U centru ste pažnje

Ovi telefoni će stvarno biti vaši pravi pomoćnici – i to najlepši mogući

Legendarni proizvođač pametnih telefona, HTC je predstavio potpuno novu seriju telefona pod nazivom U. Jasno je da ovim nazivom žele da postave vas (U – you – ti/vi) u centar pažnje. Kako to U ne bi ostalo mrtvo slovo na papiru, inženjeri tajvanske kompanije su uradili i neke veoma zanimljive konkretne poteze.

Pre svega predstavljen je HTC Sense Companion, nova vrsta unapređene veštačke inteligencije, koja uči u realnom vremenu i omogućava svojim korisnicima da budu uvek u toku sa najnovijim dešavanjima koja znače upravo njima. Zanimljivo je i da ovaj pomoćnik sve vreme „uči“ pa će tako znati kad obično krećete s posla i koliko vam treba da stignete do kuće. Pa će vas u slučaju da proceni da nema dovoljno energije za „put do kuće“ obavestiti da ga dopunite dok ste još kraj punjača.

Inače, U seriju čine dva modela – jači, U Ultra i slabiji, U Play. U Ultra ima ugrađena čak četiri, kako proizvođač kaže, najbolja na tržištu mikrofona koji imaju nekoliko funkcija. Svakako najzanimljivija je „osluškivanje“. Naime, telefon možete u potpunosti kontrolisati glasom. Čak i kad je zaključan, U Ultra će prepoznati vaš glas, otključati se i uraditi ono što mu kažete. Druga funkcija koju izvršavaju ovi vrhunski mikrofoni je snimanje 3D zvuka. Pored samog snimanja zvuka preko „diktafona“, 3D zvuk može biti i deo nekog video materijala 4K rezolucije.

Kad pominjemo kameru, recimo i da U Ultra ima vrhunski set kamera koje su potpomognute HTC-ovom UltraPixel tehnologijom – o kojom smo pisali kada smo vam predstavili najbolje karakteristike modela HTC 10. Zadnju kameru (12MP, Ultra Pixel 2, laserski autofokus, OIS, f/1.8) prati i prednja rezolucije čak 16MP koja može snimati FullHD video kao i panoramski selfi. Model U Play ima nešto slabiji, ali i dalje impresivan par kamera.

HTC je u U seriji izbacio čuveni 3,5-mm priključak za slušalice. Sada se one povezuju preko USB-C porta. Zahvaljujući tom daleko naprednijem priključku i HTC USonic tehnologiji, telefon preko slušalica, koje stižu s telefonom, sam analizira vaše ušne kanale (!) kako bi do vas stizao zvuk u potpunosti prilagođen samo vama.

Osim preko slušalica, muziku je uživanje slušati i preko ugrađenih zvučnika. U Ultra poseduje dva zvučnika – visokotonac (logično postavljen na gornjem delu) i niskotonac (na donjem delu telefona).

Sve opisano je spakovano je predivno kućište skladnih linija, kao i boja, koje možete videti na slikama. Oba modela imaju ultra-tanko, ali otporno metalno kućište sa posebnom „tečnom“ površinom, koja je rezultat dvogodišnjeg razvoja. Kao što možete videti na slikama, oba modela izgledaju veoma lepo.

Model U Play ima FullHD ekran dijagonale 5,2 inča, dok snažniji model Ultra ima čak dva ekrana – glavni je QHD rezolucije i dijagonale 5,7 inča, dok je pomoćni (smešten iznad glavnog) rezolucije 160 x 1040 piksela i dijagonale 2 inča. Taj manji ekran, nazvan Dual Display, je odličan za brz i zgodan pristup stvarima koje najčešće koristite, kao što su omiljeni kontakti, aplikacije, podsetnici, obaveštenja o događajima… Jer ono što je vama bitno treba da je na vrhu.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *