IT

Symantec Endpoint Protection Cloud štiti mala i srednja preduzeća

Od rastućih pretnji

Symantec Endpoint Protection Cloud štiti mala i srednja preduzeća

Korporacija Symantec, globalni lider u domenu sajber bezbednosti, predstavila je danas Symantec Endpoint Protection Cloud, novo rešenje za mala i srednja preduzeća (MSP) kojim ih štiti od ciljanih napada i ucenjivačkog softvera. Prema najnovijim istraživanjima objavljenim u izveštaju Symantec Internet Security Threat Report, čak 65 procenata svih ciljanih napada na MSP-ove u 2015. godini pokrenuto je da bi se ukrale vredne kompanijske informacije. Symantec Endpoint Protection Cloud obezbeđuje vlasnicima MSP-ova zaštitu iz enterprajs klase u sklopu rešenja koje se može instalirati i podesiti za manje od pet minuta, a sa kojim mogu raditi zaposleni sa opštim IT znanjima.

Rešenje Symantec Endpoint Protection Cloud je usmereno ka organizacijama sa manje od 1.000 zaposlenih koje traže efektivan način da zaštite kompanijske i lične uređaje povezane na korporativne mreže. Gartner je ukazao na to da će do 2018. godine, visokih 95 procenata globalnih kompanija imati efektvno istovremeno primenjene planove “Izaberite sami svoj uređaj” (Choose Your Own Device, CYOD) i formalni “Donesite svoj uređaj” (Bring Your Own Device, BYOD). To bi dovelo do velikog porasta novih uređaja i predstavljalo bi rastući pritisak na kompanije sa ograničenim IT resursima.

“Napadačima nisu meta smo kompanije sa liste Fortune 500. Vlasnici malih i srednjih preduzeća bi morali da usvoje iste mere opreza u vezi sa naprednim napadima i da instaliraju iste moderne odbrambene mogućnosti kao velike korporacije, npr. mašinsko učenje, ne bi li zaštitili svoje poslovanje” rekao je Džaved Hasan, potpredsednik inženjeringa u korporaciji Symantec. “Sa Symantec Endpoint Protection Cloud rešenjem, pružamo na tehnologiji oblaka zasnovano rešenje sa svim mogućnostima neophodnim da se zaštite informacije naših MSP klijenata, bez previskog pritiska na ionako preopterećena IT odeljenja.”

Symantec Endpoint Protection Cloud klijentima donosi:

– Slojevite kontrole otkrivanja napada zarad zaštite krajnjih tačkaka od pretnji (kontrole otkrivanja zasnovane su na tehnologiji naprednog mašinskog učenja i Symantec-ove globalne obaveštajne mreže)
– Laku instalaciju i podešavanje u trajanju kraćem od pet minuta
– Jedno mesto za upravljanje svim uređajima, uključujući: PC računare, laptope, mobilne telefone, tablete i servere koji rade pod različitim operativnim sistemima (Windows, Linux, Mac, iOS i Android)
– Smanjenje IT administrativne podrške upotrebom samouslužnog portala koji omogućava da zaposleni može sam dodati svoj uređaj kome treba obezbediti zaštitu
– Obaveštavanje u realnom vremenu o svim pretnjama i primeni polisa preko jedne jednostavne kontrolne table
-Zaštitu do najviše pet uređaja po jednom zaposlenom i po jednoj ceni pretplatne licence
“Symantec SEP Cloud donosi bogat skup mogućnosti, uključujući mogućnosti napredne prevencije pretnji koja se efikasno obezbeđuje putem “oblaka”, predstavljajući rešenje koje bi trebalo da razmotre sve organizacije što traže efektivnost i efikasnost,” rekao je Doug Cahill, stariji analitičar pri Enterprise Strategy Group-u.

Symantec Endpoint Protection Cloud ima mogućnost jedinstvene, na tehnologiji oblaka zasnovane, konzole za zaštitu krajnjih tačaka mreže, a omogućava upravljanje, mobilnost i kriptozaštitu, donoseći korisnicima jedno rešenje koje pojednostavljuje upravljanje i redukuje ukupne operativne troškove, što je tipična bolna tačka za MSP-ove.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Elon Musk pravi internet za CEO SVET

Satelitima će pokriti sve

Domino Magazin 22.02.2018
Google se sada bavi i zdravljem

Roboti i veštačka inteligencija preuzimaju dijagnostiku

Domino Magazin 22.02.2018
pozivnice-za-goste
Dizajn i slanje pozivnica nikada nije bilo lakše

Savršeno rešenje za venčanja, žurke, dečije rođendane...

Domino Magazin 20.02.2018
Koliko stvarno zrači vaš pametni telefon

Proverite listu modela

Domino Magazin 20.02.2018
Milioni mladih ljudi odlaze sa Facebooka

Prelaze na Instagram i Snapchat

Domino Magazin 14.02.2018
Winamp se vraća!

Nostalgija udara štreberea

Domino Magazin 13.02.2018
Facebook uvodi downvote taster

Nešto kao UNLIKE ali još gore

Domino Magazin 12.02.2018
Roboti menjaju i TV lica

Svi ćemo dobiti otkaze uskoro

Domino Magazin 09.02.2018
Jim Carrey izbrisao Facebook

Zbog Rusije

Domino Magazin 09.02.2018
Ovo je najvredniji brend na svetu

Ni Apple ni Google a tek ni Coca Cola

Domino Magazin 07.02.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.