Neverovatni MacBook
IT

Neverovatni MacBook

Snagator u kompaktnom kućištu!

Neverovatni MacBook

Apple je sa lansiranjem MacBook računara najavio jedan potpuno novi pristup u dizajniranju i izradi ultra tankih notebook računara. Zapravo, sa novim MacBook računarom mnogi IT stručnjaci širom sveta su najavili novo doba za ultra tanke i lagane prenosive računare, ali i jedan potpuno novi koncept koji bi lako mogao da ugrozi tablet računare. U osnovi novi MacBook predstavlja moćni notebook računar upakovan u veoma tanko i lagano kućište koji je idealno rešenje i za kućnu primenu i za posao, ali i za obavljanje najrazlačitijih zadataka u pokretu.

Kao što možete videti sa fotografije novi MacBook izgleda veoma tanko i elegantno, a ono što je posebno zanimljivo je da teži nepun kilogram, tj. 920 grama. U kućište ovog računara koje je ujedno napravljeno od jednog komada aluminijuma i debljine je između 0.35–1.31 cm smešten je Intel-ov dvojezgarni Core M procesor na random taktu od 1.1GHz (opciono 1.2GHz). Tu je još i 8GB LPDDR3 radne memorije na taktu od 1600MHz (koja je uštampana na matičnu ploču), kao i 256GB, odnosno 512GB fleš storidža za skladištenje podataka. Nedavno su procurele informacije da postoji mogućnost da naredno izdanje MacBook računara dođe sa 1TB fleš storidža (opciono), ali iz Kupertina takve tvrdnje nisu potvrđene.

Ostatak hardverske konstrukcije čini Intel-ova HD 5300 grafika i vrhunske bežične (WiFi 802.11ac i Bluetooth 4.0) i žične (USB-C port) konekcije. Za čitaoce koji nisu upućeni skrećemo posebnu pažnju na to da se kod novog MacBook računara USB-C port koristi i za punjenje baterije, transfer podataka i prenos video signala, što je vrlo komforan izbor od strane Apple-a. Kada smo već pomenuli bateriju da kažemo da ista nudi radnu autonomiju od čak 9 radnih časova sa aktivnom WiFi konekcijom, odnosno nešto preko 10 radnih časova ukoliko je ista isključena. Ona se i veoma brzo puni pa je tako ista za nešto više od jednog sata komletno napunjena i spremna za celodnevni rad (koji se dobija kada se kontrast Retina ekrana obori za 30%-40%).
Retina displej (kao i finalna izrada računara) je jedno od najjačih oružja novog MacBook notebook-a. U ovom slučaju radi se o ekranu dijagonale 12 inča i rezolucije 2304×1440 piskela pri gustini piksela od 226ppi. Upravo zbog Retina displeja novi MacBook je prava mala multimedijalna zver koja krajnjem korisniku donosi jedno potpuno novo uživanje prilikom gledanja HD filmova i igranja OS X igrica. Reprodukcija boja je besprekorna, što se isto može reći za nivo detaljnosti i osvetljenje. Grafika na Retina displeju novog MacBook-a je veličanstvena, a 3D objekti su maksimalno realistični i uverljivi. Ono što je za ovaj preslatki notebook još važno je da ga proizvođač isporučuje sa najnovijim OS X-om koji poređeno sa prethodnikom donosi preko 250 novih funkcija i značajno viši nivo bezbednosti.

I šta reći na kraju osim da se radi o jednom zaista savršenom malom notebook-u kome se jednostavno ne može odoleti. U realnom radu on odlično funkcioniše, šta više brži je i do 30% od nekih popularnih ultra tankih konkurentskih računara. Grafički je zahvaljujući Retina ekranu maksimalno superioran, a to isto važi i za načine povezivanja koje nudi. Nova tastatura i novi Multi-Touch trackpad su mu još jedno veliko plus. Od nas bez razmišljanja dobija čistu desetku, a mi vam preporučujemo da prošetate do neke od autorizovanih Apple WinWin radnji i uverite se u mogućnosti novog MacBook računara. Ah, da ne zaboravimo novi MacBook je dostupan u više boja – Space Gay verzija je posebno zanimljiva!

Cena (sa PDV-om): 194.590,00
Kontakt: WinWin

Komentari (1)

1 Komentar

  1. Devil

    27.12.2015at8:59 pm

    Lutka od računara

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Kako obrisati Facebook

Kako obrisati Facebook

Kompletno uputstvo za brisanje i deakiviranje Facebooka

Domino Magazin 17.10.2018
Proverite da li vam je hakovan Facebook

Proverite da li vam je hakovan Facebook

Ako jeste ODMAH menjajte šifru

Domino Magazin 16.10.2018
Facebook testira opciju unsend

Facebook testira opciju unsend

Za Messenger

Domino Magazin 15.10.2018
Izrada sajta na klik - 30 minuta i gotovo!

Izrada sajta na klik – 30 minuta i gotovo!

Samostalno, bez mnogo muka i znanja do vrhunskog Web sajta za Vaše preduzeće

Domino Magazin 12.10.2018
Ingram Micro uspostavio stratešku saradnju sa Veritas Technologies

Ingram Micro uspostavio stratešku saradnju sa Veritas Technologies

U Jugoistočnoj Evropi

Domino Magazin 12.10.2018
Britanija uvodi poseban porez Fabooku?

Britanija uvodi poseban porez Fabooku?

Zbog mentalnog zdravlja

Domino Magazin 12.10.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za septembar

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za septembar

Najuspešnije medijske stranice prati Storyclash

Domino Magazin 11.10.2018
Slavne osobe čije ime ne smete da Googlate

Slavne osobe čije ime ne smete da Googlate

Ako nećete virus

Domino Magazin 11.10.2018
Facebook hoće da vas snima po kući

Facebook hoće da vas snima po kući

Imaju novi uređaj

Domino Magazin 11.10.2018
Kvar na Facebooku onemogućio deaktiviranje

Kvar na Facebooku onemogućio deaktiviranje

Da li je stvarno kvar?

Domino Magazin 10.10.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.