Veritas Technologies od strane nezavisne istraživačke firme proglašen liderom
IT

Veritas Technologies od strane nezavisne istraživačke firme proglašen liderom

U domenu rešenja za izdržljivost podataka

Veritas Technologies od strane nezavisne istraživačke firme proglašen liderom

Veritas Technologies, lider u multi-cloud upravljanju podataka, objavio je da je imenovan liderom u najnovijem istraživanju kompanije Forrester, objavljenom u septembru ove godine, pod imenom “The Forrester Wave: Data Resiliency Solutions, Q3 2017”. U izveštaju je analizirano više rešenja za izdržljivost podataka koji “sežu“ dalje od zaštite podataka i oporavka”. Izveštaj je ocenjivao sedam dobavljača rešenja na osnovu 39 kriterijuma, uključujući strategiju, tržišno prisustvo i trenutnu ponudu.

Veritas je dobio najviše ocene u odnosu na bilo koju drugu kompaniju u kategoriji “Strategija” i po kriterijumu skalabilnosti. Dodatno, Veritas je dobio najviše moguće ocene po kriterijumima “Tehnološki partneri” i “Riseleri”. Veritas je takođe bio među najbolje ocenjenim dobavljačima po kriterijumu “Mogućnost upravljanja”, kao i po kriterijumima “Podeštavanje” i “Implementacija”.

“Kada je reč o upravljanju podacima, bekapovanje i povraćaj podataka su samo početak.” rekao je Majk Palmer, izvršni potpredsednik i direktor za proizvode u kompaniji Veritas. “Organizacijama je neophodna vidljivost podataka u složenim “multi-cloud” okruženjima, zaštita od katastrofičnih isključenja ili napada ucenjivačkog malvera i mogućnost da ispoštuju striktne regulatorne zahteve. Danas, klijenti rešavaju ove izazove preko naše 360 platforme za upravljanje podacima. Oduševljeni smo time što smo proglašeni liderom u ovom izveštaju.”

Prema izveštaju, Veritas “poseduje dobro zaokruženu strategiju za 360 platformu za upravljanje podacima da zadovolji zahteve preduzeća za žilavost sistema podataka”.Izveštaj takođe navodi da “Veritas Information Map pomaže firmama da stvore jedinstven globalni uvid u važnu metriku kao što su lokacija data centara, kapacitet skladištenja, zaštićene tipove podataka, postojeći kapacitet, nivo zauzeća, vlasništvo nad podacima, starost podataka, i cena koja će pomoći klijentima koji žele da optimizuju svoja tehnološka ulaganja.”

Da biste preuzeli kompletan Forrester Wave: Data Resiliency Solutions, Q3 2017 izveštaj, kliknite ovde.

Izlazak ovog izveštaja se poklapa sa uvođenjem novog talasa inovacija kompanije Veritas u 360 data management portfolio koji podiže na viši nivo zaštitu podataka, vidljivost, skladištenje i mogućnost izbora. Konkretna unapređenja koja su obelodanjena na konferenciji Veritas Vision obuhvataju:

Zaštitu novih radnih opterećenja pomoću ultra brzog efikasnog skladištenja u lokalu i u oblaku pomoću Veritas NetBackup 8.1 rešenja

Uz pomoć Veritas NetBackup CloudCatalyst softvera koji je već sad dostupan, klijenti mogu da izvrše deduplikaciju podataka u oblak i konsoliduju ih u jednu rezervnu kopiju i kompresuju ih, a sve to i do tri puta brže nego alternativna rešenja u industriji. Kad se duplirane kopije uklone, klijenti mogu da skladište u oblaku po potencijalno dosta nižoj ceni skladištenja, a da pri tom ne moraju da vrše nikakve fizičke promene u svojoj mreži.

Uz alat NetBackup Parallel Streaming klijenti mogu da brzo zaštite određene tipove NoSQL radnih zadataka, kako se ukaže potreba, i to na oblaku, kao i aplikacije kao što su Hadoop i Cassandra, što kod drugih dobavljača predstavlja dugotrajan postupak. I ovo rešenje je već danas dostupno klijentima.

Uvođenje vidljivosti podataka u organizaciju pomoću Veritas Information Map rešenja

Information Map u realnom vremenu omogućava klijentima uvid u podatke i interaktivni prikaz njihovih sredstava u obliku podataka. Veritas je proširio mogućnost vidljivosti podataka uvodeći konektore za 23 dodatna izvora podataka, kako lokalnih, tako i onih zasnovanih na oblaku. Ova široka vidljivost, koja će biti dostupna u narednim tromesečjima, pomoći će da se omogući usaglašenost kompanija sa striktnim regulatornim zahtevima širom sveta, uključujući GDPR (General Data Protection Regulation).

Omogućavanje softverski definisanom skladištu podataka da bude “pametno” uz pomoć Veritas Cloud Storage rešenja

Ovo rešenje za skladištenje omogućava klijentima da nad podacima sprovode analitičke operacije, vrše mašinsko učenje i da ih klasifikuju, što im može pomoći da izvuku mnogo veću vrednost iz podataka, omogućavajući bolje poslovne ishode i obezbeđujući izuzetno korisničko iskustvo. Ovo rešenje će biti dostupno u narednim tromesečjima.

Omogućavanje boljeg izbora, integrisane zaštite podataka i optimizovanog skladištenja pomoću novih uređaja

Pomoću Veritas Access Appliance programa, kompanije mogu lako da zamene zastarele ili neadekvatne skladišne uređaje, uključujući i jedinice trake, jednim jednostavnim, dugoročnim, isplativim integrisanim rešenjem koje kombinuje Veritas Access softver sa prethodno testiranim i podešenim hardverom u obliku koji je lak za primenu kod korisnika i kompaktan. Uređaji tako mogu da se koriste kao interni oblak za čuvanje drugih nestrukturiranih podataka po niskim cenama. Ovo rešenje će biti dostupno u dolazećim tromesečjima.

Uz pomoć Veritas NetBackup 5340 uređaja, koji će biti dostupan u narednim tromesečjima, klijenti mogu da uživaju sve prednosti NetBackup 8.1 rešenja u pouzdanom, integrisanom uređaju visokih performansi, kao i u mogućnosti da lako povećaju obim i performanse, da lako štite na desetine ili stotine petabajta podataka. Dodatno, klijenti mogu da dramatično smanje planirano i neplanirano isključenje servisa pomoću konfiguracija visoke dostupnosti koje pomažu da se osigura dostupnost sistema i postigne redundantnost, kako bi se ispunili najzahtevniji SLA ugovori u data centrima.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Najbolji torrent pretraživači za 2018 godinu
Najbolji torrent pretraživači za 2018 godinu

Možda vam zatreba

Domino Magazin 22.03.2018
Najzad: Učite klingonski na Duolingu
Najzad: Učite klingonski na Duolingu

Štreberi radujte se

Domino Magazin 21.03.2018
Sumnjate da vas neko špijunira na Facebooku?
Sumnjate da vas neko špijunira na Facebooku?

Evo kako da proverite

Domino Magazin 21.03.2018
IBM napravio najmanji računar na svetu
IBM napravio najmanji računar na svetu

Manji od novčića a jak kao kompjuteri iz devedesetih

Domino Magazin 20.03.2018
Ova firma hoće da uploaduje vaše uspomene u cloud
Ova firma hoće da uploaduje vaše uspomene u cloud

A i da vas ubije prilikom toga

Domino Magazin 16.03.2018
Otac interneta razočaran
Otac interneta razočaran

Evo šta mu posebno smeta danas

Domino Magazin 16.03.2018
Posetite Disneyland! Na Street Viewu!
Posetite Disneyland! Na Street Viewu!

Stigli najzad

Domino Magazin 13.03.2018
Facebok pravi samostojećeg robota
Facebok pravi samostojećeg robota

Ako nas oni ne unište niko neće

Domino Magazin 09.03.2018
Otkriveno da Google radi za Pentagon
Otkriveno da Google radi za Pentagon

Radnici malo ljuti

Domino Magazin 09.03.2018
Facebook sprema nešto novo
Facebook sprema nešto novo

Audio statusi

Domino Magazin 07.03.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.