IT

Veritas pokreće rešenja za upravljanje informacijama za Google Cloud

Jednostavnija rešenja

Veritas pokreće rešenja za upravljanje informacijama za Google Cloud
Veritas pokreće rešenja za upravljanje informacijama za Google Cloud

Kompanija Veritas Technologies, lider u oblasti upravljanja informacijama, danas je objavila da će podržavati Google Cloud Platform preko tržišno vodećih rešenja NetBackup 7.7 i Backup Exec 15. Organizacije stoga mogu da koriste javnu cloud infrastrukturu kompanije Google kao odredište za čuvanje rezervnih kopija (bekapa) podataka. Tako će biti u prilici da pokreću bekap procese i vrše oporavak sistema u slučaju gubitka “lokalnih” podataka, koristeći Google Cloud platformu. Uvodeći ovaj vid podrške, Veritas pruža potrebnu vidljivost i kontrolu u mešovitim okruženjima koja primenjuju i rešenja “u oblaku”.

“Naše istraživanje Hybrid Cloud pokazalo nam je da 31% organizacija već gleda ka “oblaku” kao mestu zgodnom za proces bekapa i povraćaja podataka, a taj procenat će ubuduće samo rasti” rekao je Ben Gibson, direktor marketinga u kompaniji Veritas. “Integrisanjem podrške za Google Cloud platformu u vodećim rešenjima za bekap i povraćaj podataka NetBackup i Backup Exec omogućavamo organizacijama da sve to obave sigurno i spokojno.

NetBackup v7.7

Veritas NetBackup 7.7 dodaje mogućnosti enterprise klase servisu Nearline koji se nudi u okviru Google Cloud platforme. Ova kombinacija omogućava da se pri izboru dugoročnog rešenja za arhiviranje rezervnih kopija podataka, skladištenje podataka u “oblaku” ponudi kao valjana alternativa rešenjima sa trakom. Veritas-ovo rešenje omogućava bekap velike količine podataka po niskoj ceni,uz dostupnost arhive u bilo koje vreme i sa bilo kog mesta.

Koristeći jedinstveni NetBackup OpenStorage Technology (OST) aplikativni sloj, NetBackup lako nadzire i upravlja zaštitom podataka, kako u prostorijama firme, tako i u privatnim i javnim “oblacima”. Bez obzira na medijum koji može biti disk, traka ili “oblak”, mogućnosti za upravljanje životnim ciklusom podataka kojima raspolaže NetBackup upravljaju time kada će i na koji način informacije biti prenošene sa diska koji je mrežno povezan na Google Cloud Storage.

NetBackup v7.7 u velikoj meri poboljšava performanse i interoperabilnost bekapa usmerenih ka servisima za skladištenje podataka u “oblaku”, poput Google Cloud Storage-a. Jedna od inovativnih mogućnosti NetBackup-a je i automatska replikacija slika diskova (Auto Image Replication, AIR), pomoću koje se strategije oporavka u slučaju havarije diska mogu proširiti na “oblak”. Opcija AIR efikasno obavlja replikaciju i upravljanje katalogom i bekapovanje podataka sa više lokacija u jedan bezbedan “oblak”.

Backup Exec 15

Backup Exec 15 je snažno, fleksibilno i lako za korišćenje rešenje za zaštitu podataka, prevashodno namenjeno organizacijama srednje veličine. Ono je platformski nezavisno i omogućava bekapovanje i povraćaj podataka za kompletnu IT infrastrukturu, tako da obuhvata virtuelne mašine, računare i mašine u “oblaku”.

Backup Exec 15 podržava opcije Standard i Durable Reduced Availability (DRA) Storage u sklopu servisa Google Cloud Storage, nudeći primamljive pogodnosti organizacijama koje implementiraju agilnu IT strategiju da podignu stepen dostupnosti i smanje rizike i troškove. Backup Exec 15 se može implementirati unutar korporacije i unutar “oblaka” zarad bekapa sa diska na disk pa na “oblak” i bekapa direktno na “oblak”.

Već više od deceniju Veritas je prepoznat kao lider u Gartner-ovom “Magičnom kvadrantu” u kategorijama enterprise softvera za bekap i integrisanim uređajima.

“Dok se skladištenje i servisi ubrzano menjaju, pristupanje, razumevanje, upravljanje i štićenje podataka postaju važniji nego ikada pre,” komentarisao je Sem Elbek (Sam Elbeck), potpredsednik razvoja poslovanja i klijentskih usluga u kompaniji Globanet. “Veritas, uz pomoć svojih pouzdanih partnera kao što je Globanet, pomaže velikim kompanijama da uspešno upravljaju podacima u svim okruženjima. Veritas-ovi klijenti mogu da precizno odrede koja im je informacija potrebna, bez obzira na lokaciju, i da dobiju vrednu poslovnu inteligenciju (BI) iz sopstvenih podataka. To im može pomoći da ispune regulatorne zahteve, eDiscovery i zahteve za upravljanjem podacima. Veritas-ova integracija sa Google Cloud platformom proširuje pogodnosti na oblak, omogućavajući Veritas-ovim klijentima da prave i da drže svoje web sajtove i aplikacije u “oblaku”, kao i da skladište i analiziraju podatke koristeći skalabilnu cloud infrastrukturu.”

“Velike korporacije su pod sve većim pritiskom da obezbede svoje podatke i budu u skladu sa regulativom, naročito ako migriraju na hibridni “oblak”. One moraju biti spokojne da će zadržati vidljivost i kontrolu nad svojim najvažnijim posedom – podacima” rekao je Metju Edvards (Matthew Edwards), predsednik i direktor za tehnologije grupe Bluesource. “Spajajući trenutno vodeće Veritas-ove tehnologije i infrastrukturu javnog “oblaka” Google Cloud Platform, kompanija Bluesource je u stanju da organizacijama svih veličina isporuči kompletno rešenje za upravljanje životnim ciklusom podataka. Integracija s Google Cloud platformom daje sigurnost, visoke performanse i mogućnost skaliranja u skladu s tempom rasta poslovanja” dodao je Edvards. “Kad su korisnici u mogućnosti da vide i kontrolišu sve svoje podatke, otvara im se put do otkrića koja im mogu pomoći u boljem donošenju poslovnih odluka”.

Posetite Veritas.com da saznate više o rešenjima za upravljanje informacijama kompanije Veritas za Google Cloud platformu.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Facebook testira opciju unsend  %Post Title

Facebook testira opciju unsend

Za Messenger

Domino Magazin 15.10.2018
Britanija uvodi poseban porez Fabooku?  %Post Title

Britanija uvodi poseban porez Fabooku?

Zbog mentalnog zdravlja

Domino Magazin 12.10.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za septembar  %Post Title

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za septembar

Najuspešnije medijske stranice prati Storyclash

Domino Magazin 11.10.2018
Slavne osobe čije ime ne smete da Googlate  %Post Title

Slavne osobe čije ime ne smete da Googlate

Ako nećete virus

Domino Magazin 11.10.2018
Facebook hoće da vas snima po kući  %Post Title

Facebook hoće da vas snima po kući

Imaju novi uređaj

Domino Magazin 11.10.2018
Kvar na Facebooku onemogućio deaktiviranje  %Post Title

Kvar na Facebooku onemogućio deaktiviranje

Da li je stvarno kvar?

Domino Magazin 10.10.2018
IT oblakoder – integracija je ključ uspešnog poslovanja!  %Post Title

IT oblakoder – integracija je ključ uspešnog poslovanja!

15. po redu IT konferencija kompanije COMING

Domino Magazin 08.10.2018
Da li može da se vidi ko vam gleda profil na Facebooku?  %Post Title

Da li može da se vidi ko vam gleda profil na Facebooku?

Konačno odgovoreno

Domino Magazin 08.10.2018
Kim Kardashian je najopasnija za pretraživanje na internetu  %Post Title

Kim Kardashian je najopasnija za pretraživanje na internetu

Virusi vrebaju

Domino Magazin 04.10.2018
Osnivači Instagrama odlaze iz kompanije  %Post Title

Osnivači Instagrama odlaze iz kompanije

Dosta im je

Domino Magazin 27.09.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.