Slika: Apple AirPods slušalice
Pri ruci

Apple AirPods slušalice

Vreme je za inteligentan zvuk…

Apple AirPods slušalice

Apple je kompanija koja je svoju slavu stekla zahvaljujući sjajnim Mac računarima, neverovatnim iPhone telefonima i odličnim iPad tabletima, ali i generalno vrhunskom periferijom za pomenute proizvode tj. grupe proizvoda. Međutim, Apple zna da iznenadi i sa proizvodima na koje nismo navikli da nam baš dolaze sa potpisom ovog proizvođača. To se upravo desilo sa AirPods slušalicama – bežičnim, moderno dizajniranim i inteligentnim slušalicama koje pored toga što nude sjajan zvuk donose i skup veoma korisnih funkcija koje slušanje muzike u pokretu čini još zabavnijim i lepšim skustvom. Iznad svega AirPods slušalice su maksimalno udobne u ušnim školjkama i isporučuju se sa neobičnim punjačem koji je i ekterna baterija za njih u isto vreme, ali i kutija za čuvanje.

AirPods slušalice su koncipirane kao jedno moderno rešenje krcato naprednim mogućnostima i brojnim funkcionalnostima. Napravljene su od najkvalitetnijih materijala i opremljene su impresivnim hardverom koji ih čini drugačijim od bilo kojih drugih slušalica u klasi i cenovnom rangu u kom se nalaze. Iako deluje kao da bi mogle lako da ispadnu, AirPods slušalice zapravo sjajno stoje u ušima, čak i kada korisnik obavlja neke ultra dinamične aktivnosti (skija, penje ne se strme delove planine, skače u dalj ili jednostavno se brzo kreće…). Tajna se krije u njihovoj ergonomiji koja omogućava da besprekorno leže u ušnim školjkama. Za sada su isključivo dostupne u beloj boji, mada nikada se ne zna, tako da nije isključeno da ih u budućnosti nećemo videti i u nekim drugim koloritima.

Osnovu AirPods slušalica čini skup odabrane elektornike, malih zvučnika, posebnog bas refleks sistema i procesora (W1) koji procesira/obrađuje zvuk, a na kome je Apple radio nekoliko godina. Isti je zadužen za redukciju i otklanjanje eventualnih šumova, kontrolu basa i dobijanje optimalnih tonova. Njegov zadatak je i da se energijom upravlja pravilno zbog čega ove slušalice i donose radnu autonomiju od 5 časova. Kako je napomenuto slušalice se isporučuju u posebnoj kutiji koja je istovremeno i punjač i čuvar slušalica. Kao eksterna baterija kutija donosi do 24h dodatne energije, odnosno preko nje je više puta moguće kompletno napuniti bateriju bez povezivanja na bazni izvor energije. Posebnost baterije koja se nalazi u slušalicama je da se ista za samo 15 minuta punjenja može napuniti toliko da ponudi tri sata slušanja muzike.

AirPods slušalica nisu obične slušalice, one su inteligentne slušalice koje podržavaju čitav jedan spektar sjajnih aktivnosti – tako na primer kada se sluša muzika ili gleda film, ako se jedna slušalica izvadi pesma ili film idu odmah na pauzu – čim se ista vrati u ušnu školjku “svirka” ili film nastavljaju dalje. Javljanje na poziv takođe sadržaj koji se sluša šalje na čekanje, a prekid poziva se obavlja tako što se dva puta tapne po slušalici. Asistentkinja Siri se isto tako poziva (dva puta se lupne po slušalici), s tim da je interakcija sa njom u ovom slučaju podignuta na najviši mogući nivo – jednostavno, priča se sa njom (Pozovi moju brata Dejana?, Pusti moju omiljenu plej listu?, Kako da dođem do restorana Franš?, Pojačaj zvuk? Gde se nalazi kafić Drama…). Mogućnosti koje nudi relacija AirPods slušalice-Siri je ogromna, prosto nema granica, ali sve se to otkria iz dana u dan druženja sa slušalicama.

