IT

Novi HP prenosivi računari

HP ProBook 4310s i Mini 5101 za poslovne korisnike

Novi HP prenosivi računari
Novi HP prenosivi računari

Kompanija HP predstavlja najnovije modele poslovnih prenosivih računara. Dva nova računara će malim preduzećima omogućiti da, po pristupačnoj ceni, koriste prednosti poslovne funkcionalnosti, ali i da pokažu da prate trendove.

HP ProBook 4310s – jednostavnost upotrebe po pristupačnoj ceni
 
HP ProBook 4310s pruža malim preduzećima pouzdan i bezbedan rad na računaru što će unaprediti njihovo poslovanje. Pored toga, ovaj računar nudi podršku za multimedijalne sadržaje za poslovnu i ličnu upotrebu.
“Korisnici u malim preduzećima žele da im poslovna računarska rešenja omoguće miran rad tokom radnog dana, kao i da zadovolje njihove lične potrebe”, rekao je Šarl Sniman, potpredsednik HP-ove grupe za personalne sisteme u EMEA regionu. “HP ProBook 4310s dokazuje da je moguće ponuditi kombinaciju inovativnih poslovnih funkcija po pristupačnoj ceni, a bez  kompromisa po pitanju stila”.
Ovaj elegantan prenosivi računar, mase 1,97 kg i debljine 27,3 mm, odlikuje i sjajna crna (klavir crna) nijansa. Ekran HD rezolucije je formata 16:9 i dijagonale 13,3 inča, sa LED pozadinskim osvetljenjem i anti-glare slojem. Opciono se može nabaviti i BrightView tehnologija koja obezbeđuje oštru sliku živih boja. U HP ProBook 4310s se može ugraditi neka od ATI Mobility Radeon™ HD 4330 ili Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD grafičkih kartica. Pored toga, ovaj računar koristi najnoviju Intelovu tehnologiju procesora. HP ProBook 4310s se, bez ikakvih dodatnih troškova, isporučuje sa kompletnim bezbednosnim paketom HP ProtectTools koji se vrlo lako podešava. Podaci u ovom prenosivom računaru imaju trostepenu zaštitu, od lozinke, preko PreBoot provere autentičnosti i kodiranog hard diska. Program HP QuickLook 2 omogućava korisnicima da pogledaju elektronsku poštu, kalendar ili adresar jednostavnim pritiskom na jedan taster. Opcioni HP un2400 modul za mobilni širokopojasni pristup internetu (WWAN) omogućava korisnicima povezivanje bez pronalaženja WiFi hotspota. Za dužu autonomiju korisnici mogu izabrati bateriju sa četiri ili osam ćelija.
Uz ostale nove funkcije izdvajaju se HDMI port za povezivanje sa HD ekranima, ExpressCard 34 slot i čitač SD/MMC memorijskih kartica.
 
HP Mini 5101 omogućava lako povezivanje za pofesionalce

HP Mini 5101 prenosivi računar je lep i ultra prenosivi saputnik profesionalaca koji žele da svoj poslovni računar koriste i van kancelarije. Ovaj model odlikuje elegantna tanka konstrukcija, masa od samo 1,3 kg i ekran rezolucije 1.366×768 piksela i dijagonale 10,1 inč sa LED pozadinskim osvetljenjem koji pruža izuzetno iskustvo u radu.
Tastatura je manja samo za 5 odsto u odnosu na uobičajenu tastature na prenosivim računarima i obezbeđuje dobnost u kucanju, a ugrađena veb kamera i mikrofon olakšavaju korisnicima društvene aktivnosti na internetu, kao i komunikaciju s kolegama dok su van kancelarije. Zahvaljujući Wi-Fi sertifikovanom WLAN modulu i opcionom WWAN(1) modulu korisnik može slati i primati elektronsku poštu, četovati, pretraživati internet i uživati u multimedijalnim sadržajima gde god da se nalazi.
“Poslovni korisnici koji su često u pokretu traže prenosivi računar koji će im pružiti izuzetnu funkcionalnost u i van kancelarije. Istovremeno, oni žele lepo dizajniran poslovni alat koji se uklapa u njihov profesionalni stil”, rekao je Sniman. “Bogatim setom računarskih funkcija, smeštenih u elegantan i pristupačan uređaj, HP Mini 5101 zadovoljava njihove zahteve”.
Računar se nalazi u kućištu od brušenog aluminijuma koje ga štiti pri radu u pokretu, a može biti opremljen baterijom sa četiri ili šest ćelija radi duže autonomije. Bogat set funkcija podržava Intel® Atom™ procesor i hard disk kapaciteta 160 GB koji pruža i dovoljno prostora za smeštanje fajlova, filmova i muzike. HP Mini 5101 dolazi sa Mobile Intel® GMA 950 UMA grafičkim rešenjem, a bezbednost podataka garantuje program HP Disk Sanitizer.

Dostupnost i cene
 
HP ProBook 4310s će biti dostupan od jula, a HP Mini 5101 od avgusta 2009. Preporučene maloprodajne cene kreću se, zavisno od konfiguracije, od 510(2) evra (bez PDV-a) za HP ProBook 4310s, odnosno od 3502) evra (bez PDV-a) za HP Mini 5101.

Komentari (1)

1 Komentar

  1. Dusan

    07.07.2009at8:00 pm

    uopste mi se ne svidja, bas je .. ruzan i prejednostavan >:P

Ostavi komentar

*

 

Više uIT

Ova firma hoće da uploaduje vaše uspomene u cloud
Ova firma hoće da uploaduje vaše uspomene u cloud

A i da vas ubije prilikom toga

Domino Magazin 16.03.2018
Otac interneta razočaran
Otac interneta razočaran

Evo šta mu posebno smeta danas

Domino Magazin 16.03.2018
Posetite Disneyland! Na Street Viewu!
Posetite Disneyland! Na Street Viewu!

Stigli najzad

Domino Magazin 13.03.2018
Facebok pravi samostojećeg robota
Facebok pravi samostojećeg robota

Ako nas oni ne unište niko neće

Domino Magazin 09.03.2018
Otkriveno da Google radi za Pentagon
Otkriveno da Google radi za Pentagon

Radnici malo ljuti

Domino Magazin 09.03.2018
Facebook sprema nešto novo
Facebook sprema nešto novo

Audio statusi

Domino Magazin 07.03.2018
Intagram će se potpuno promeniti
Intagram će se potpuno promeniti

Stižu noviteti i to veliki

Domino Magazin 06.03.2018
Bill Gates: Bitcoini ubijaju BUKVALNO
Bill Gates: Bitcoini ubijaju BUKVALNO

Poznati milijarder i filantrop smatra da digitalna valute uzrokuju smrt

Domino Magazin 01.03.2018
5 najvećih Bitcoin bogataša
5 najvećih Bitcoin bogataša

I vi ste mogli da budete na listi da ste bili pametniji

Domino Magazin 27.02.2018
MDS Net@work 2018 – Uspeh je igra uma
MDS Net@work 2018 – Uspeh je igra uma

Kompanija MDS informatički inženjering, u saradnji sa svojim partnerom kompanijom CISCO, organizuje tradicionalnu MDS Net@work konferenciju

Domino Magazin 26.02.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.