Apple iPhone SE
Pri ruci

Apple iPhone SE

Veoma moćan telefon u malom pakovanju

Apple iPhone SE

Veoma brzo nakon svetske premijere iPhone SE je stigao i na domaće tržište i odmah je oduševio veliki broj potrošača, posebno pripadnice lepšeg pola. Razloga je mnogo zbog čega iPhone SE uživa ogromnu popularnost, među kojima su ključni: izrada, vrhunske radne performanse, male dimenzije i funkcionalnost. U osnovi iPhone SE vizueno izgleda kao iPhone 5S, ali se od istog drastično razlikuje u pogledu performansi i krajnjih mogućnosti. Apple iPhone SE nudi u četiri različite boje (Silver, Space Gray, Gold i Rose Gold) i dva kapaciteta (16GB i 64GB) i prema procenama vodećih IT analitičara ovaj telefon ima velike šanse da na tržištu rešenja sa ekranima od 4 inča uzme udeo od preko 35%. Hoće li se prognoze ostvariti ostaje da vidimo u mesecima ispred nas, a u nastavku ovog teksta pokušaćemo da Vam iPhone SE maksimalno približimo.

Kao što smo napomenuli iPhone SE je zadržao (preuzeo) vizuelni identitet iPhone 5S telefona, šta više fizički između ova dva telefona teško je pronaći bilo kakvu razliku. Tu je isto aluminijumsko kućište za koje mnogi ljubitelji iPhone telefona kažu da je najlepše, besprekorna izrada i Retina ekran dijagonale 4 inča. Sa druge strane ispod haube je potpuno drugačija hardverska konstrukcija u odnosu na onu koja se nalazi u iPhone 5S telefonu. Srce SE telefona čini A9 64-bitni procesor kome u radu pomaže M9 koprocesor. Ova kombinacija donela je drastično bolje brzinske performanse – u nekim slučajevima i do 300% bolje (startovanje pojedinih aplikacija, obrada grafike, kalkulacije…), kao i naprednije grafičke karakteristike zahvaljujući kojima moderne iOS igrice izgledaju veličanstveno i maksimalno realistično. Multimedija i filmovi na ekranu SE telefona deluju maksimalno živo i to je ono što ovaj telefon izdvaja od svih ostalih 4-inčnih telefona na svetu.

Pored vrhunskog procesora i moćne grafike iPhone SE krasi i neverovatni Retina displej (dijagonale 4 inča) kome je radna rezolucija podešena na maksimalnih 1136×640 piksela pri gustini piksela od 326 ppi. Nekima će ovo delovati kao nedovoljno, međutim u praksi se pokazalo da je ova rezolucija idealna za dijagonalu ekrana od 4 inča. Svakako, treba uzeti u obzir i da je Retina ekran poseban u svakom pogledu, odnosno da krajnjem korisniku donosi maksimalno vernu reprodukciju boja i punu realističnost. Da ovo nije samo prazna priča pokazuju i brojni testovi gde se jasno vidi superiornost Retina ekrana u odnosu na ostala rešenja. Detaljnost je još jedna od prednosti Retina displeja, kao i fenomenalno izbalansiran nivo osetljivosti.

Kompanija iz Kupertina je kod iPhone SE telefona značajno unapredila i kamerice. Tako, zadnja (iSight) kamerica ima 12 MP, dok prednja (FaceTime HD) operiše sa senzorom od 1.2MP. Zadnja kamerica je posebna po tome što može da snima 4K video zapise, kao i po punoj podršci za Live Photos (žive fotografije). Prednja sa druge strane omogućava kristalno čistu Skype i FaceTime komunikaciju, a sa njom je moguće praviti i odlične selfije. iPhone SE telefon krasi i veoma dobra baterija čija autonomija prelazi 13 radnih časova prilikom razgovora i gledanja filmova, odnosno 50 časova kod slušanja muzike. Zanimljiv je podatak da u Standby modu iPhone SE može da ostane čak 10 dana. Inače, kada smo već kod baterije nije na odmet da kažemo kako se ista veoma brzo puni i kako je po broju radnih ciklusa daleko ispred iPhone 5S telefona.

Poput iPhone 6S telefona i iPhone SE dolazi sa iOS 9 platformom o kojoj smo već u nekoliko navrata pisali, a ista donosi preko 250 novih funkcija, koji rad sa SE telefonom čine lepšim i dinamičnijim. Bezbednost kod ovog telefona je još jedna bitna stavka, a ona je konkretno podignuta na drastično viši nivo poređeno sa prethodnim rešenjima, što je dobrim delom postignuto implementiranjem Touch ID senzora, kao i skupa naprednih bezbedonosnih sistema. Apple iPhone SE telefon u paketu isporučuje sa Lightning kablom i EarPods slušalicama koje maksimalno doprinose uživanju u slušanju muzike, ali i komunikaciji.

Iako postoje mnogi koji koncept iPhone SE telefona hejtuju (jer zaboga ovo je vreme velikih telefona) mi možemo reći samo jedno – ovo je odličan telefon! U svakom pogledu! Brzinski je daleko ispred konkurencije, hardverski je apsolutno nadmoćan, dok grafički rame uz rame može da stane sa jačim iPhone modelima. Dizajn, radne karakteristike i odlična baterija ostaviće većinu potencijalnih kupaca bez daha i što je najvažnije pružiće im mnogo, mnogo više od sličnih rešenja na tržištu. Za naše uslove cena mu nije mala, ali SE telefon i nije namenjen za svakog već za kupce koji cene kompaktnost, fluidnost i prefinjen dizajn!

Cena (sa PDV-om): od 64.590,00 dinara
Kontakt: WinWin

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

Pri ruci

Više uPri ruci

Telefoni sa najboljom baterijom

Telefoni sa najboljom baterijom

Ovi modeli pametnih telefona imaju najbolje baterije ( 2019. godina)

Domino Magazin 22.10.2018
NASA sada ima i sat

NASA sada ima i sat

Slavi 60. rođendan

Domino Magazin 22.10.2018
Apple sprema loše iznenađenje

Apple sprema loše iznenađenje

Kao da cena novih telefona nije bila dovoljna

Domino Magazin 22.10.2018
Samsung ukida ulaz za slušalice?

Samsung ukida ulaz za slušalice?

Kod sledećeg flagship modela

Domino Magazin 17.10.2018
Zvanično: Mobilne koristimo više za fotografisanje

Zvanično: Mobilne koristimo više za fotografisanje

Nego za pozive i priču

Domino Magazin 16.10.2018
Ovo je jedini telefon koji želimo!

Ovo je jedini telefon koji želimo!

Najslađi i najmanji Palm smartphone stiže

Domino Magazin 16.10.2018
Longines ima novi vintage sat

Longines ima novi vintage sat

Omaž kultnom modelu iz pedesetih

Domino Magazin 12.10.2018
Uživajte u svakom trenutku uz Samsung Galaxy A9

Uživajte u svakom trenutku uz Samsung Galaxy A9

Sa četiri kamere

Domino Magazin 11.10.2018
Nokia ima bežične slušalice

Nokia ima bežične slušalice

Otporne na vodu a imaju i vibraciju

Domino Magazin 08.10.2018
Telefoni sa najboljom kamerom 2019

Telefoni sa najboljom kamerom 2019

Ovi modeli pametnih telefona će vladati na polju najboljih kamera tokom 2019 godine

Domino Magazin 05.10.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.