Profi iMac računari

Novi iMac računari veće dijagonale namenjeni su zahtevnijim korisnicima i svima koji žele da uživaju u multimediji visoke definicije…

Prošlog meseca imali smo priliku da vam predstavimo nove iMac računare dijagonale 21.5 inča, a ovoga puta do nas su stigli modeli za 5.5 inča veći, odnosno iMac-ovi dijagonale 27 inča. Isti su izuzetno tanki, poseduju ekrane sa 75% manje refeksije (u poređenju sa prethodnom generacijom) i zasnovani su na odabranom hardveru. Šta je ono što ih još izdvaja od manjih rešenja i koje su im glavne prednosi, saznaćete u nastavku ovog teksta.

Kao i manji iMac-ovi, tako su i  testirani na tržištu dostupni kroz dva inicijalna modela, koja se fizički ne razlikuju u nijednom detalju, ali zato u hardverskom smislu imeđu njih postoje određena odstupanja. Međutim, pre nego se pozabavimo razlikama da vidimo koje su im zajedničke karakteristike.

Oba dvadesetsedmoinčna iMac-a su napravljena od jednog komada aluminijuma i imaju veoma moćne displeje rezolucije 2560×1440 piksela. Raspolažu sa modernim žičnim (Thundebolt, Ethernet i USB 3.0 portovi) i bežičnim (Wi-Fi i Bluetooth adapteri) konekcijama i u paketu se isporučuju sa vrhunskom Apple-ovom periferiojm (Wireless Keyboard i Magic Mouse ili Magic Trackpad). Pored toga dele istu platformu, tj. bazirani su na OS X Mountain Lion OS-u koji važi za jedan od najintuitivnijih i najstabilnijih.

Osnovni 27-oinčni iMac koristi snagu četvorojezgarnog Core i7 procesora poslednje generacije koji radi na taktu od 2.9GHz, dok napredniji model ima za 300MHz brži procesor (Core i7 – 3.2GHz). I jedan i drugi dolaze sa 8GB radne memorije, a istu je opciono moguće proširiti sa maksimalno još 8GB (ukupno 16GB), što ove mašine čini najmoćnijim AiO računarima na svetu. Jača strana im je i velika količina skladišnog prostora (1TB HDD), koja može biti povezana sa fleš storidžom (opciono) čime se dobija na još boljim radnim karakteristikama.

Od ostalih bitnih karakteristika novih 27-oinčnih iMac-ova svakako treba izdvojiti i snažne grafičke podsisteme (NVIDIA GeForce GTX 660M – u slučaju osnovnog i NVIDIA GeForce GTX 675MX – u slučaju naprednog modela), kao i prisustvo FaceTime HD kamerica sa kojima možete uživati u video komunikaciji sa vama dragim osobama. Na žalost cena im nije mala, pogotovo ne za naše životne uslove (standard), ali sa druge strane ono što nude je zaista posebno i vredi svaki uloženi dinar!

Cena (sa PDV-om): od 222.290,00 dinara

Kontakt: Apcom

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *