Da niste zaboravili na mobilni internet?

Uz 48GB sve je lakše i otvaraju se sasvim nove mogućnosti

Da li vam se čini da smo u poslednje vreme WiFi prihvatili zdravo za gotovo? Imate ga kod kuće, verovatno na poslu ili omiljenom kafiću.

Sa druge strane, na našim pametnim telefonima proveravamo društvene, mreže, pomalo surfujemo, proveravamo mailove i ponekad slušamo muziku u prevozu. I to je sve.

Ali kao da smo pomalo zaboravili na još jednu mogućnost. A to je internet preko 4G mreže, koji je izuzetno brz, sve dostupniji i vrlo jeftin.

A on u nekim situacijama omogućava ono što WiFi ipak ne može da pruži. Pogotovo što je leto pred nama, što znači da ćete vreme provoditi na otvorenom i van kuće. Negde nećete imati WiFi. A trebaće vam.

Zato smo testirali Vip Online tarife koje će vam pružiti punu slobodu. U tome nam je pomogao Samsung Galaxy Tab A tablet koji podržava 4G, tačnije LTE mreže.

Za početak trebalo bi da znate kako izgledaju tarife:

Da niste zaboravili na mobilni internet?

Paketi se kreću od skromnih 290 dinara za kojih ćete dobiti 3GB protoka. Za 490 dinara dobijate 6GB mesečno pri punoj brzini. Najveći paket je Vip Online 48 u okviru koga imate 48GB pri punoj brzini mesečno. Što je zaista dosta. Cene su bez uređaja.

Šta to u praksi znači?

Sa 48 GB možete bez razmišljanja da surfujete do besvesti, ali i da strimujete radio ili čak TV. A pošto je Netflix od nedavno dostupan u Srbiji, možete da odete u vikendicu i u hladovini gledate omiljene serije. Otvaranje stranica na webu i društvene mreže rade neshvatljivo brzo. Brže nego na većini ADSL priključaka.

Što se tiče konkretnih podataka to znači da je download prelazio 30Mbps i nikada nije padao ispod 20 Mbps na našem testu. Upload je takođe odličan i dostiže brzine do 26 Mbps.

Ipak, većina korisnika neće meriti brzine već će ove pakete jednostavno koristiti. I zato je verovatno najvažniji utisak da sve zaista radi. Bez štucanja, bez „loše veze“, prekida ili drugih problema. Uključite tablet i gde god da ste imate super brzi net. Koji uvek radi. I to pruža neverovatan osećaj slobode.

To znači da nema više traženja WiFi mreža, nerviranja zbog šifri i drugih problema koje smatrate uobičajenim. A ne bi trebalo.

Ipak, imajte u vidu da nije pokrivena cela Srbija 4G signalom.

Mreža pokrivenosti izgleda ovako a cela mapa je ovde:

Da niste zaboravili na mobilni internet?

U većim gradovima i njihovoj okolini neće biti problema. Ako idete negde dalje, možda ćete morati da se zadovoljite cvrkutom ptica. Što se tiče 3G mreže, pokriven je dobar deo Srbije, a i to je dosta dobro za većinu stvari koje radite na netu.

Takođe, zanimljivo je da u okviru ovih tarifa možete da aktivirate i dodatak Net za 5 koji omogućava da podelite internet iz svog Vip Online paketa sa bilo kojim Vip postpaid korisnikom.

Na kraju, ne zaboravite da možete da dobijete i uređaje po ceni već od jednog dinara.

Ide leto, nemojte ga dočekati nespremni!

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *