Slika: Veritas Technologies od strane nezavisne istraživačke firme proglašen liderom
IT

Veritas Technologies od strane nezavisne istraživačke firme proglašen liderom

U domenu rešenja za izdržljivost podataka

Veritas Technologies od strane nezavisne istraživačke firme proglašen liderom

Veritas Technologies, lider u multi-cloud upravljanju podataka, objavio je da je imenovan liderom u najnovijem istraživanju kompanije Forrester, objavljenom u septembru ove godine, pod imenom “The Forrester Wave: Data Resiliency Solutions, Q3 2017”. U izveštaju je analizirano više rešenja za izdržljivost podataka koji “sežu“ dalje od zaštite podataka i oporavka”. Izveštaj je ocenjivao sedam dobavljača rešenja na osnovu 39 kriterijuma, uključujući strategiju, tržišno prisustvo i trenutnu ponudu.

Veritas je dobio najviše ocene u odnosu na bilo koju drugu kompaniju u kategoriji “Strategija” i po kriterijumu skalabilnosti. Dodatno, Veritas je dobio najviše moguće ocene po kriterijumima “Tehnološki partneri” i “Riseleri”. Veritas je takođe bio među najbolje ocenjenim dobavljačima po kriterijumu “Mogućnost upravljanja”, kao i po kriterijumima “Podeštavanje” i “Implementacija”.

“Kada je reč o upravljanju podacima, bekapovanje i povraćaj podataka su samo početak.” rekao je Majk Palmer, izvršni potpredsednik i direktor za proizvode u kompaniji Veritas. “Organizacijama je neophodna vidljivost podataka u složenim “multi-cloud” okruženjima, zaštita od katastrofičnih isključenja ili napada ucenjivačkog malvera i mogućnost da ispoštuju striktne regulatorne zahteve. Danas, klijenti rešavaju ove izazove preko naše 360 platforme za upravljanje podacima. Oduševljeni smo time što smo proglašeni liderom u ovom izveštaju.”

Prema izveštaju, Veritas “poseduje dobro zaokruženu strategiju za 360 platformu za upravljanje podacima da zadovolji zahteve preduzeća za žilavost sistema podataka”.Izveštaj takođe navodi da “Veritas Information Map pomaže firmama da stvore jedinstven globalni uvid u važnu metriku kao što su lokacija data centara, kapacitet skladištenja, zaštićene tipove podataka, postojeći kapacitet, nivo zauzeća, vlasništvo nad podacima, starost podataka, i cena koja će pomoći klijentima koji žele da optimizuju svoja tehnološka ulaganja.”

Da biste preuzeli kompletan Forrester Wave: Data Resiliency Solutions, Q3 2017 izveštaj, kliknite ovde.

Izlazak ovog izveštaja se poklapa sa uvođenjem novog talasa inovacija kompanije Veritas u 360 data management portfolio koji podiže na viši nivo zaštitu podataka, vidljivost, skladištenje i mogućnost izbora. Konkretna unapređenja koja su obelodanjena na konferenciji Veritas Vision obuhvataju:

Zaštitu novih radnih opterećenja pomoću ultra brzog efikasnog skladištenja u lokalu i u oblaku pomoću Veritas NetBackup 8.1 rešenja

Uz pomoć Veritas NetBackup CloudCatalyst softvera koji je već sad dostupan, klijenti mogu da izvrše deduplikaciju podataka u oblak i konsoliduju ih u jednu rezervnu kopiju i kompresuju ih, a sve to i do tri puta brže nego alternativna rešenja u industriji. Kad se duplirane kopije uklone, klijenti mogu da skladište u oblaku po potencijalno dosta nižoj ceni skladištenja, a da pri tom ne moraju da vrše nikakve fizičke promene u svojoj mreži.

Uz alat NetBackup Parallel Streaming klijenti mogu da brzo zaštite određene tipove NoSQL radnih zadataka, kako se ukaže potreba, i to na oblaku, kao i aplikacije kao što su Hadoop i Cassandra, što kod drugih dobavljača predstavlja dugotrajan postupak. I ovo rešenje je već danas dostupno klijentima.

Uvođenje vidljivosti podataka u organizaciju pomoću Veritas Information Map rešenja

Information Map u realnom vremenu omogućava klijentima uvid u podatke i interaktivni prikaz njihovih sredstava u obliku podataka. Veritas je proširio mogućnost vidljivosti podataka uvodeći konektore za 23 dodatna izvora podataka, kako lokalnih, tako i onih zasnovanih na oblaku. Ova široka vidljivost, koja će biti dostupna u narednim tromesečjima, pomoći će da se omogući usaglašenost kompanija sa striktnim regulatornim zahtevima širom sveta, uključujući GDPR (General Data Protection Regulation).

Omogućavanje softverski definisanom skladištu podataka da bude “pametno” uz pomoć Veritas Cloud Storage rešenja

Ovo rešenje za skladištenje omogućava klijentima da nad podacima sprovode analitičke operacije, vrše mašinsko učenje i da ih klasifikuju, što im može pomoći da izvuku mnogo veću vrednost iz podataka, omogućavajući bolje poslovne ishode i obezbeđujući izuzetno korisničko iskustvo. Ovo rešenje će biti dostupno u narednim tromesečjima.

Omogućavanje boljeg izbora, integrisane zaštite podataka i optimizovanog skladištenja pomoću novih uređaja

Pomoću Veritas Access Appliance programa, kompanije mogu lako da zamene zastarele ili neadekvatne skladišne uređaje, uključujući i jedinice trake, jednim jednostavnim, dugoročnim, isplativim integrisanim rešenjem koje kombinuje Veritas Access softver sa prethodno testiranim i podešenim hardverom u obliku koji je lak za primenu kod korisnika i kompaktan. Uređaji tako mogu da se koriste kao interni oblak za čuvanje drugih nestrukturiranih podataka po niskim cenama. Ovo rešenje će biti dostupno u dolazećim tromesečjima.

Uz pomoć Veritas NetBackup 5340 uređaja, koji će biti dostupan u narednim tromesečjima, klijenti mogu da uživaju sve prednosti NetBackup 8.1 rešenja u pouzdanom, integrisanom uređaju visokih performansi, kao i u mogućnosti da lako povećaju obim i performanse, da lako štite na desetine ili stotine petabajta podataka. Dodatno, klijenti mogu da dramatično smanje planirano i neplanirano isključenje servisa pomoću konfiguracija visoke dostupnosti koje pomažu da se osigura dostupnost sistema i postigne redundantnost, kako bi se ispunili najzahtevniji SLA ugovori u data centrima.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Portal Drugo mišljenje – da sve bude jasno!

Posvećen zdravstvenim konsultantskim uslugama

Domino Magazin 16.01.2018
Frižider koji vam planira obroke

I šalje u prodavnicu kad treba

Domino Magazin 15.01.2018
Apple predstavlja iPhone SE 2

Mali ali mnogo jak

Domino Magazin 15.01.2018
GDPR – Na korak od primene!

Posedovanje, skladištenje i prodaja ličnih podataka u poslednjih nekoliko decenija predstavljaju ozbiljan problem

Domino Magazin 12.01.2018
Ovo su najbolji torrent pretraživači

Za 2018. godinu po Torrent Freak

Domino Magazin 10.01.2018
Naočare koje strimuju direktno na Facebook

Vrli novi svet

Domino Magazin 09.01.2018
Zuckerberg obećao: Popraviću Facebook ove godine

Imaće poprilično posla

Domino Magazin 09.01.2018
Greška u procesorima

Svi računari su ugroženi

Domino Magazin 05.01.2018
Facebok će upozoravati na lažne vesti

Dakle na skoro sve vesti u Srbiji?

Domino Magazin 29.12.2017
Šta se najviše skidalo na netu ove godine?

Omiljene aplikacije i sve ostalo

Domino Magazin 27.12.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.