Slika: iPhone 7 Plus – ozbiljno moćan telefon!
Pri ruci

iPhone 7 Plus – ozbiljno moćan telefon!

Brz, snažan i superioran…

iPhone 7 Plus – ozbiljno moćan telefon!

Pored veličanstvenog iPhone 7 telefona Apple je u septembru mesecu prošle godine kupcima predstavio i veću verziju pomenutog koja nosi naziv – iPhone 7 Plus. Ovaj telefon ne samo što ima veći Retina ekran i verovatno najbolju zadnju kamericu viđenu na telefonima ovog tipa, već je i u radu prava munja. Na svim brzinskim i grafičkim testovima prosto “odnosi” konkurentske modele, a poseduje i veoma izdržljivu bateriju koja bez većih muka donosi celodnevnu radnu autonomiju šta god da se radi na telefonu. iPhone 7 Plus u neku ruku najvljuje početak nove ere velikih pametnih telefona koji su mnogo više od vrhunskih multimedijalnih uređaja i telefona za komunikaciju.

Fizički posmatrano iPhone 7 Plus telefoni su uvećani iPhone 7 telefoni sa nekoliko naprednih funkcija, većim displejom i opasno moćnom zadnjom kamericom. Njihov Retina ekran dijagonale 5.5 inča najblistaviji je i najsvetliji displej viđen na jednom pametnom telefonu, zbog čega je slika na iPhone 7 Plus telefonima impresivna. Boje na ovom ekranu su maksimalno prirodne, dok je detaljnost toliko neverovatna da multimedija izgleda kao da je iz druge dimenzije, a igrice tako moćno da prosto zovu na igranje satima i danima. Retina ekran na iPhone 7 Plus telefonima ima rezoluciju od 1920×1080 piksela, baziran je na IPS panelu poslednje generacije i ima LED pozadinsko osvetljnje koje dodatno doprinosi relističnosti i lepoti slike.

iPhone 7 Plus telefoni su nešto teži (188 grama) od svoje mlađe braće, dolaze isto u vrhunskim aluminijumskim kućištima i dostupni se u istim bojama kao i iPhone 7 telefoni. Otporni su na većinu spoljnih uticaja, uključujući i polivanje vodom zbog čega nose certifikat/standard IP67 koji generalno poseduje jako mali broj mobilnih uređaja. Poput iPhone 7 telefona, tako i iPhone 7 Plus telefone pokreće A10 Fusion čip kome u radu pomaže M10 koprocesor i velika količina radne memorije. Grafički čip je integrisan u A10 Fusion procesor i spada u jedne od najmoćnijih, dok se za skladišni prostor brine 32GB, 128GB i 256GB fleš memorije. I u slučaju iPhone 7 Plus telefona kupci mogu da biraju između Rose Gold, Gold, Silver, Black, i Jet Black finiša, s tim što je Jat Black verzija dostupna isključivo u kapacitetima od 128GB i 256GB fleš memorije.

Pored vrhunske izrade, odlično izbalansiranog hardvera i sjajnih brzinskih i grafičkih performansi ono što još krasi iPhone 7 Plus telefone je i odlična bežina povezivost bazirana na Bluetooth i Wi-Fi adapterima poslednje genercije. Za žičnu interakciju brine se Lightning konektor preko koga se sada vrši i povezivanje sa EarPods slušalicama (koje se nalaze u paketu) jer je Apple sa ovom generacijom telefona izbacio klasičan 3.5 mm audio džek iz upotrebe. Prednja (FaceTime HD) kamerica je impresivna sa svojih 7MP, dojk je zadnja nešto najbolje viđeno ikada na pametnim telefonima ovog tipa. Konkretno, zadnju kamericu čine dve kamerice sa senzorima od 12MP (ukupno 24MP). One imaju optički zum od 2x i digitalni zum od 10x i u praksi prave najneverovatnije fotografije i video zapise. O kvalitetu slika i snimaka suvišno je govoriti, to prosto mora da se vidi i oseti!

Kao i kod iPhone 7 modela, tako i kod iPhone 7 Plus telefona iOS 10 je noseća platforma sa svojim novim grafičkim dizajnom/okruženjem i preko 250 novih funkcija. Softver inženjeri kompanije iz Kupertina maksimalno su ispeglali iOS 10 platformu, tako da je ista sada još funkcionalnija i fluidnija. Opasno je porađeno i na višem nivou bezbednosti, kao i na tome da sve radi munjevito brzo. Snaga iOS 10 platforme najbolje se vidi kod startovanja zahtevnijih aplikacija i rada sa multimedijom visoke definicije, fotografijama visoke rezolucije i kompleksinim 3D objektima. Jednostavnije rečeno iOS 10 platforma je toliko dobra da kod korisnika stvar taj osećaj savršenosti.

Kada se podvuče crta na sve viđeno nije teško zaključiti da je iPhone 7 Plus jedan od najboljih ikada napravljenih velikih telefona i telefon koji prosto svaki zadatak odrađuje munjevito brzo i lako. Njegove najveće prednosti su svakako kompletna hardverska konstrukcija, sjajna iOS 10 platforma i zadnja kamerica koja pravi impresivne fotografije i video zapise. U radu ovom telefonu niko ne može da izađe na crtu, a isto se može reći i kada je upitanju dizajn i generalno držanje u rukama. Sa druge strane cena mu je paprena i to je nešto što domaće kupce može da odbije od ovog sjajnog telefona, ali sa druge strane ko ima i želi da izdvoji novce za iPhone 7 Plus telefon istim će biti (blago rečeno) oduševljen!

Cena (sa PDV-om): od 120.490,00 dinara

Kontakt: iStyle

Komentari (1)

1 Komentar

  1. Devil

    04.05.2017at10:21 am

    Preskupo je to za nas!

Ostavi komentar

*

 
Pri ruci

Više uPri ruci

ikea-baterije
Ovo je najbolja kupovina u IKEA robnoj kući?

Jedan proizvod dobijate po 6 puta nižoj ceni

Domino Magazin 23.02.2018
Telefon otkriva da li je hrana bezbedna

Ili ima bakterije

Domino Magazin 23.02.2018
Ovaj kofer vas prati na putovanju

Kao ljubimac recimo

Domino Magazin 21.02.2018
Još informacija o Samsungu Galaxy S9

Ipak će imati ulazu za slušalice

Domino Magazin 13.02.2018
Puška protiv dronova će biti hit

DroneGun Tactical

Domino Magazin 08.02.2018
Da li mobilni izazivaju rak?

Verovatno ne, ali naučnici i dalje nisu sasvim sigurni

Domino Magazin 08.02.2018
Nove fotografije Galaxy S9

Otkrivaju ponešto zanimljivo

Domino Magazin 07.02.2018
Leica ima aparat za sirotinju

Dobro, ne baš za sirotinju

Domino Magazin 06.02.2018
Obrišite Facebook sa telefona i instalirajte ove 4 aplikacije

Društvene mreže su užasne

Domino Magazin 06.02.2018
Napravljene pametne čarape

Šta je sledeće?

Domino Magazin 05.02.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.