 milijardi dolara. Samo za brend!

Apple itekako vodi računa o imidžu kompanije i gde njihovi uređaji smeju da se pojave. Recimo u filmovima? Da naravno.

Ali!

Ima ALI!

Režiser Rian Johnson koji potpisuje komediju Knives Out otkrio je nešto zanimljivo o Apple uređajima u filmovima i serijama.

“Ne znam da li smem ovo da kažem, verovatno ne… Apple nam je dozvolio da koristimo iPhone telefone u filmu ali je vrlo važno da loši momci ne mogu da ih imaju.”

Dakle, ni jedan negativan lik u filmu ili seriji ne sme da koristi Apple telefone, kompjutere ili uređaji. Pozitivni likovi smeju. Zapravo je poželjno da ih koriste.

Setimo se serije Sex i grad i mnogih drugih.

Zanimljivo je da se upravo to i navodi u zvaničnim Apple dokumentima gde piše da njihovi proizvodi moraju da budu prikazani u najboljem svetlu i kontekstu koji ističe prednosti Apple proizvoda.

Zanimljivo je da ovo nije prvi put da se tema spominje. Ranije su neki fanovi primetili da u određenim filmovima i serijama po pravilu Apple uređaji uvek koriste gotivni likovi a Windows računare negativci.

I tako… evo ga ceo snimak:

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime