Isprobali smo Jabra Move Wireless slušalice
Zabava & Igre

Isprobali smo Jabra Move Wireless slušalice

I podsetili se kako bi muzika trebalo da zvuči

Isprobali smo Jabra Move Wireless slušalice

Oko Nove godine u redakciju su nam stigle Jabra Move Wireless slušalice poznate danske kompanije. I evo utisaka, posle dve nedelje intenzivnog slušanja.

Ali, da biste shvatili suštinu naših zaključaka potrebno je da se vratimo malo unazad. Kao klinci ste verovatno slušali kasete. Ako niste malo zakasnili za njih. Tu su bile i ploče. Ploče su imale odličan zvuk. Kasete ne baš, ali su mogle da se lako presnimavaju. Onda su došli diskovi. Konzervativci su pričali kako diskovi nikada neće zvučati kao ploče. Možda bi o tome moglo da se diskutuje, ali diskovi su ipak imali vrlo dobar zvuk. I bili su veoma laki za korišćenje i čuvanje. Svi smo bili ponosni na naše kolekcije devedesetih. Muzika se slušala na veliko.

Onda se stidljivo pojavio mp3. I bio je potpuno užasnog kvaliteta. Svi smo to znali. Ali vremenom je taj kvalitet postao malo bolji. Pa još malo bolji. Dovoljno dobar da može da se sluša na zvučnicima povezanim sa računarom. Uz to, mogli ste da imate na hiljade pesama na vašem računaru. Presnimavanje je bilo još lakše.

Onda se pojavio Youtube. Pa su čak i mp3 postali malo komplikovani za slušanje. Ništa niste morali da čuvate i presnimavate.

U međuvremenu smo diskove poređali u kutije i ostavili na tavan ili podrum. Mp3 kolekcije su ostale na nekim starim backupima ili su zauvek nestale.

A naši veliki zvučnici i moćna pojačala i pored toga što reprodukuju veoma dobar zvuk skupljaju prašinu. Nismo ni primetili šta se dogodilo ali svi smo počeli da slušamo muziku sa računara.

Da, tu su i slušalice. Ali njih koristimo u gradskom prevozu ili eventualno dok se bavimo sportom. I one obično nisu baš fantastične.

Problem je što smo u međuvremenu zaboravili kako bi muzika trebalo da zvuči. A možda smo zaboravili i kako bi trebalo da slušamo muziku.

Eto, to je zaključak posle 2 nedelje slušanja Jabra bežičnih slušalica. Što, pretpostavljate, ukazuje da imaju vrhunski zvuk. Ali to je samo početak.

Isprobali smo Jabra Move Wireless slušalice %Post Title

Jabra Move Wireless su relativno male slušalice za svoju klasu. To znači da ćete moći da ih strpate u ranac bez problema. Dizajn je tipičan skandinavski minimalizam. Bez ikakvih detalja. Osim nekoliko boja u kojima dolaze. Crvena i plava se ipak izdvajaju.

Povezivanje se svodi na to da ih uključite i pratite audio uputstva. I ako to nikada u životu niste radili trebaće vam 15 sekundi da ih povežete Bluetooth vezom sa bilo kojim pametnim telefonom ili tabletom.

U kompletu se dobija USB kabl za punjenje baterije, kao i 3.5-milimetarski kabl, ako želite da ih tako povežete. Ili ako ostanete bez baterije. Ona će se napuniti za 2 sata a pružiće vam 8 sati reprodukcije i 12 sati u standby režimu. Mi je nismo ispraznili za 2 nedelje slušanja.

Domet Bluetooth konekcije je dovoljan da telefon ostavite na stolu a vi se krećete po celoj kući.

Vratimo se na zvuk. Slušalice će zvučati odlično i ako slušate youtube ili mp3. Ali trebaće vam nešto bolje da biste čuli kako Jabra zvuči. Svoju pravu snagu će pokazati uz bolji izvor zvuka. Možda diskove, što je malo verovatno, ili neki kvalitetan streaming servis. Tada ćete čuti moćne basove i kristalno čistu reprodukciju visokih tonova.

Ove slušalice ne spadaju u jeftine. Ali sa cenom od 13.900 dinara su daleko i od najskupljih. Zapravo, pružaju identičan zvuk kao i Jabra Revo model, ali u nešto skromnijem pakovanju i uz duplo nižu cenu.

I na kraju, ako do sada niste imali priliku da isprobate bežične slušalice uradite to. Obične slušalice jesu jednostavne. Ali bežične su 100 puta jednostavnije. Što znači da ćete ih zaista i koristiti. A to je jedino bitno. A kad je tako, možda ponovo počnete i da zaista uživate u muzici ako ste to zaboravili. Kao recimo autor teksta.

Uvoznik Jabra slušalica za Srbiju je firma Digital Brain Accessories a možete ih poručiti i online na www.pametniuredjaji.com

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Zabava & Igre

Više uZabava & Igre

Zavisnost od igrica jeste mentalna bolest %Post Title

Zavisnost od igrica jeste mentalna bolest

Proglasila Svetska zdravstvena organizacija

Domino Magazin 21.06.2018
Microsoft sprema novi Xbox %Post Title

Microsoft sprema novi Xbox

U isto vreme kada i Sony

Domino Magazin 15.06.2018
Sada i igre stižu na Netflix %Post Title

Sada i igre stižu na Netflix

Igrate se daljinskim upravljačem

Domino Magazin 14.06.2018
Atari se vraća %Post Title

Atari se vraća

Prave konzolu sa 100 starih igrica i želimo je

Domino Magazin 08.06.2018
PlayStation 4 odlazi u penziju %Post Title

PlayStation 4 odlazi u penziju

Potvrđeno: Sony razvija novu generaciju konzole

Domino Magazin 29.05.2018
LG predstavio novu liniju OLED televizora %Post Title

LG predstavio novu liniju OLED televizora

Unapređenjem komponenti koje se nalaze iza ekrana, LG postavio temelje za televiziju budućnosti

Domino Magazin 15.05.2018
Magnetofon je prava stvar %Post Title

Magnetofon je prava stvar

Zato što je gramofon tako običan

Domino Magazin 10.05.2018
3 igre za duga putovanja %Post Title

3 igre za duga putovanja

Prekratite vreme dok čekate avione ili sedite u vozu

Domino Magazin 24.04.2018
Monopol dobija verziju za Novi sad %Post Title

Monopol dobija verziju za Novi sad

A Novosađani biraju ulice

Domino Magazin 18.04.2018
Sony sprema Playstation 5 %Post Title

Sony sprema Playstation 5

A zna se i kada izlazi?

Domino Magazin 16.04.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.