Veritas predstavlja tehnologiju rezervnih snimaka
IT

Veritas predstavlja tehnologiju rezervnih snimaka

Za velika preduzeća koja čini zaštitu podataka lakom za Microsoft Azure korisnike

Veritas predstavlja tehnologiju rezervnih snimaka

Kako sve veći broj korisnika prebacuje svoje radne aplikacije na Azure platformu, tako se pojavljuju novi, lakši načini za zaštitu podataka u oblaku, uključujući replikaciju i klasifikaciju podataka.

Kompanija Veritas Technologies, lider u upravljanju podacima u okruženjima u kojima se istovremeno koriste različite tehnologija “oblaka”, objavila je CloudPoint 2.0, novu tehnologiju za upravljanje trenutnim snimcima podataka i njihovu orkestraciju, koja koristi format Microsoft Azure snimaka. Dodajući široki opseg mogućnosti za zaštitu podataka, CloudPoint 2.0 omogućava korisnicima nove načine da lako repliciraju, pretražuju i klasifikuju svoje podatke.

Besprekorno integrisan u Azure platformu, novi CloudPoint je ujedno jednostavan za instalaciju, lak za povećavanje i proširivanje kapaciteta, a uz to je i isplativ za korišćenje. Izgrađen od nule da bi dobro funkcionisao u okruženjima gde se istovremeno koriste različite tehnologije oblaka, CloudPoint 2.0 je veoma fleksibilan i podržava niz radnih aplikacija nove generacije zasnovanih na tehnologiji “oblaka”.

Ova najnovija integracija sa Azure podrškom nastavlja tamo gde je započelo strateško partnerstvo između Microsofta i Veritasa sklopljeno prošle godine. Kompanija Veritas je prethodno najavila mogućnosti za “360” stepeni upravljanja podacima koji su usresređeni na to da korisnicima pomognu u izvlačenju vrednosti iz podataka kojim raspolažu.

Tehnologija snimaka integrisana sa oblakom omogućava sveobuhvatnu zaštitu podataka

Uz kontrolni panel koji se lako samostalno koristi, CloudPoint 2.0 korisnicima stavlja na raspolaganje napredne mogućnosti upotrebe tehnologije snimaka podataka u nativnom formatu za skladištenje u “oblaku”, koja donosi mnogo više od bekapovanja i povraćaja podataka.

Ključne pogodnosti obuhvataju:

Lako pronalaženje: CloudPoint 2.0 sadrži opsežne mogućnosti katalogizacije kojima se omogućava granularni povraćaj podataka. Korisnici mogu da koriste tehnologiju izrade snimaka podataka da pronađu određene informacije i da ih vrate iz snimaka za nekoliko sekundi – a granularnost seže do nivoa pojedinačne datoteke.

Unapređenje oporavka od gubitka podataka u slučaju katastrofe: Organizacije mogu da lako repliciraju podatke između različitih regiona istog oblaka (replikacija unutar “oblaka”), čime unapređuju i ubrzavaju postupak oporavka od katastrofe. Korisnici takođe mogu da definišu politike kojima se snimci podataka prave automatski u zadatim intervalima.

Pomoć u naporima da se obezbedi usaglašenost sa standardima i zakonskom regulativom: Korisnici mogu da lako pretražuju podatke, uvedu oznake za klasifikaciju podataka i da brzo pronađu i obrišu podatke kojima se da utvrditi identitet ličnosti, što je kritična opcija koju traže kompanije zarad usaglašavanja sa GDPR-om.

Podrška za popularne radne aplikacije i multi-cloud/hybrid-cloud okruženja: CloudPoint 2.0 podržava širok spektar radnih zadataka i aplikacija, uključujući Microsoft SQL Server, MongoDB, VMware i Oracle. On takođe podržava niz multi-cloud okruženja, dajući korisnicima izbor između različitih alternativa za konzistentnu zaštitu podataka i to sve pomoću jedne intuitivne, centralizovane kontrolne table.

