iPhone X – apsolutno najbolji!
Pri ruci

iPhone X – apsolutno najbolji!

iPhone X je stigao i na domaće tržište

iPhone X – apsolutno najbolji!

iPhone X je stigao i na domaće tržište, veoma brzo nakon svetske premijere i kako na globalnom, tako i na domaćem tržištu je izazvao veliko interesovanje i radoznalost korisnika. Reč je o najnaprednijem pametnom telefonu ikada napravljenom koji donosi mnoštvno novih mogućnosti, odlične radne karakteristike i najbolji mogući bezbedonosni sistem. iPhone X je sve samo ne običan pametni telefon on je trenutno najbolji pametni telefon na planeti i odlično izgleda u obe boje u kojima se može nabaviti.

Jednostavan, a moderan dizajn, zaobljene ivice i finiš koji je za svako poštovanje daju ovom telefonu jednu novu vizuelnu dimenziju. I Space Gray i Silver izdanje iPhone X telefona odaju utisak nadmoći i posebnog pristupa u izradi, što se od ovog brenda svakako i očekuje. Apple je kod ovog telefona svakom detalju posvetio maksimalnu pažnju, trudeći se da jasno stavi kupcima do znanja da je reč o premium, premium proizvodu. Stakleno kućište posebnog tipa i Super Retina HD displej od ivice do ivice telefona jasno govore u kom pravcu kompanija iz Kupertina želi da ide u narednim godinama.

Osnovu iPhone X telefona čini A11 Bionic procesor 64-bitne arhitekture koji se oslanja na ispomoć M11 koprocesora. Sam CPU ima integrisan GPU i spada među manje potrošače energije, što u velikoj meri utiče na samu autonomiju baterije. Poput iPhone 8 telefona i iPhone X je otporan na većinu spoljnih uticaja uključujući i vodu. Konkretno njegova rezistenstnost je pokrivena po takozvanom IP67 standardu koji važi za jedan od najboljih.

Super Retina HD ekran dijagonale 5.8 inča (pozicioniran od ivice do ivice telefona) je ključna stvar ovog telefona. Isti je značajno napredniji u odnosu na Retina HD displej i u konkretnom slučaju operiše rezolucijom od 2436×1125 dpi pri gustini piksela od 458 ppi. Pozadinsko osvetljenje koje koristi je naprednog OLED tipa, dok je kontrast kod ovog ekrana ozbiljnih 1.000.000:1. Ovako napredan displej logično donosi i savršenu reprodukciju boja, kao i detaljnost koja se ne može porediti ni sa jednim drugim premium telefonom.

Kompanija iz Kupertina iPhone X reklamira revolucionarnim na svim poljima, što uključuje i prednju i zadnju kamericu. Zadnja ima 12MP i spada među najnaprednije kamerice viđene na pametnim telefonima ikada. Ista je opremljena sa digitalnim x10 zumom, optičkim zumom i dualnim optičkim imidž stabilizatorom. Sa druge strane prednja kamerica ima 7MP i Apple je zove TrueDepth. Ona omogućava kreiranje vrhunskih selfija, odličnu video komunikaciju i snimanje HD video sadržaja (do 1080p). Ista se koristi i za otključavanje telefona tj. kombinuje se sa Face ID tehnologijom kojom se otključava telefon.

Baterija na telefonu donosi odličnu (moglo bi se reći) celodnevnu autonomiju, a kada se isprazni zahvaljujući Fast-charge tehnologiji za 30-tak minuta je puna čitavih 50 procenata. Istu je  na iPhone X telefonu moguće puniti i žičnim (Lightning ulaz) i bežičnim putem, a za tu namenu je neophodno nabaviti neki od certifikovanih Qi punjača. Poput iPhone 8 telefona i iPhone X se softverski oslanja na iOS 11 platformu samo sa par inovacija. Prvo – Face ID – je nov i siguran, način za otključavanje iPhone X telefona i proveru identiteta. Pokreće ga TrueDepth kamera koja emituje i analizira preko 30.000 nevidljivih tačaka, pomoću kojih se precizno i dubinski mapira lice korisnika. Na ovaj način bilo koja zloupotreba telefona od strane drugog lica je nemoguća! Drugo – Animoji – nov način komunikacije vezan za upotrebu TrueDepth kamere i same iOS 11 platforme. TrueDepth kamera koja analizira preko 50 pokreta mišića, može bilo koji izraz lica korisnika preslikati na neki od 12 dostupnih Animojija.

U radu iPhone X je svakako jedan od najbržih, ako ne i najbrži telefon na tržištu. Brzinski, čitavih 70% poređeno sa iPhone telefonima baziranim na A10 Fusion čipu, a grafički za nekih 25% do 30% u usporedbi sa istim. To se najbolje oseti u radu sa kompleksnom grafikom i najnovijim iOS igricama, kao i tokom obrade video i multimedijalnih fajlova. Sa druge strane ovo je veoma, veoma skup telefon koji jeste bolji od iPhone 8 telefona, ali ne i toliko bolji da od njega bude bezmalo 50% skuplji. Ipak, iPhone X ima svoju klijentelu i dobro se drži u prodaji tako da je to jasan signal da je Apple odradio dobru stvar. Svako ko može da priušti sebi ovakav telefon i želi u osnovi snažan i moćan uređaj treba da uloži u X jer od njega, bar u ovom trenutku nema boljeg pametnog telefona na tržištu.

Cena (sa PDV-om): od 158.390,00 dinara

Kontakt: iStyle

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Pri ruci

Više uPri ruci

Panasonic ima dezodorans za patike  %Post Title

Panasonic ima dezodorans za patike

Ovo vam treba

Domino Magazin 15.08.2018
Richard Mille ima Rambo sat  %Post Title

Richard Mille ima Rambo sat

Izgleda opako i košta milionče

Domino Magazin 13.08.2018
Plutajući dron koji sprečava davljenje dece  %Post Title

Plutajući dron koji sprečava davljenje dece

Ovo je stvarno dobro

Domino Magazin 13.08.2018
Samsung predstavio novi, moćni Galaxy Note9  %Post Title

Samsung predstavio novi, moćni Galaxy Note9

Uz visoke performanse tokom dana, sa novom S Pen olovkom i inteligentnom kamerom, ništa drugo ne drži korak sa životom korisnika kao Galaxy Note9

Domino Magazin 10.08.2018
Aplikacije koje jedu bateriju  %Post Title

Aplikacije koje jedu bateriju

Evo i saveta za duže trajanje baterija

Domino Magazin 10.08.2018
I Fossil ima pametne satove  %Post Title

I Fossil ima pametne satove

Izgledaju vrlo fino

Domino Magazin 08.08.2018
Kako prepoznati lažnu aplikaciju?  %Post Title

Kako prepoznati lažnu aplikaciju?

Izbegnite viruse i druge probleme

Domino Magazin 07.08.2018
Baterije nikada neće biti mnogo bolje  %Post Title

Baterije nikada neće biti mnogo bolje

Osuđeni ste na punjenje

Domino Magazin 06.08.2018
Mobilni telefoni kojima najmanje pada cena  %Post Title

Mobilni telefoni kojima najmanje pada cena

Lako ćete ih prodati

Domino Magazin 25.07.2018
Leica ima nove satove  %Post Title

Leica ima nove satove

Samo za buržujčine

Domino Magazin 24.07.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.