lg

Novi miševi iz Microsofta

Osim po softwareu, Microsoft postaje sve poznatiji i kao proizvođač periferne računarske opreme. Za razliku od operativnih sistema koji nam od njih stižu, MS miševima teško je naći zamerku, pa njihovi najnoviji proizvodi mogu da uđu u ravnopravnu trku s onima koje je napravio Logitech.

Najnovije uzdanice Microsoftove mišje populacije su bežični laserski miševi sa nazivom 6000 i 7000. Radi se o miševima ergonomski prilagođenima desnorukima, dizajniranima tako da privlače na prvi pogled. Oba imaju pet tipki od kojih su tri programibilne, rade na frekvenciji 2,4Hz i imaju zavidnu preciznost od 100DPI-a.

Model 6000 je nešto manjih dimenzija od modela 7000 jer je predviđen za prenosne račurare, ali se još uvek radi o mišu koji će dimenzijama više podsećati na one koji su tipični za desktop računare i nikako se ne uklapa u sliku onih miševa za notobook koji vam se zbog malih dimenzija gotovo izgube u dlanu.

Oba modela na vrhu imaju LED indikator koji će vam zelenom, narančastom i crvenom bojom davati do znanja trenutno stanje baterije da vam se slučajno ne bi dogodilo da ostanete bez miša kad vam najviše treba.

Oba modela će se u prodaji naći krajem marta, model 6000 po ceni 50 dolara, a model 7000 po ceni 70 dolara.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *