Novi iPhone će prepoznavati lice?

Umesto otiska prsta

Sve je izvesnije da novi iPhone neće imati Home taster. A prema poslednjim glasinama izgleda da će Apple izbaciti i otisak prsta. Informaicju je objavio Ming-či Kuo, analitičar kompanije KGI Securities, koji je i do sada imao proverene inforamcije Apple će na novim modelima naročitu pažnju posvetiti sigurnosti, odnosno sigurnijem načinu otključavanja telefona.

Kompanija navodno urbzano razvija potpuno novi senzor koji će se koristiti direktno na ekranu, a ne kao do sada, na Home dugmetu.

Kuo ipak navodi da nije siguran da li će Apple dovršiti razvoj ove tehnologije do predstavljanja novih modela iPhonea ove godine. Ali to možda i neće biti važno zato što Apple navodno planira da na budućim modelima koristi tehnologiju prepoznavanja lica.

Umesto ukucavanja lozinki ili pritiska prsta po Home dugmetu, odnosno ekranu, telefon bi se tako automatski otključao kada bi prepoznao lice vlasnika.

Iako mogućnost prepoznavanja lica nije nova opcija, Engadget navodi da se od Appleove tehnologije očekuje velika brzina reakcije, prilagodljivost različitim uslovima (npr. da brzo i bez problema prepozna lice u mraku) i bezbednost – da telefon ne bi mogao da se otključa korišćenjem npr. fotografije korisnika. izvor: engadget, b92

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *