IT

Tih, a brz

Lexmark MX310dn multifunkcionalac

Tih, a brz
Tih, a brz

Kompanija Lexmark osvežila je nedavno svoju ponudu mono multifunkcionalaca baziranih na laserskoj tehnologiji novim MX modelima koji pored toga što donose vrhunske radne karakteristike, nisu previše ni zahtevni za održavanje, a u radu proizvode minimalan stepen buke. Oni su prvenstveno namenjeni za opsluživanje malih i srednjih radnih grupa, mada mogu biti i moćna rešenja za kućna okruženja gde se mnogo štampa. Mi smo imali prilike da se družimo sa osnovnim modelom iz MX ponude, pa hajde da zajedno pogledamo kakve je utiske ostavio na nas…
  
Jednostavan dizajn, odlična izrada i veoma lepo rešena kontrolna tabla glavne su vizuelne odlike MX310dn mono multifunkcionalca. On objedinjuje tri osnovne funkcije (štampanje, kopiranje i skeniranje), a poseduje još i duplex modul za dvostranu štampu, kao i ADF blok za brzo kopiranje dokumenata. Sa računarima komunicira preko USB veze i ima implementiran Ethernet priključak u slučaju da je potrebno da se deli sa više korisnika (računara) u mreži. Pored svega spada u MX310dn je baziran na vema brzom prenosnom mehanizmu koji smo već imali prilike da vidimo kod MS310dn lasera i posebno osmišljenom “boksu” za nanos tonera sa kojim se prah ne rasipa već se maksimalno iskorišćava.

Konkretno sa MX310dn multifunkcionalcem u okviru 60 sekundi možete odštampati do 35 otisaka iz osnovnog (Draft) moda, što je vrhunski rezultat za model nižeg cenovnog ranga. Pošto testirani poseduje i duplex modul moguće je inicirati i dvostrano štampanje, međutim onda se broj dobijenih stranica smanjuje za  više nego duplo (16 otisaka). Inače, kada je brzina štampe u pitanju važno je istaći da isti prvi otisak iz stanja potpunog mirovanja mašine formira već za 6.5 sekundi.

Kvalitet štampe je kako smo i očekivali vrhunski, bilo da je reč o printu tekstualnih ili grafičkih dokumenta. Naravno, najbolji rezultati se postižu kada se štampa inicira iz maksimalno podržane rezolucije (1200×1200 piksela), ali to sa sobom povlači i veliku potrošnju tonera. Slično je kada govorimo i o kopijama, međutim ono što je tada više izraženo su tamniji tonovi, koji ponekad nisu baš previše prijatni za oči, s tim da se to delimično može korigovati iz drajvera. Skener koji se nalazi u MX310dn MF uređaju je prosečan, ali i sasvim dovoljan za gotovo sve poslove. Jača strana ovog multifunkcionalca krije se i u prisustvu dvojezgarnog procesora (800MHz) i 256MB radne memorije zahvaljujući kojima nema zastoja u rad, čak i prilikom obavljanja paralelnih poslova.

Kada se podvuče crta na sve viđeno možemo reći da je MX310dn jedan zanimljiv multifunkcijski uređaj koji će bez većih problema opslužiti manje i srednje radne grupe. Kvalitet štampe i dobre brzinske karakteristike su mu glavna prednost, kao i odlična optimizacija svih funkcija, čak i kada su međusobno (paralelno) aktivirane.

Da stvar bude još lepša očekuje se da ga na tržištu prati sasvim povoljna cena, koja je upravo bila razlog više da od nas dobije toplu preporuku!

Kontakt: Direct Link

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Pošaljite mail sebi iz budućnosti  %Post Title

Pošaljite mail sebi iz budućnosti

Da li biste smeli?

Domino Magazin 16.08.2018
LG veštačka inteligencija vam sada sređuje odeću  %Post Title

LG veštačka inteligencija vam sada sređuje odeću

LG Styler uređaji na bazi veštačke inteligencije na IFA sajmu

Domino Magazin 15.08.2018
Facebook vam ograničava korišćenje  %Post Title

Facebook vam ograničava korišćenje

Nema više satima blejanja na Fejsu

Domino Magazin 14.08.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za jul  %Post Title

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za jul

Najuspešnije medijske stranice prati Storyclash

Domino Magazin 13.08.2018
Kad štampač otkaže poslušnost  %Post Title

Kad štampač otkaže poslušnost

Nepo System rešava problem!

Domino Magazin 13.08.2018
Samsung napravio ekran koji ne može da se polomi  %Post Title

Samsung napravio ekran koji ne može da se polomi

I stiže na mobilne uređaje

Domino Magazin 07.08.2018
Facebook sada i pomaže u muvanju  %Post Title

Facebook sada i pomaže u muvanju

Upoznavanje preko Dating opcije

Domino Magazin 06.08.2018
Apple pokupio kajmak: Ovce su za šišanje  %Post Title

Apple pokupio kajmak: Ovce su za šišanje

Najveća zarada ikad i pored pada prodaje

Domino Magazin 02.08.2018
Zašto Google Translate izbacuje jeziva proročanstva?  %Post Title

Zašto Google Translate izbacuje jeziva proročanstva?

Nije crna magija u pitanju

Domino Magazin 01.08.2018
Panika na IT tržištu  %Post Title

Panika na IT tržištu

Facebook potonuo, baš kao i Netflix

Domino Magazin 01.08.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.