Benq MX507
Zabava & Igre

Benq MX507

Kompaktni projektor velikih mogućnosti!

Benq MX507

Tržište projektora je poslednjih nekoliko godina maksimalno u ekspanziji, pogotovo segment namenjen kancelarijskim i edu rešenjima. Među najrazličitijim modelima koji se nude na tržištu projektori kompanije Benq donose najviše za malo uloženog novca. Takav je i nedavno predstavljeni MX507 projektor o kome sledi nešto više informacija u nastavku ovog teksta.

Benq je sa MX507 projektorom opasno napao nižu srednju klasu projektora nudeći kompaktno rešenje odličnih radnih karakteristika i široke upotrebljivosti. Konkretno radi se o DLP projektoru sa radnom rezolucijom od 1024×768 piksela i odnosnom stranica 4:3 koji se odlično pokazao kako kod projektovanja prezentacija i edukativnog sadržaja, tako i kod projekcija multimedije i filmova visoke definicije. Velika prednost ovog projektora se ogleda i u njegovom solidnom kotrastu, kao i u činjenici da u radu proizvodi minimalan stepen buke. Kod ovog projektora proizvođač je išao i na to da kupcima sa njim ponudi i jednostavno grafičko okruženje preko koga je moguće brzo i lako uraditi najrazličitija podešavanja.
Kvalitet izrade je još jedna osobina koja krasi MX507 projektor, međutim ono što je nama malo zasmetalo je glosy finiš i to prvenstveno zbog samog održavanja, odnosno lakog habanja i grebanja. U prevodu – svaki otisak prsta, ogrebotina ili mrlja su vidljivi na glosy površini i to ume da bude iritantno. Sa druge strane konektori i kompletni priključci su bespreorno izvedeni, a i pozicija lampe je dobra, što puno znači kod centriranja slike i definisanja opštih parametara. Kompletnu elektorniku hladi lepo konstruisani rashladni sistem koji je najvećim delom i zaslužan za nizak nivo buke koji proizvodi ovaj projektor.

Došli smo i do onog najvažnijeg dela – kvaitetaslike. Moramo da priznamo da smo za cenovni rang u kom se nalazi MX507 očekivali prosečan kvalitet slike, ali smo ostali prijatno iznenađeni slikom visokog kvaliteta, pogotovo kod projekcija prezentacija i edukativnog sadržaja. Slika je zapravo potpuno prirodna i to prvenstveno zahvaljujući čipu koji kontroliše reprodukciju boja i sam spektar. Nijanse većine nama poznatih boja su tačne i to je u osnovi i najveća prednost ovog projektora. Detaljnost je savršena, a to isto možemo reći i za oštrinu i za jasnoću prikaza. Svi testovi su pokazali da je MX507 projektor u svojoj klasi jedan od trenutno najbolje izbalansiranih projektora bar kada je kvalitet projektovane slike upitanju.

Po ceni po kojoj se MX507 nudi na domaćem tržištu definitivno u svojoj klasi predstavlja najbolji izbor. Realno gledano, odlično je rešenje za kancelarije i male sale, a može da posluži i za neke manje amfiteatre. Najveće prednosti su mu svakako visok kvalitet slike i odlično izbalansiran OSD, kao i nizak nivo buke koji proizvod, čak i kada je maksimalno opterećen. Svakako jedno od boljih rešenja na tržištu!

Cena (sa PDV-om): 64.200,00 dinara
Kontakt: List, www.list.rs

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Zabava & Igre

Više uZabava & Igre

Trailer za igru Spider-Man  %Post Title

Trailer za igru Spider-Man

Stiže već u septembru

Domino Magazin 16.08.2018
Najbolje igre ove sezone  %Post Title

Najbolje igre ove sezone

BESPLATNO uz odabrane Radeon RX kartice

Domino Magazin 10.08.2018
Društvene mreže i igre ograničavaju razvoj dece  %Post Title

Društvene mreže i igre ograničavaju razvoj dece

Vraćaju ih na nivo trogodišnjaka

Domino Magazin 09.08.2018
Commodore 64 u novoj verziji  %Post Title

Commodore 64 u novoj verziji

Mini konzola sa gomilom igrica.

Domino Magazin 30.07.2018
Probudite se orgazmom  %Post Title

Probudite se orgazmom

Budilnik i vibrator u jednom

Domino Magazin 30.07.2018
Saudijska Arabija objavila listu zabranjenih igara  %Post Title

Saudijska Arabija objavila listu zabranjenih igara

Na listi i poznati naslovi

Domino Magazin 18.07.2018
Barbie je sada inženjerka robotike  %Post Title

Barbie je sada inženjerka robotike

Više nije samo dugonoga plavuša

Domino Magazin 28.06.2018
Ovo je najpopularnija igra za mobilni trenutno  %Post Title

Ovo je najpopularnija igra za mobilni trenutno

Fortnite

Domino Magazin 25.06.2018
Zavisnost od igrica jeste mentalna bolest  %Post Title

Zavisnost od igrica jeste mentalna bolest

Proglasila Svetska zdravstvena organizacija

Domino Magazin 21.06.2018
Microsoft sprema novi Xbox  %Post Title

Microsoft sprema novi Xbox

U isto vreme kada i Sony

Domino Magazin 15.06.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.