Sony ima novi fotoaparat

Alpha 7R IV sa najboljim senzorom slike punog formata

Kompanija Sony predstavila je najnoviji dodatak priznatoj seriji fotoaparata Alpha 7R punog formata bez ogledala, višenamenski, izuzetno moćan Alpha 7R IV (model ILCE-7RM4).

Novi model stiže sa najvećom rezolucijom ikada, odnosno senzorom od 61 MP sa pozadinskim osvetljenjem, a istovremeno zadržavajuži izvanredne performanse fokusiranja, kontinuirano snimanje velike brzine i još mnogo toga.

Aparat je opremljen inovativnim optičkim sistemom za stabilizaciju slike u pet osa koji je ugrađen u telo. Takođe, zatvarač je pažljivo redizajniran kako bi se eliminisao čak i najmanji pokret koji može da izazove zamućenje.

Model Alpha 7R IV poseduje i tražilo kompanije Sony sa najvećom rezolucijom od svih prethodnih modela, UXGA OLED Tru-finder EVF tražilo sa 5,76 miliona tačaka. Sa 1,6 puta većom rezolucijom od elektronskog tražila (EVF) modela Alpha 7R III, novo tražilo omogućuje izuzetno precizan, realističan prikaz scene koja je u kadru. Kvalitet prikaza može biti podešen režimima Standard ili High, i do 60 fps ili 120 fps brzine osvežavanja tako da najbolje odgovara subjektu i uslovima snimanja.

Alpha 7R IV snima fotografije u punoj rezoluciji do 10 fps sa kontinuiranim, preciznim AF/AE praćenjem do približno 7 sekundi u punom kadru, režimu pune rezolucije (JPEG/RAW format), i oko 3 sekunde u APS-C crop režimu isporučujući fotografije od 26,2 megapiksela. Ove velike brzine omogućuju snimanje subjekata koji se brzo kreću sa izuzetnom preciznošću i neverovatnim detaljima.

Novi Sony poseduje i napredne funkcije konekcije koje su kreirane za poboljšanje profesionalnog rada. Novi model uključuje funkcionalnost bežične Lan mreže koja podržava konvencionalni opseg od 2,4 GHz, kao i opseg od 5 GHz za brži i stabilniji prenos podataka.

Pored Wi-Fi veze tu je i super brzi USB Type-C port USB 3.2 generacije.

Novi Alpha 7R IV radi izuzetno dobro kao ozbiljan alat za snimanje filmova, nudeći 4K (3840×2160 piksela) video snimanje i puno očitavanje rezolucije bez spajanja piksela u režimu Super 35mm.

Aparat je otporan na prašinu i vlagu, sa dodatnim pričvršćivanjem na svim šavovima tela, poklopcu koji se nalazi na delu za baterije i slotovima. Fotoaparat je napravljen od izuzetno lagane i izdržljive legure od magnezijuma, i ima dodatnih šest šrafova, kao i ekstra čvrsto postolje.

Dodatna unapređenja dizajna kućišta uključuju bolje prianjanje za veću udobnost i sigurnije držanje u ruci.

Novi Alpha 7R IV fotoaparat punog foramta sa izmenjivim objektivima biće dostupan u Srbiji od septembra 2019. godine, po ceni od oko 3700 evra.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *