Canon ima nove DSLR aparate
Pri ruci

Canon ima nove DSLR aparate

Jednostavno ispričajte svoju priču u DSLR kvalitetu pomoću novih Canon EOS 2000D i EOS 4000D fotoaparata

Canon ima nove DSLR aparate

Canon Europe je danas predstavio EOS 2000D i EOS 4000D, najnovije Canon DSLR fotoaparate u početnom segmentu ponude. Sa nizom funkcija koje su praktične i jednostavne za korišćenje, ovi novi fotoaparati zadovoljavaju potrebe za pripovedanjem priča pojedinaca koji tek ulaze u svet fotografisanja sa izmenjivim objektivima, kao i onih koji žele da sa lakoćom stvaraju izuzetno detaljne fotografije i filmske Full HD snimke, u prepoznatljivom DSLR kvalitetu.

EOS 2000D i 4000D, najnoviji članovi Canon-ove ponude u osnovnom segmentu, su kreirani za ljude koji traže novo iskustvo i žele lako da podele svoje avanture na društvenim mrežama. Moćna kombinacija APS-C senzora, DIGIC 4+ procesora za obradu slike, lakog Wi-Fi povezivanja i jasnog uputstva za funkcije fotoaparata, omogućava da priče budu zabeležene na detaljnim fotografijama i Full HD video snimcima, a zatim i jednostavno podeljene.

Sa novim 24,1 megapiksela APS-C senzorom u EOS 2000D i 18 megapiksela APS-C senzorom u 4000D modelu, oba fotoaparata omogućavaju upečatljivo pripovedanje, sa superiornom kontrolom dubine polja, za prelepo zamućenje pozadine fotografija. Pravljenje bogatih fotografija koje odišu specifičnom atmosferom tokom noćnih avantura je takođe moguće, jer oba modela mogu da snimaju sa do ISO 6400, proširivo do ISO 12800.

DIGIC 4+ procesor za obradu slike, koji se koristi u oba modela, upravlja Canon-ovim Scene Intelligent Auto režimom rada, što omogućava jednostavno „usmeri i okini“ fotografisanje sa vrhunskim kvalitetom slike, jer se automatski optimizuje svaki snimak. Brzi i responsivni DIGIC 4+ procesor omogućava da oba modela snimaju Full HD video, udahnjujući filmski život zabeleženim uspomenama.

Pored LCD ekrana sa zadnje strane (dijagonale 7,5 cm kod EOS 2000D, odnosno 6,8 cm kod 4000D), oba fotoaparata poseduju centralno postavljeno optičko tražilo, što pruža autentično fotografsko iskustvo i omogućava da priče budu ispričane baš kao da su viđene golim očima. Najbitniji trenuci u priči mogu biti zabeleženi zahvaljujući preciznom i brzom automatskom fokusu u devet tačaka i neprekidnom fotografisanju sa 3 slike u sekundi.

Oba fotoaparata imaju Wi-Fi, za jednostavno povezivanje sa pametnim telefonima pomoću Canon Camera Connect aplikacije (iOS i Android), pa avanturisti mogu veoma brzo da naprave i podele snimke na društvenim mrežama, dok su još u pokretu. Kopija novih slika može preko Wi-Fi konekcije biti prebačena na Canon Irista skladište u oblaku, što je veoma praktično jer osigurava da priče i uspomene neće biti izgubljene.

Ovi procesi su još jednostavniji na EOS 2000D koji podržava Near Field Communication (NFC), jer se Wi-Fi konekcija sa pametnim telefonom može uspostaviti jednostavnim dodirom uređaja (dostupno na kompatibilnim Android uređajima).

Oba modela imaju jednostavnu za korišćenje opciju vodiča kroz funkcije u okviru samog fotoaparata, što je savršeno za one koji žele da unaprede svoj pripovedački potencijal, nakon prelaska sa pametnog telefona na fotoaparat. Pored osnovnog, automatskog, režima fotografisanja, oba modela imaju još po šest režima rada, kao i niz kreativnih filtera, pa korisnici mogu eksperimentisati sa ručnim podešavanjima i koristiti umetničku slobodu kako bi ispričali dinamične i živopisne priče. Oni koji su započeli svoju prvu avanturu će imati koristi od Canon Photo Companion aplikacije, koja pruža neophodne savete kako izvući ono najbolje iz fotoaparata.

EOS 2000D i EOS 4000D imaju baterije koje pružaju odličnu autonomiju rada, pa korisnici mogu napraviti približno 500 fotografija, ili sat i 30 minuta (EOS 2000D), odnosno sat i 15 minuta (EOS 4000D) HD videa. Zahvaljujući tome korisnici mogu bez brige uživati u svojim avanturama van kuće i imati potpunu slobodu u istraživanjima.

Oba DSLR modela su kompatibilna sa preko 80 Canon EF i EF-S objektiva i velikim asortimanom dodatne opreme, što početnicima daje veliki izbor, kako budu napredovali i unapređivali svoje fotografske veštine. Pred kupcima će biti izbor kupovine samo tela novih fotoaparata ili u paketu sa nekim od odabranih objektiva, uključujući 18-55mm f/3.5-5.6 IS II objektiv.

Najnoviji Canon DSLR fotoaparati u početnom segmentu ponude predstavljaju fantastičnu ulaznicu u svet zabave fotografisanja sa izmenjivim objektivima. Canon EOS 2000D i 4000D pružaju prijatno i pouzdano iskustvo snimanja, koje omogućava korisnicima da naprave detaljne slike i jasan Full HD video. Kako ljudi napreduju sa svojih pametnih telefona i proširuju svoju kreativnost, novi Canon DSLR fotoaparati će ih pratiti i omogućiti intuitivno pravljenje neverovatno detaljnih fotografija profesionalnog izgleda.

Ključne karakteristike:

Canon EOS 2000D:

24.1MP APS-C CMOS senzor
DIGIC4+ procesor
ISO raspon 100-6400 (proširivo 12800)
Full HD 1080p video do 30fps i Video Snapshot mod
3fps kontinualno fotografisanje
autofokus u devet tačaka
TFT LCD ekran dijagonale 3.0” (7.5 cm) sa 920k tačaka i sa ugrađenim vodičem za funkcije
Scene Intelligent Auto mod rada
Kreativni filteri
Wi-Fi i NFC konektivnost

Canon EOS 4000D:

18MP APS-C CMOS sensor
DIGIC4+ procesor
ISO raspon 100-6400 (proširivo 12800)
Full HD 1080p video do 30fps i Video Snapshot mod
3fps kontinualno fotografisanje
autofokus u devet tačaka
TFT LCD ekran dijagonale 2.7” (6.8 cm) sa 230k tačaka i sa ugrađenim vodičem za funkcije
Scene Intelligent Auto mod rada
Kreativni filteri
Wi-Fi

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Pri ruci

Više uPri ruci

Samsung predstavio Galaxy J6

Samsung predstavio Galaxy J6

Praktični pametni telefon sa živopisnim Super AMOLED beskonačnim ekranom

Domino Magazin 23.05.2018
Švajcarci uništili satove vredne 500 miliona evra

Švajcarci uništili satove vredne 500 miliona evra

I to originalne modele

Domino Magazin 22.05.2018
Lenovo pravi prvi pravi all screen smartphone

Lenovo pravi prvi pravi all screen smartphone

Ekran preko cele prednje strane, ALI STVARNO

Domino Magazin 16.05.2018
Držite mobilni tamo gde ne treba

Držite mobilni tamo gde ne treba

Odmah prestanite

Domino Magazin 15.05.2018
Stigao je novi LG G7 ThinQ

Stigao je novi LG G7 ThinQ

Verovatno najinovativniji smart telefon na tržištu

Domino Magazin 03.05.2018
Rolleiflex se vraća

Rolleiflex se vraća

Legendarni foto aparat u sasvim novom izdanju

Domino Magazin 03.05.2018
Casio ima novi planinarski sat

Casio ima novi planinarski sat

Sad još jeftiniji

Domino Magazin 20.04.2018
Prvi pametni telefon za gejmere

Prvi pametni telefon za gejmere

The Black Shark pravi Xiaomi

Domino Magazin 18.04.2018
Ako punite telefon cele noći pročitajte ovo

Ako punite telefon cele noći pročitajte ovo

Stvarno bi trebalo da znate

Domino Magazin 17.04.2018
Samsung telefon koji ne može da se nakači na internet

Samsung telefon koji ne može da se nakači na internet

I to uopšte nije loša ideja

Domino Magazin 16.04.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.