Opasni Chieftec

Napajanje koje bismo voleli da imamo

Naš stari prijatelj kompanija Chieftec nam je poslala novi model napajanja namenjenog igračima i drugim ludacima koji žele da izvuku svaki vat iz svoje mašine. Oznaka napajanja je BPS-1200 i spada u novu seriju Nitro. Ona podrazumeva modele napajanja u rasponu od 350 wati pa do 1200 wati, a mi smo testirali najjači model. Chieftec je ovom serijom unapredio one osobine gde je bio najslabiji – dizajn i marketing. Ova kompanija je već godinama kompanija poznata po vrhunskim kućištima i napajanjima koja pružaju izuzetnu stabilnost rada i snagu. Sada su moćno napajanje spakovali u izuzetno atraktivno kućište koje će sve kupce privući ne samo vrhunskim kvalitetom već i fantastičnim izgledom.

Chieftec je celu seriju Nitro sertifikovao za efikasnost 80+. Snažniji modeli u koje spada i model BPS-1200C se mogu pohvaliti i efikasnošću većom čak i od 90 procenata što je izuzetan rezultat. Naravno, ono će vam uštedeti energiju i smanjiti račune za struju. Chieftec je napajanje opremio snažnim ventilatorom od 140 mm, koji će istovremeno pružiti vrhunsko hlađenje napajanja, ali i doprineti uspešnom hlađenju celog kućišta. Pored toga, obezbediće i izuzetno tih rad i pored velikih opterećenja. Kao i drugi modeli ovog proizvođača i ovaj je opremljen termostatom, koji će podešavati brzinu rada ventilatora u zavisnosti od snage koju napajanje pruža u svakom trenutku. Tu su i druge zaštite, koje će sačuvati komponente računara od oštećenja. Ugrađene su zaštite od pregrevanja, naponskih skokova, preopterećenja i pada voltaže. Kako kod nas pogotovo u zimskom periodu napon često varira, ovakav pristup će pomoći da kompletan računar radi duže i stabilnije.

Chieftec je primenio kabl menadžment pa ćete one koje ne koristite moći da sklonite, što takođe doprinosi boljem hlađenju komponenti unutar kućišta. Od kablova su prisutni svi potrebni za rad čak i najnovijih modela uređaja, od matičnih ploča pa do moćnih grafičkih kartica. Chieftec je sačuvao reputaciju kompanije koja proizvodi vrhunske modele. Nova serija se može pohvaliti čak i nižim cenama i pored velike snage i stabilnosti.

 

www.chieftec.eu

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *