Pri ruci

Ruski satovi

Saznajte sve o najvećoj tajni još od raspada SSSR

Ruski satovi
DOMINO magazin
Ruski satovi

Ne postoji bolji način da svima pokažete da ste čovek od stila i imetka nego da nabacite stvarno dobar ručni sat. Recimo, Patek Phillippe, Breitling ili neko drugo prestižno ime iz alpske Švajcarske sa mehanizmom koji se pravi ručno na isti način već par stotina godina. Samo tu dolazimo do sitnice koja se tiče keša, pošto ovi modeli mogu da koštaju i nekoliko desetina ili stotina hiljada evra. Samo šta je to za vas, zar ne?

Ako vas je ova smaračka ekonomska kriza ipak udarila, kao i naše nesrećne tajkune koji kukaju kao da nemaju ‘leba da jedu, onda vam predlažemo alternativu – i to veoma dobru. Zašto ne biste nabacili neki od brojnih ruskih modela. Naravno, majčica Rusija je poznata po nekim sjajnim stvarima – prvom putovanju u svemir, Migu 29, Ladi i Moskviču. Jasno je da se tu radi o čistoj tehničkoj genijalnosti. E pa, ni njihovi satovi nisu ništa lošiji, a mogu da se nađu po sasvim pristojnim cenama.

Ako se i dalje pitate zašto biste za ime Boga kupili ruski sat evo nekoliko razloga:

Pravi poznavaoci nose samo mehaničke satove – Ruske kompanije imaju brojne  mehaničke modele.

Niko ne želi plastični sat koji ima još 23 miliona klinaca – Ruski satovi su najčešće izrađeni od metala, a serije su male.

Cena – Umesto da prodate bubreg, sačuvajte pare za letovanje.

Predstavljamo vam tri ruske kompanije čiji modeli će vam pružiti različita zadovoljstva, a saznaćete da neke od modela možete da kupite i veoma lako.

Vostok
Ako se ne sećate komisiona iz Knez Mihailove ulice u Beogradu, onda pitajte roditelje da li oni pamte vreme od pre 15-ak godina kada su na tom mestu mogli da se kupe satovi ruske firme Vostok. Komandirski satovi su napravljeni za oficire ruske crvene armije i zato su bili posebnih karakteristika – otporni na vodu, udarce, pa čak i magnetno polje, kako bi mogli da rade u podmornicama. To sve uopšte nije marketinški trik, pošto marketing u SSSR baš nije bio popularno zanimanje. Vostok i dalje pravi komandirske satove, a umesto da zapucate do Rusije, skoknite do buvljaka u Pančevu gde se vikendom mogu pronaći ovi modeli za par hiljada dinara. Pokreće ih automatski mehanizam koji se sam navija pokretima ruke, a toliko su otporni da će veselo kuckati čak i posle atomskog rata.
Cena: Od 20 evra

Raketa
Patite za vremenom SSSR, čitate Lenjina i mislite da je Staljin najveći um koji je hodao zemljom, a optužbe da je ubio 20 miliona ljudi smatrate podmuklim kapitalistčkim lažima.  Onda će vam se stvarno dopasti neki od modela kompanije Raketa, pošto oni izgledaju toliko retro, kao da su upravo iskočili sa kongresa komunističke partije. Njihov najpozatiji model je onaj sa 24 podeoka, umesto standardnih 12, kao što ih imaju svi normalni satovi. Nemamo pojma zašto uopšte postoji takav sat, ali je totalno zabavan. Pitajte deku, možda u šteku ima neki ovakav primerak, zajedno sa vašom pionirskom maramom, marksovim Kapitalom i kompletom knjiga Slobodana Miloševića.
Cena: Od 50 evra

Polet
Polet je nešto najbolje što slovenska duša, a bogami i grudi mogu da iznedre. Ruski bogataši ne nose švajcarce, već zbog nacionalnog ponosa kupuju Polet. Pored standardnih modela od par stotina evra i mehaničkim kuckalicama, tu su i oni od titanijuma, a možete da poručite i unikatne komade sa dodatnim dijamantima, zlatom i platinom od desetak hiljada evra. Ako želite da uštedite skoknite do njihove fabrike u Moskvi i kupite neki od modela po mnogo nižim cenama. Tako smo mi nabavili naš Buran. Mehanizmi su napravljeni na osnovu švajcarske tehnologije stare 100 godina i veoma su precizni.
Cena: Od 300 evra
 

Komentari (2)

2 Komentara

  1. Milan

    24.05.2010at11:16 am

    Imam i Polet(Poljot) i Raketu i Vostok i Slavu(svi su mehanički).Vostok(vojni modeli) je za svaku pohvalu, ali posle nekog vremena otpadaju one fosforne tačkice.Ipak je Raketa najbolja(po meni).Odnosno najidržljivija je.Nosio sam Raketu na ruci 10-ak godina,X puta je udarala u beton,pločice(kad bi se pokidao kaiš).Radi i dan danas,ali je u fioci,u zasluženoj penziji.Trenutno na ruci nosim sat istog dizajna,samo je bez datuma.Sa Slavom nemam iskustva,nisam je nešto mnogo nosio.Polet(Poljot) je po meni teško s***e,čim se malo udari,spada spirala i mora kod časovničara na popravku.

  2. dejan

    04.09.2012at10:35 pm

    imam rucni sat na navijanje sloboda,saznao sam da ima mehanizam polet ili vostok i mislim da je star preko 20 godina u dnu mu pise sssr,dali neko zna nekog ili neke kolekcionare koji mogu da procene vrednost,hvala

Ostavi komentar

*

 

Više uPri ruci

Švajcarci uništili satove vredne 500 miliona evra

Švajcarci uništili satove vredne 500 miliona evra

I to originalne modele

Domino Magazin 22.05.2018
Lenovo pravi prvi pravi all screen smartphone

Lenovo pravi prvi pravi all screen smartphone

Ekran preko cele prednje strane, ALI STVARNO

Domino Magazin 16.05.2018
Držite mobilni tamo gde ne treba

Držite mobilni tamo gde ne treba

Odmah prestanite

Domino Magazin 15.05.2018
Stigao je novi LG G7 ThinQ

Stigao je novi LG G7 ThinQ

Verovatno najinovativniji smart telefon na tržištu

Domino Magazin 03.05.2018
Rolleiflex se vraća

Rolleiflex se vraća

Legendarni foto aparat u sasvim novom izdanju

Domino Magazin 03.05.2018
Casio ima novi planinarski sat

Casio ima novi planinarski sat

Sad još jeftiniji

Domino Magazin 20.04.2018
Prvi pametni telefon za gejmere

Prvi pametni telefon za gejmere

The Black Shark pravi Xiaomi

Domino Magazin 18.04.2018
Ako punite telefon cele noći pročitajte ovo

Ako punite telefon cele noći pročitajte ovo

Stvarno bi trebalo da znate

Domino Magazin 17.04.2018
Samsung telefon koji ne može da se nakači na internet

Samsung telefon koji ne može da se nakači na internet

I to uopšte nije loša ideja

Domino Magazin 16.04.2018
G-Shock za Big Mac rođendan

G-Shock za Big Mac rođendan

McDonald's i Casio napravili posebnu verziju.

Domino Magazin 13.04.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.