iPhone 7 – najbolji pametni telefon na svetu!
Pri ruci

iPhone 7 – najbolji pametni telefon na svetu!

Telefon koji je promenio sve!

iPhone 7 – najbolji pametni telefon na svetu!

Apple je početkom septembra meseca prošle godine lansirao novu generaciju iPhone telefona koja je naišla na sjajan prijem kod kupaca i definitivno najavila novu eru pametnih telefona. Verovatno već pogađate, reč je o iPhone 7 i iPhone 7 Plus telefonima koji su se ubrzo nakon svetske premijere našli u prodaji i u Srbiji. Reč je o vrhunskim telefonima koji u svakom pogledu nude više od konkurencije i donose jedan potpuno novi level korisničkog iskustva. Iznad svega ovo su izdržljivi telefoni, dizajnirani da zadovolje sve grupe korisnika – od onih koji traže samo zabavu do poslovnih osoba, gejmera, grafičara, fotografa… Model dijagonale ekrana od 4.7 inča (ili samo iPhone 7) svakako je najzanimljiviji najširem krugu korisnika jer fantastično leži u rukama i ima vrhunski Retina ekran (znatno svetliji, sa još boljom reprodukcijom boja). Apple-ov iPhone 7 telefon je u svakom smislu reči promenio percepciju modernog pametnog telefona. Pogledajmo i zašto…

Ma koliko se fizički iPhone 7 ne razlikuje previše od iPhone-a 6s, hardverski gledano ovo su dva potpuno različita proizvoda/telefona. U vizuelnom pogledu iPhone 7 dolazi sa nešto drugačijom pozicijom antene za prijem signala i nešto većom kamerom zbog koje su maske od iPhone 6s telefona neupotrebljive. Telefon je dostupan i u više različitih boja Rose Gold, Gold, Silver, Black i Jet Black od kojih je svakako Jet Black izdanje najzanimljivije, ali i najzahtevnije za održavanje. Savršenu izradu prati posvećenost svakom detalju, kao i neverovatan finiš zbog kog svi dostupni iPhone 7 telefoni izgledaju neverovatno moćno.

Osnovu iPhone 7 telefona čini A10 Fusion čip koji je 64-bitne ahitekture i M10 koprocesor koji mu pomaže u radu. Grafički akcelrator je integrisan u sam A10 procesor i u poređenju sa onim koji se nalazio u iPhone 6s telefonima daje za nekih 30% do 40% bolje grafičke performanse. Slično je i kod brzinskih karakteristika – iPhone 7 ima značajno bolje brzinske karakteristike u odnosu na svog prethodnika i to se posebno oseti i vidi kod rada sa zahtevnim aplikacijama. Ostatak hardverske konstrukcije čini Retina displej dijagonale 4.7 inča i rezolucije 1334×750 piksela, fleš storidži od 32GB, 128GB i 256GB (u slučaju Jet Black modela dostupne su verzije od 128GB i 256GB fleš storidža) i 2GB radne memorije, koja u velikoj meri utiče na krajnju akceleraciju. Zadnja kamera je značajno poboljšana i sada ima 12MP, do je prednja (FaceTime HD) unapređena sa senzorom od 7MP. Na sedmici je implementiran i Touch ID sensor, koji funkcioniše odlično i podiže nivo bezbednosti na maksimum.

Od bežičnih konekcija na iPhone 7 telefonu se nalaze Bluetooth i Wi-Fi adapteri po poslednjim standardima, dok je za direktan transfer podataka zadužen Lightning ulaz koji ujedno služi i za punenje baterije, ali i za povezivanje sa EarPods slušalicama (dolaze u paketu). Standardni 3.5 mm ulaz za slušalice je izostavljen, što je mnogima u početku zasmetalo, ali kasnije se ispostavilo da je to ipak pun pogodak, pa su i mnogi drugi proizvođači sledili primer kompanije iz Kupertina. Inače, baterija na iPhone 7 telefonima ima veoma, veoma dobru autonomiju. Konkretno, baterija donosi do 14 sati razgovora u 3G mreži ili 13 sati gledanja video sadržaja, odnosno 40 sati slušanja audio fajlova. Ista je maksimalno izdržljiva i otporna na padove i potrese, a svi iPhone 7 telefoni su rezistentni na polivanje tečnosti, pesak, prašinu i zračenja po IP67 standardu.

iPhone 7 telefoni su bazirani na iOS 10 platformi koja dolazi sa preko 250 novih funkcija u odnosu na iOS 9 verziju. Kod ove platforme unapređen je bezbedonosni sistem, tu su i nove aplikacije, a značajno je ispeglano i grafičko okruženje koje je sada lepše i intuitivnije. Ova platforma je maksimalno optimizovana od strane Apple-ovih sistem inženjera tako da sve radi brzo i fluidno. Čak i kada se rade neki od najzahtevnijih poslova sve se munjevito brzo završava i odrađuje. Zanimljivo je da je iOS 10 platforma u velikoj meri zaslužna za jedno novo korisničko iskustvo.

Ako po stranu stavimo svakako poprilično visoku cenu po kojoj se iPhone 7 nudi u svakom drugom pogledu iPhone 7 je više od savršenog telefona. On je ultimativni telefon današnjice i telefon koji je u svakom smislu redefinisao pametni telefon kakav smo do sada znali/poznavali. Vrhunski Retina ekran nove generacije koji je za nekih 30% svetliji mu daje na posebnoj lepoti, ali i pruža jedno neverovatno vizuelno iskustvo jer donosi potpuno prirodnu reprodukciju boja i impresivnu detaljnost. Tu su i sjajne kamerice (prednja i zadnja), kao i baterija odlične autonomije. Jednostavnije rečeno – iPhone 7 je telefon koji nema pravu konkurenciju!

Cena (sa PDV-om): od 101.790,00 dinara

Kontakt: iStyle

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

Pri ruci

Više uPri ruci

Telefoni sa najboljom baterijom

Telefoni sa najboljom baterijom

Ovi modeli pametnih telefona imaju najbolje baterije ( 2019. godina)

Domino Magazin 22.10.2018
NASA sada ima i sat

NASA sada ima i sat

Slavi 60. rođendan

Domino Magazin 22.10.2018
Apple sprema loše iznenađenje

Apple sprema loše iznenađenje

Kao da cena novih telefona nije bila dovoljna

Domino Magazin 22.10.2018
Samsung ukida ulaz za slušalice?

Samsung ukida ulaz za slušalice?

Kod sledećeg flagship modela

Domino Magazin 17.10.2018
Zvanično: Mobilne koristimo više za fotografisanje

Zvanično: Mobilne koristimo više za fotografisanje

Nego za pozive i priču

Domino Magazin 16.10.2018
Ovo je jedini telefon koji želimo!

Ovo je jedini telefon koji želimo!

Najslađi i najmanji Palm smartphone stiže

Domino Magazin 16.10.2018
Longines ima novi vintage sat

Longines ima novi vintage sat

Omaž kultnom modelu iz pedesetih

Domino Magazin 12.10.2018
Uživajte u svakom trenutku uz Samsung Galaxy A9

Uživajte u svakom trenutku uz Samsung Galaxy A9

Sa četiri kamere

Domino Magazin 11.10.2018
Nokia ima bežične slušalice

Nokia ima bežične slušalice

Otporne na vodu a imaju i vibraciju

Domino Magazin 08.10.2018
Telefoni sa najboljom kamerom 2019

Telefoni sa najboljom kamerom 2019

Ovi modeli pametnih telefona će vladati na polju najboljih kamera tokom 2019 godine

Domino Magazin 05.10.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.