Benq MX507
Zabava & Igre

Benq MX507

Kompaktni projektor velikih mogućnosti!

Benq MX507

Tržište projektora je poslednjih nekoliko godina maksimalno u ekspanziji, pogotovo segment namenjen kancelarijskim i edu rešenjima. Među najrazličitijim modelima koji se nude na tržištu projektori kompanije Benq donose najviše za malo uloženog novca. Takav je i nedavno predstavljeni MX507 projektor o kome sledi nešto više informacija u nastavku ovog teksta.

Benq je sa MX507 projektorom opasno napao nižu srednju klasu projektora nudeći kompaktno rešenje odličnih radnih karakteristika i široke upotrebljivosti. Konkretno radi se o DLP projektoru sa radnom rezolucijom od 1024×768 piksela i odnosnom stranica 4:3 koji se odlično pokazao kako kod projektovanja prezentacija i edukativnog sadržaja, tako i kod projekcija multimedije i filmova visoke definicije. Velika prednost ovog projektora se ogleda i u njegovom solidnom kotrastu, kao i u činjenici da u radu proizvodi minimalan stepen buke. Kod ovog projektora proizvođač je išao i na to da kupcima sa njim ponudi i jednostavno grafičko okruženje preko koga je moguće brzo i lako uraditi najrazličitija podešavanja.
Kvalitet izrade je još jedna osobina koja krasi MX507 projektor, međutim ono što je nama malo zasmetalo je glosy finiš i to prvenstveno zbog samog održavanja, odnosno lakog habanja i grebanja. U prevodu – svaki otisak prsta, ogrebotina ili mrlja su vidljivi na glosy površini i to ume da bude iritantno. Sa druge strane konektori i kompletni priključci su bespreorno izvedeni, a i pozicija lampe je dobra, što puno znači kod centriranja slike i definisanja opštih parametara. Kompletnu elektorniku hladi lepo konstruisani rashladni sistem koji je najvećim delom i zaslužan za nizak nivo buke koji proizvodi ovaj projektor.

Došli smo i do onog najvažnijeg dela – kvaitetaslike. Moramo da priznamo da smo za cenovni rang u kom se nalazi MX507 očekivali prosečan kvalitet slike, ali smo ostali prijatno iznenađeni slikom visokog kvaliteta, pogotovo kod projekcija prezentacija i edukativnog sadržaja. Slika je zapravo potpuno prirodna i to prvenstveno zahvaljujući čipu koji kontroliše reprodukciju boja i sam spektar. Nijanse većine nama poznatih boja su tačne i to je u osnovi i najveća prednost ovog projektora. Detaljnost je savršena, a to isto možemo reći i za oštrinu i za jasnoću prikaza. Svi testovi su pokazali da je MX507 projektor u svojoj klasi jedan od trenutno najbolje izbalansiranih projektora bar kada je kvalitet projektovane slike upitanju.

Po ceni po kojoj se MX507 nudi na domaćem tržištu definitivno u svojoj klasi predstavlja najbolji izbor. Realno gledano, odlično je rešenje za kancelarije i male sale, a može da posluži i za neke manje amfiteatre. Najveće prednosti su mu svakako visok kvalitet slike i odlično izbalansiran OSD, kao i nizak nivo buke koji proizvod, čak i kada je maksimalno opterećen. Svakako jedno od boljih rešenja na tržištu!

Cena (sa PDV-om): 64.200,00 dinara
Kontakt: List, www.list.rs

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Zabava & Igre

Više uZabava & Igre

LG predstavio novu liniju OLED televizora

LG predstavio novu liniju OLED televizora

Unapređenjem komponenti koje se nalaze iza ekrana, LG postavio temelje za televiziju budućnosti

Domino Magazin 15.05.2018
Magnetofon je prava stvar

Magnetofon je prava stvar

Zato što je gramofon tako običan

Domino Magazin 10.05.2018
3 igre za duga putovanja

3 igre za duga putovanja

Prekratite vreme dok čekate avione ili sedite u vozu

Domino Magazin 24.04.2018
Monopol dobija verziju za Novi sad

Monopol dobija verziju za Novi sad

A Novosađani biraju ulice

Domino Magazin 18.04.2018
Sony sprema Playstation 5

Sony sprema Playstation 5

A zna se i kada izlazi?

Domino Magazin 16.04.2018
Prvi IKEA bluetooth zvučnik izgleda fantastično

Prvi IKEA bluetooth zvučnik izgleda fantastično

Već je u prodaji i to u dve veličine

Domino Magazin 10.04.2018
Stigla nova verzija igre The Sims

Stigla nova verzija igre The Sims

Već može da se skine

Domino Magazin 15.03.2018
Lego traži slagače kockica

Lego traži slagače kockica

Za finu platu

Domino Magazin 14.03.2018
iPhone maska vas vraća u devedesete

iPhone maska vas vraća u devedesete

iPhone maska vas vraća u devedesete

Domino Magazin 13.03.2018
Proslavljen Dan Super Marija

Proslavljen Dan Super Marija

A evo i zašto

Domino Magazin 12.03.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.