IT

MDS Net@work: Nova znanja i nove tehnologije

Ključ uspešnog poslovanja

MDS Net@work: Nova znanja i nove tehnologije

Kompanija MDS informatički inženjering, jedan od vodećih sistem integratora na ovim prostorima u saradnji sa kompanijom Cisco organizovala je sada već tradicionalnu, petu po redu Net@work konferenciju pod nazivom “Svi su u igri”. Konferenciji je prisustvovao veliki broj IT stručnjaka, partnera kompanije MDS i krajnjih korisnika koji su imali priliku da saznaju sve o novim trendovima iz oblasti hibridne kolaboracije, Antimalware zaštite poslednje generacije, modernih data centar rešenja i naprednih Wireless okruženja. Konferencija je suštinski bila podeljena u četiri prezentacije (segmenta) koje su vodili najeminentniji domaći predavači iz svojih oblasti.

Hibridna kolaboraciona rešenja

Hibridna kolaboracija na bazi Cisco-vih rešenja bila je jedna od ključnih tema ovogodišnje Net@work konferencije. Konstatovano je da Cloud servisi danas imaju sve veću tendenciju za primenu u svim sferama informacionih tehnologija, pa tako i u kolaboracionom segmentu. Među glavnim kriterijumima za odabir između Cloud ili “on premises” rešenja nalaze se isplativnost, zakonske regulative, sigurnost podataka i strategija. Istraživanja pokazuju da je sve veća težnja kompanija da kapitalne troškove i investicije u IT sektoru preorjentišu u operativne, što je danas moguće postići mesečnom pretplatom na potrebne Cloud servise. Sa druge strane, realnost je takva da mnoge kompanije još uvek nisu spremne da u potpunosti svoje podatke, glasovnu ili video komunikaciju baziraju na Cloud rešenju, posebno one koje su već investirale u kolaboraciono rešenje u sopstvenoj infrastrukturi (“on premise“). Hibridnim kolaboracionim rešenjima je moguće u potpunosti sačuvati investiciju, unaprediti – “on premise” sistem naprednim Cloud kolaboracionim servisima sve sa ciljem efikasnije, brže i jednostavnije poslovne komunikacije i saradnje.

Na konferenciji je objavljena i ekskluzivna vest da je MDS sa svojim stručnim timom ispunio sve uslove i postao sertifikovani Cisco Spark Partner. Cisco Spark servisi zvanično su dostupni u Republici Srbiji od 3. februara 2017 godine.

Konsolidacija Antimalware rešenja

Ključne komponente antimalware zaštite su inspekcija sadržaja Web, Mail i mrežnog saobraćaja, kao i End Point zaštita. Vendori idu u pravcu konsolidacije pomenutih sistema u smislu integracije različitih rešenja. Integracija tipično podrazumeva deljenje informacija i korelacija događaja i indikacija kompromisa radnih stanica na određenim centralizovanim konzolama. Dodatno, razmatraju se načini međusobne komunikacije Cisco antimalware rešenja i prednosti koje ovo rešenje donosi.

Cisco Data Centar rešenja

Data centar rešenja kompanije Cisco takođe su bila jedna od važnih tema konferencije, a predavanje na ovu temu pratio je naveći broj posetilaca. Ciljevi savremenog poslovanja postavljaju vrlo visoke zahteve IT infrastrukturi uspešnih organizacija. Kao jedna od ključnih komponenti svakog IT sistema izdvaja se data centar. Cisco, kao jedan od lidera na polju implementacije savremenih data centara, nudi pouzdana i kvalitetna rešenja kako u mrežnom tako i u infrastrukturnom delu. Zahvaljujući širokom portfoliju, kao i tehnologijama koje navedena rešenja podržavaju, Cisco uspešno odgovora na sve zahteve koji se danas postavljaju prilikom dizajna modernog data centra. To se prvenstveno se odnosi na visoku raspoloživost i kapacitete, iskorišćavanje raspoloživih linkova, virtuelizaciju mrežnih uređaja, uz brže i jednostavnije upravljanje mrežnim i serverskim resursima u okviru samog data centra.

Wireless novosti

Cisco Meraki wireless rešenja bila su centralna tema Wireless segmenta Net@work konferencije. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa konceptom centralizovanog upravljanje uređajima iz Meraki Cloud-a i prednostima koje navedeno rešenje donosi. Dodatno, prezentacija je pokazala načine korišćenja analitike za unapređenje poslovanja koju pruža Cisco Meraki. U fokusu Wireless predavanja je bilo i partnerstvu između kompanija Cisco i Apple na cilju optimizacije wireless mreža, kao i priča o dodatnim funkcionalnostima nove verzije Cisco Prime-a.

Slaviša Čapkunović, direktor prodaje kompanije MDS informatički inženjering posetiocima ovogodišnje Net@work konferencije je poručio: “Okruženi smo novim tehnologijama i hteli ili ne bez njih više ne možemo. Kada smo već njihovi svakodnevni konzumenti veoma je važno da razumemo zašto su one tu, zašto su deo naše svakodnevnice i naravno, kako mogu da nam pomognu da idemo napred, da budemo produktivniji u poslovnom i zadovoljniji u privatnom životu. Bilo gde, bilo kad i sa bilo kog uređaja, zajedno sa njima, svi smo u igri!”

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Što je KRACK i kako je ugrozio skoro sve Wi-Fi mreže?

Da, i vi ste na udaru ako koristite ove telefone

Domino Magazin 18.10.2017

Frižider koji sam pravi shelfije

Selfi sa polica

Domino Magazin 17.10.2017

BenQ GW2760HS monitor

Vrhunska slika po korektnoj ceni!

Domino Magazin 16.10.2017

Nova iStyle Apple Premium Reseller prodavnica u srcu Beograda

Glavni grad Srbije postao je bogatiji za novu iStyle Apple Premium Reseller prodavnicu na Terazijama

Domino Magazin 13.10.2017

Ruski špijuni ipak koristili Kaspersky

Sada tvrde Izraelski špijuni

Domino Magazin 13.10.2017

Tip koji je izmislio Like obrisao Facebook

Strah od štetnih posledica

Domino Magazin 11.10.2017

Besplatan WiFi širom EU

Evropo čekaj nas

Domino Magazin 11.10.2017

Pet elemenata za ekonomičnu digitalizaciju poslovanja!

Predstavljeni na 14. IT konferenciji kompanije COMING – Computer Engineering

Domino Magazin 10.10.2017

Facebook prisluškuje i vaše razgovore

Evo zašto to rade

Domino Magazin 10.10.2017

Šta sve Faebook zna o vama

Kada ćete se zaljubiti, ali i raskinuti?

Domino Magazin 09.10.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.