Slika: Top 5 (+1) razloga zašto je HTC 10 najbolji smartfon
Pri ruci

Top 5 (+1) razloga zašto je HTC 10 najbolji smartfon

Po izboru Evropske asocijacije za zvuk i sliku

Top 5 (+1) razloga zašto je HTC 10 najbolji smartfon

Evropska asocijacija za zvuk i sliku (EISA), koju čini 50 specijalizovanih magazina iz 23 evropske zemlje, proglasila je HTC 10 za najnapredniji pametni telefon 2016/2017. U svom obrazloženju su naveli nekoliko ključnih stavki od kojih smo mi izdvojili pet (plus jednu posebnu. Pa da počnemo:

1. Prelepo metalno kućište

HTC 10 nije najtanji, ni najlakši flagship model na tržištu. A i zašto bi to bio? Njegovo kućište je izrađeno od jednog komada metala, što mu daje izuzetnu čvrstoću. I dizajnerski se izdvaja od konkurencije zakošenim ivicama koje omogućavaju izuzetno ležanje u ruci. A tu je završna obrada sa dve teksture finiša koja čini ovaj model prelepim.

2. Minimalno bloatware-a

Dragi nam izraz „bloatware“ predstavlja sve one programe i aplikacije koje ne želimo da koristimo. Zauzimaju nam memoriju i usporavaju rad. Mnogi proizvođači telefona prosto vole da ih stavljaju u svoje uređaje. Ali, HTC nije takav! Broj tih aplikacija u HTC 10 sveden je na minimum. I to veoma prihvatljivi minimum, jer neke od njih su čak i veoma korisne.

3. I za mirne i za pokretne slike

Možda bi ovde bilo dovoljno reći da je ovaj deo „desetke“ ocenjen najvišom ikad datom ocenom od strane DxOMark nezavisne analitičke kuće. Ipak, da kažemo i naše mišljenje… Glavna kamera je UltraPixel kamera od 12 megapiksela sa optičkom stabilizacijom i laserskim autofokusom. Ove dve stavke su se pokazale posebno korisne u uslovima niskog osvetljenja gde HTC 10 nema konkurenta na tržištu. Video je moguće snimati u 4K rezoluciji sa podrškom za HDR. Snimci su impresivni!

4. Superbrzo punjenje

HTC 10 se može pohvaliti baterijom kapaciteta 3000 mAh, koja vam može pružiti dvodnevnu autonomiju. Međutim, šta ako se ona isprazni, a vi imate samo pola sata da je dopunite? Ne morate brinuti jer je toliko vremena dovoljno da se baterija dopuni do 50% svog kapaciteta. I sve to preko USB-C porta i bez dodatnog grejanja telefona.

5. Zvuk!

Za kraj – spektakl! EISA je rekla da HTC 10 ima „24-bitski audio DAC s Hi-Res sertifikatom za zvuk najvišeg kvaliteta“.  I to ne samo za reprodukciju, već i za snimanje. Dakle, koncertni snimci više nikad neće biti isti. Na „desetki“ je prisutan BoomSound u novoj, HiFi verziji. I dalje su tu stereo zvučnici – jedan, visokotonac je smešten iznad ekrana, a onaj zadužen za basove ispod ekrana. Rezultat je izuzetan i to ne samo u telefonskim okvirima, jer svaki zvučnik ima svoje pojačalo, pa je zvuk na izlazu i glasan i jasan.

6. Bonus: Prodajni paket

Još malo o zvuku – jer u prodajnom paketu, da ne kažemo u kutiji, pored telefona, stižu i HiRes sertifikovane slušalice, koja omogućavaju potpuno uživanje u gore opisanom zvuku. Pored njih, tu je i HTC Rapid Charge punjač, koju je u potpunosti kompatibilan sa Quick Charge 3.0 tehnologijom i zahvaljujući kome se „desetka“ tako brzi puni. Ove dve komponente su ubedljivo najbolji dodaci koji stižu uz neki telefon.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Pri ruci

Više uPri ruci

ikea-baterije
Ovo je najbolja kupovina u IKEA robnoj kući?

Jedan proizvod dobijate po 6 puta nižoj ceni

Domino Magazin 23.02.2018
Telefon otkriva da li je hrana bezbedna

Ili ima bakterije

Domino Magazin 23.02.2018
Ovaj kofer vas prati na putovanju

Kao ljubimac recimo

Domino Magazin 21.02.2018
Još informacija o Samsungu Galaxy S9

Ipak će imati ulazu za slušalice

Domino Magazin 13.02.2018
Puška protiv dronova će biti hit

DroneGun Tactical

Domino Magazin 08.02.2018
Da li mobilni izazivaju rak?

Verovatno ne, ali naučnici i dalje nisu sasvim sigurni

Domino Magazin 08.02.2018
Nove fotografije Galaxy S9

Otkrivaju ponešto zanimljivo

Domino Magazin 07.02.2018
Leica ima aparat za sirotinju

Dobro, ne baš za sirotinju

Domino Magazin 06.02.2018
Obrišite Facebook sa telefona i instalirajte ove 4 aplikacije

Društvene mreže su užasne

Domino Magazin 06.02.2018
Napravljene pametne čarape

Šta je sledeće?

Domino Magazin 05.02.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.