Iskorišćenje hibridnog modela: Postojeći korisnici mogu da integrišu Veritas NetBackup softver sa CloudPoint-om da prošire mogućnosti upravljanja snimcima načinjenim u NetBackup softveru u sklopu data centra i da premoste podršku na Azure infrastrukturi.

“Kao što je nedavno naglašeno u našoj studiji “Istina u oblaku”, zaštita podataka u oblaku je obaveza i odgovornost korisnika”, izjavio je Majk Palmer, izvršni potpredsednik i direktor proizvoda u kompaniji Veritas. “Oduševljeni smo što nastavljamo da unapređujemo svoje strateško partnerstvo sa kompanijom Microsoft, dajući našim zajedničkim korisnicima ovo end-to-end tehnološko rešenje za upravljanje snimcima i za orkestraciju, koje je istovremeno fleksibilno, lako za instalaciju, jednostavno za korišćenje i nudi korisnicima zaštitu podataka koja je osmišljena sa oblakom na umu, upravo za primenu u oblaku.”

Ted Brokwej, genaralni menadžer za Microsoft Azure Storage u sklopu kompanije Microsoft, dodao je sledeće “Sa porastom broja organizacija  koje uspešno koriste fleksibilnost i agilnost koju pruža Azure, raste potreba za rešenjem namenjenim velikim kompanijama za upravljanje snimcima podataka, koje će im pomoći da obezbede da njihovi podaci budu zaštićeni u “oblaku”. Veritas CloudPoint 2.0 besprekorno integrisan sa Azure platformom, upravo pomaže da se odgovori na ovu potrebu korisnika.”

CloudPoint 2.0 je globalno dostupan preko Veritasa i partnerskog kanala širom sveta, sa jednim besplatnim i dva naplativa modela korišćenja zasnovana na godišnjoj pretplati, i može se lako primeniti u Azure okruženjima i preuzeti direktno Azure Marketplace-a. CloudPoint 2.0 čini deo programa Veritas Technology Ecosystem (VTE). Kroz VTE program, partneri mogu sertifikovati svoja rešenja na CloudPoint-u i privući korisnike koji prelaze na infrastrukturu oblaka. Za više informacija o VTE programu, možete se informisati klikom na ovaj link: https://www.veritas.com/partners

Za više informacija o Veritas CloudPoint 2.0 proizvodu, možete kliknuti ovde https://www.veritas.com/product/backup-and-recovery/cloudpoint

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Naravno da vas Facebook špijunira

Naravno da vas Facebook špijunira

A sada su to i priznali (skoro)

Domino Magazin 19.10.2018
Kako obrisati Facebook

Kako obrisati Facebook

Kompletno uputstvo za brisanje i deakiviranje Facebooka

Domino Magazin 17.10.2018
Proverite da li vam je hakovan Facebook

Proverite da li vam je hakovan Facebook

Ako jeste ODMAH menjajte šifru

Domino Magazin 16.10.2018
Facebook testira opciju unsend

Facebook testira opciju unsend

Za Messenger

Domino Magazin 15.10.2018
Izrada sajta na klik - 30 minuta i gotovo!

Izrada sajta na klik – 30 minuta i gotovo!

Samostalno, bez mnogo muka i znanja do vrhunskog Web sajta za Vaše preduzeće

Domino Magazin 12.10.2018
Ingram Micro uspostavio stratešku saradnju sa Veritas Technologies

Ingram Micro uspostavio stratešku saradnju sa Veritas Technologies

U Jugoistočnoj Evropi

Domino Magazin 12.10.2018
Britanija uvodi poseban porez Fabooku?

Britanija uvodi poseban porez Fabooku?

Zbog mentalnog zdravlja

Domino Magazin 12.10.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za septembar

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za septembar

Najuspešnije medijske stranice prati Storyclash

Domino Magazin 11.10.2018
Slavne osobe čije ime ne smete da Googlate

Slavne osobe čije ime ne smete da Googlate

Ako nećete virus

Domino Magazin 11.10.2018
Facebook hoće da vas snima po kući

Facebook hoće da vas snima po kući

Imaju novi uređaj

Domino Magazin 11.10.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.