Kako AirPods slušalice promovšu slobodu u pokretu, tako je logično da je njihova interakcija sa izvorima zuka i komunikacionim uređajima (iPhone telefoni, iPad tableti, Mac računari…) bežična. Bluetooth veza poslednje generacije se brine da sve štima kako treba, a ista se najbolje pokazala i kada je energetski resurs upitanju. Povezivanje je brzo i lako, a kada se AirPods slušalice jednom upare sa iOS ili macOS uređajom ta uparenost je trajna, odnosno čim slušalice prepoznaju uređaj sa kojim su bile u vezi odmah pitaju za uparivanje.

Kvalitet zvuka je bez sumnje najjače oružje AirPods slušalica. Neverovatno je šta je Apple uradio sa njima po ovom pitanju. Tonovi su sjajno reprodukovani, to potvrđuju apsolutno svi audio testovi, dok je bas izbalansiran i nije tup/grub za uši. Distorzija i šumova nema, čak ni u tragovima, a boje tonova su takve da prosto probude pozitivnu energiju u telu. Konkretno, muzika iz filma La La Land koja je specifična in a momente uključuje na stotine instrumenata prosto opije organizam kada se sluša preko AirPods slušalica. Isto važi i za instrumentalnu i klasišnu muziku, kao i za moderne note i hard core muziku. Za kvalitet zvuka koji donose AirPods slušalice čista desetka!

Dileme nema, AirPods slušalice u ovom momentu jesu najbolje bežične slušalice u svojoj klasi. Funkcije koje donose i kvalitet zvuka koji nude ispred svih rešenja su koja su dostupna na tržištu. Interakcija sa Siri je sjajna, kao i činjenica da ove slušalice prate pokrete svog vlasnika. Apple je sa njima još jednom pomerio granice realnosti i svojim potencijalnim kupcima ponudio jedinstvene i potpuno drugačije bežične slušalice, doduše po ne baš korektnoj ceni, ali to je za ovaj brend nekako realno i logično, ne? Uostalom ovo su slušalice koje treba da prate ritam i energiju Apple fanova i ljubitelja pravog zvuka, tako da je manje-više sve jasno!

Cena (sa PDV-om): 27.090,00 dinara
Kontakt: iStyle

Komentari (1)

1 Komentar

  1. Devil

    27.02.2017at12:56 pm

    Još kada bi bile malo povoljnije…

Ostavi komentar

*

 
Pri ruci

Više uPri ruci

Švajcarac za 141 funkcijom

Košta 9.000 dolara i stvarno postoji

Domino Magazin 11.12.2017
Samsung napravio bolju memoriju

Univerzalni flash storage od 512 GB za mobilne uređaje

Domino Magazin 07.12.2017
SMS slavi 25 godina

I već je potpuno zastareo

Domino Magazin 06.12.2017
Baterije koje traju skoro zauvek uskoro stižu

Revolucija na pomolu

Domino Magazin 06.12.2017
Pametni kondom prati vašu akciju

I da li ste bili dobri krevetu

Domino Magazin 04.12.2017
Aplikacija upozorava da su KOMARCI u blizini

Spašava nerve ali i živote

Domino Magazin 04.12.2017
iPhone X dostupan kod Apple Authorised Reseller-a u Srbiji

Trenutno najtraženiji i najbolji pametni telefon na svetu

Domino Magazin 01.12.2017
iPhone X stigao u Srbiju!

Kroz lanac iStyle Apple Premium Reseller prodavnica u Beogradu

Domino Magazin 01.12.2017
mts poklanja 100 GB interneta SVAKOG MESECA

Ovo je ubedljivo najbolja ponuda do sada u Srbiji

Domino Magazin 30.11.2017
Ovo je najbolji telefon koji možete da kupite

Karakteristike su mu baš jake

Domino Magazin 29.11.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.