Nikon je danas u Holandiji predstavio novi model DSLR aparata oznake D5200. To je treći član serije koja je počela modelom D5000 i stiže kao naslednik veoma popularnog D5100 koji je po nekim procenama najprodavaniji DSLR model predhodne godine na svetu.

Novi model takođe spada u grupu namenjenu nešto naprednijim amaterima. Zato je i dalje malih dimenzija, pogotovo u odnosu na profesionalne modele ove kompanije, ali kod ovog aparata su unapređene skoro sve karakteristike. A pritom ni njegov predhodnik nije uopšte bio loš. Naprotiv!

Za početak tu je senzor od 24.1 megapiksela DX formata. Povećana je brzina snimanja, pa sada možete da zabeležite čak 5 slika u sekundi.

Ovaj model će se odlično snaći čak u veoma mračnim uslovima, pošto je ISO osetljivost u rasponu 100-6400, dok se može povećati i na 25600 ako slikate stvarno mračne kadrove.

Unapređen je i sistem fokusa koji sada ima 39 tačaka, kao i svetlomer sa 2.016 tačaka. A to će učiniti da bolje i brže prepozna količinu i tip svetla.

Tu je i ekran koji može da se pomera a dopašće vam se podatak da ovaj model može da snima pun HD video i to sa 60 sličica u sekundi.

Sve to uz pojednostavljene menije, male dimenzije i masu. Uz to mu ni cena nije prevelika i dolazi u tri boje!

Marina Gurević (Marina Gurevich), menadžer proizvoda za Nikon Europe, kaže: „Inspirativni Nikon D5200 je idealan za one koji osećaju pravu strast prema fotografisanju i žele da eksperimentišu sa superiornim funkcijama fotoaparata. Impresivni kvalitet slike i filma, kao i LCD monitor sa svestranim, promenljivim uglom omogućavaju korisniku da otključa svoj kreativni potencijal.“

 

Dakle – štedite pare za vašeg novog Nikon ljubimca!

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *