Zvanično: Mobilne koristimo više za fotografisanje
Pri ruci

Zvanično: Mobilne koristimo više za fotografisanje

Nego za pozive i priču

Zvanično: Mobilne koristimo više za fotografisanje

Najnovije istraživanje kompanije LG pokazalo je da naše mobilne telefone češće koristimo za fotografisanje nego za obavljanje poziva.

Istraživanje kompanije LG pratilo je navike korisnika mobilnih telefona u Sjedinjenim Američkim Državama i Južnoj Koreji, a korisnici su odgovarali na pitanja koje vrste sadržaja dele putem telefona, šta im smeta i koja su njihova očekivanja od kamere na mobilnom telefonu. Čak 87% ispitanika izjavilo je da najmanje jednom nedeljno mobilnim telefonom fotografišu, dok je 82% reklo da toliko često koriste funkciju pozivanja. Dodatno, rezultati istraživanja pokazuju da je upotreba kamere češća od korišćenja telefona za posetu društvenim mrežama (80% ispitanika).

Selfiji i fotografije hrane

Čak 61% ljudi u komunikaciji radije bira da pošalje fotografiju umesto tekstualne poruke. Fotografije dece i selfiji su najpopularniji u SAD, dok Koreanci više dele slike hrane i putovanja koje postavljaju na društvene mreže. Fotografisanje i brzo deljenje je trend na koji su proizvođači takođe odgovorili pa telefoni sa funkcijom deljenja ekrana (odnosa 2:1), omogućavaju korisniku da fotografiju snimljenu u gornjem delu ekrana odmah prosledi koristeći donju polovinu ekrana. Snimanje video zapisa na telefonu takođe postaje popularno, 74% ispitanika je odabralo snimanje video zapisa kada fotografije nisu dovoljne da prikažu atmosferu, a 68% izabere ovu metodu na zanimljivim mestima i kod prelepih pejzaža. Neki uređaji, kao što je LG G7 ThinQ, mogu da snimaju fotografije i video zapise u HDR kvalitetu, pa je na odmor dovoljno poneti jedan uređaj, bez straha da će vaši prijatelji ostati uskraćeni za realističan doživljaj.

Frustrirajuće situacije pri fotografisanju

Prema istraživanju, tri najnepovoljnije situacije kod fotografija na mobilnom telefonu su zamućene slike, pikseli koji se vide pri zumiranju i činjenica da većina telefonskih kamera ne može da ovekoveči pravu lepotu pejzaža. Dodatno, 54% ispitanika se osećalo loše zbog nedostatka veštine fotografisanja mobilnim telefonom, a 63% je nezadovoljno kompozicijom ili prikazom boja. Jedna trećina žena u dvadesetim i tridesetim godinama ima problem da „uhvati“ dobar kadar svojih kućnih ljubimaca dok se pomeraju, dok je 74% žena nezadovoljno fotografijama snimljenim u izazovnim svetlosnim uslovima. Drugi pomenuti problem se može lako rešiti ako odaberemo telefon sa funkcijom za smanjenje šuma i proverimo da li je kamera na najnižem otvorenom blendu. Dodatno, neki pametni telefoni mogu čak i automatski da postave idealan režim fotografisanja uzimajući u obzir okolinu i uslove osvetljenja.

Slikamo fotografije da bismo ih podelili

Polovina ispitanika je naglasila da za deljenje na društvenim mrežama traže savršenu fotografiju. 56% njih se žalilo što nisu u stanju da fotografišu predmet i pozadinu u jednoj slici – ili subjekt postaje pikseliran kada je uvećan, ili nema dovoljno prostora za pozadinu. Telefoni koji nam omogućavaju da snimimo realnu fotografiju iz različitih uglova nude rešenje za ovaj problem. Na primer, LG G7 ima kameru sa uglom vidljivosti od 71 stepen i 107 stepeni i jednostavnim pritiskom na dugme se može prebaciti sa jedne na drugu, a pikseli nisu vidljivi čak ni kada se slika zumira. Ovaj model bio bi idealan za 83% ispitanika koji su izjavili da bi bili srećni ako bi imali telefon koji može da fotografiše iz različitih uglova.

Savršena kamera

Učesnici studije pokazali su kako bi za njih izgledala idealna kamera na pametnom telefonu. Najčešći odgovor je bio da ne treba praviti kompromis oko kvaliteta slike pri zumiranju i da im treba biti omogućeno da prave lepe i čiste fotografije čak i u nepovoljnim uslovima osvetljenja. Oni bi želeli da snimaju fotografije istog subjekta iz različitih uglova i udaljenosti, kao i da „uhvate“ predmet i pozadinu na istoj fotografiji. Skoro 50% želi da napravi profesionalne fotografije na svojim pametnim telefonima. Prema studiji, žene dvostruko više nego muškarci uzimaju u obzir kvalitet kamere prilikom izbora smart telefona.

Otkrijte i koji su telefoni a najboljom kamerom.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

Pri ruci

Više uPri ruci

Četke za WC školjku sa likom Donalda Trumpa

Četke za WC školjku sa likom Donalda Trumpa

U prodaji su

Domino Magazin 21.11.2018
Apple besplatno menja ekrane na iPhone

Apple besplatno menja ekrane na iPhone

Evo da li ispunjavate uslove

Domino Magazin 14.11.2018
Samsungov Galaxy S10 donosi iznenađenje?

Samsungov Galaxy S10 donosi iznenađenje?

Koje se možda neće baš svima dopasti

Domino Magazin 14.11.2018
Dark mode stvarno produžuje trajanje baterije

Dark mode stvarno produžuje trajanje baterije

Priznao i Google

Domino Magazin 13.11.2018
Nova opcija na Facebooku je opasna

Nova opcija na Facebooku je opasna

Za vašu bezbednost

Domino Magazin 09.11.2018
REVOLUCIJA: Samsung ima telefon sa savitljivim ekranom

REVOLUCIJA: Samsung ima telefon sa savitljivim ekranom

Proizvodnja kreće za par meseci

Domino Magazin 07.11.2018
Punjač za telefon koji radi na navijanje

Punjač za telefon koji radi na navijanje

Kao nekad...

Domino Magazin 07.11.2018
Samsung promenio logo

Samsung promenio logo

I očigledno najavljuje sklopivi smartphone

Domino Magazin 07.11.2018
Kako ubrzati iPhone

Kako ubrzati iPhone

Postoji rešenje

Domino Magazin 05.11.2018
Ovako uništavate svoj telefon

Ovako uništavate svoj telefon

I svi to radimo STALNO

Domino Magazin 01.11.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.