REVOLUCIJA: Samsung ima telefon sa savitljivim ekranom

Proizvodnja kreće za par meseci

Samsung je na Developer Conference večeras predstavio bukvalno sveti gral mobilne tehnologije. To je telefon sa savitljivim ekranom koji se krije u unutrašnjosti uređaja.

Odnosno telefon sa dva ekrana. Prvi je standardni ekran koji se nalazi na prednjoj stranici uređaja. Drugi ekran je savitljiv i ima duplo veću dijagonalu. Do njega dolazite kada otvorite uređaj.

REVOLUCIJA: Samsung ima telefon sa savitljivim ekranom

Samsung je čak i prikazao potpuno funkcionalni uređaj, doduše u zaštitnom kućištu i uz zamrečeno osvetljenje kako se ne bi otkrili svi detalji.

Ipak, suština je jasna – uspeli su da naprave telefon-tablet koji smo do sada viđali samo u SF filmovima. To je omogućeno revolucionarnom tehnologijom proizvodnje ekrana koji može da se „prelomi“ na polovini.

Otkriveno je i da će telefon imati unapređeni multitasking i intuitivni operativni sistem koji omogućava da se lako prebacujete u radu sa jednog na drugi ekran.

„Infinity Flex predstavlja najveći skok napred u tehnologiji mobilnih ekrana u poslednjoj dekadi. Bićemo spremni za masovnu produkciju u mesecima pred nama“, kaže Justin Denison, Samsungov potpredsednik za Mobile Product Marketing.

Google je potvrdio da će Android podržati uređaje sa dva ekrana od kojih je jedan savitljiv i učiniti developerima lakše prilagođavanje aplikacija.

Proizvodnja dakle kreće već za par meseci tako da očekujemo za sada neimenovani uređaj, ili čak više njih, tokom 2019. godine u prodaji.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *