Benq MX507
Zabava & Igre

Benq MX507

Kompaktni projektor velikih mogućnosti!

Benq MX507

Tržište projektora je poslednjih nekoliko godina maksimalno u ekspanziji, pogotovo segment namenjen kancelarijskim i edu rešenjima. Među najrazličitijim modelima koji se nude na tržištu projektori kompanije Benq donose najviše za malo uloženog novca. Takav je i nedavno predstavljeni MX507 projektor o kome sledi nešto više informacija u nastavku ovog teksta.

Benq je sa MX507 projektorom opasno napao nižu srednju klasu projektora nudeći kompaktno rešenje odličnih radnih karakteristika i široke upotrebljivosti. Konkretno radi se o DLP projektoru sa radnom rezolucijom od 1024×768 piksela i odnosnom stranica 4:3 koji se odlično pokazao kako kod projektovanja prezentacija i edukativnog sadržaja, tako i kod projekcija multimedije i filmova visoke definicije. Velika prednost ovog projektora se ogleda i u njegovom solidnom kotrastu, kao i u činjenici da u radu proizvodi minimalan stepen buke. Kod ovog projektora proizvođač je išao i na to da kupcima sa njim ponudi i jednostavno grafičko okruženje preko koga je moguće brzo i lako uraditi najrazličitija podešavanja.
Kvalitet izrade je još jedna osobina koja krasi MX507 projektor, međutim ono što je nama malo zasmetalo je glosy finiš i to prvenstveno zbog samog održavanja, odnosno lakog habanja i grebanja. U prevodu – svaki otisak prsta, ogrebotina ili mrlja su vidljivi na glosy površini i to ume da bude iritantno. Sa druge strane konektori i kompletni priključci su bespreorno izvedeni, a i pozicija lampe je dobra, što puno znači kod centriranja slike i definisanja opštih parametara. Kompletnu elektorniku hladi lepo konstruisani rashladni sistem koji je najvećim delom i zaslužan za nizak nivo buke koji proizvodi ovaj projektor.

Došli smo i do onog najvažnijeg dela – kvaitetaslike. Moramo da priznamo da smo za cenovni rang u kom se nalazi MX507 očekivali prosečan kvalitet slike, ali smo ostali prijatno iznenađeni slikom visokog kvaliteta, pogotovo kod projekcija prezentacija i edukativnog sadržaja. Slika je zapravo potpuno prirodna i to prvenstveno zahvaljujući čipu koji kontroliše reprodukciju boja i sam spektar. Nijanse većine nama poznatih boja su tačne i to je u osnovi i najveća prednost ovog projektora. Detaljnost je savršena, a to isto možemo reći i za oštrinu i za jasnoću prikaza. Svi testovi su pokazali da je MX507 projektor u svojoj klasi jedan od trenutno najbolje izbalansiranih projektora bar kada je kvalitet projektovane slike upitanju.

Po ceni po kojoj se MX507 nudi na domaćem tržištu definitivno u svojoj klasi predstavlja najbolji izbor. Realno gledano, odlično je rešenje za kancelarije i male sale, a može da posluži i za neke manje amfiteatre. Najveće prednosti su mu svakako visok kvalitet slike i odlično izbalansiran OSD, kao i nizak nivo buke koji proizvod, čak i kada je maksimalno opterećen. Svakako jedno od boljih rešenja na tržištu!

Cena (sa PDV-om): 64.200,00 dinara
Kontakt: List, www.list.rs

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Zabava & Igre

Više uZabava & Igre

Stigla nova verzija igre The Sims
Stigla nova verzija igre The Sims

Već može da se skine

Domino Magazin 15.03.2018
Lego traži slagače kockica
Lego traži slagače kockica

Za finu platu

Domino Magazin 14.03.2018
iPhone maska vas vraća u devedesete
iPhone maska vas vraća u devedesete

iPhone maska vas vraća u devedesete

Domino Magazin 13.03.2018
Proslavljen Dan Super Marija
Proslavljen Dan Super Marija

A evo i zašto

Domino Magazin 12.03.2018
Tamagotchi se vraća
Tamagotchi se vraća

Ali ne kao igračka nego kao aplikacija

Domino Magazin 05.03.2018
LEGO za sve koji vole Harry Pottera
LEGO za sve koji vole Harry Pottera

Hogwarts od kockica

Domino Magazin 19.02.2018
Ovo su najbolje igre za Playstation
Ovo su najbolje igre za Playstation

Lista od 10

Domino Magazin 14.02.2018
Dildo inspirisan stvorenjem iz Shape of water
Dildo inspirisan stvorenjem iz Shape of water

Žene poludele, već rasprodat

Domino Magazin 12.02.2018
Commodore 64 se vraća
Commodore 64 se vraća

Kao mini konzola

Domino Magazin 05.02.2018
Elon Musk pravi i bacač plamena
Elon Musk pravi i bacač plamena

A što da ne?

Domino Magazin 29.01.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.