MDS Net@work: Nova znanja i nove tehnologije
IT

MDS Net@work: Nova znanja i nove tehnologije

Ključ uspešnog poslovanja

MDS Net@work: Nova znanja i nove tehnologije

Kompanija MDS informatički inženjering, jedan od vodećih sistem integratora na ovim prostorima u saradnji sa kompanijom Cisco organizovala je sada već tradicionalnu, petu po redu Net@work konferenciju pod nazivom “Svi su u igri”. Konferenciji je prisustvovao veliki broj IT stručnjaka, partnera kompanije MDS i krajnjih korisnika koji su imali priliku da saznaju sve o novim trendovima iz oblasti hibridne kolaboracije, Antimalware zaštite poslednje generacije, modernih data centar rešenja i naprednih Wireless okruženja. Konferencija je suštinski bila podeljena u četiri prezentacije (segmenta) koje su vodili najeminentniji domaći predavači iz svojih oblasti.

Hibridna kolaboraciona rešenja

Hibridna kolaboracija na bazi Cisco-vih rešenja bila je jedna od ključnih tema ovogodišnje Net@work konferencije. Konstatovano je da Cloud servisi danas imaju sve veću tendenciju za primenu u svim sferama informacionih tehnologija, pa tako i u kolaboracionom segmentu. Među glavnim kriterijumima za odabir između Cloud ili “on premises” rešenja nalaze se isplativnost, zakonske regulative, sigurnost podataka i strategija. Istraživanja pokazuju da je sve veća težnja kompanija da kapitalne troškove i investicije u IT sektoru preorjentišu u operativne, što je danas moguće postići mesečnom pretplatom na potrebne Cloud servise. Sa druge strane, realnost je takva da mnoge kompanije još uvek nisu spremne da u potpunosti svoje podatke, glasovnu ili video komunikaciju baziraju na Cloud rešenju, posebno one koje su već investirale u kolaboraciono rešenje u sopstvenoj infrastrukturi (“on premise“). Hibridnim kolaboracionim rešenjima je moguće u potpunosti sačuvati investiciju, unaprediti – “on premise” sistem naprednim Cloud kolaboracionim servisima sve sa ciljem efikasnije, brže i jednostavnije poslovne komunikacije i saradnje.

Na konferenciji je objavljena i ekskluzivna vest da je MDS sa svojim stručnim timom ispunio sve uslove i postao sertifikovani Cisco Spark Partner. Cisco Spark servisi zvanično su dostupni u Republici Srbiji od 3. februara 2017 godine.

Konsolidacija Antimalware rešenja

Ključne komponente antimalware zaštite su inspekcija sadržaja Web, Mail i mrežnog saobraćaja, kao i End Point zaštita. Vendori idu u pravcu konsolidacije pomenutih sistema u smislu integracije različitih rešenja. Integracija tipično podrazumeva deljenje informacija i korelacija događaja i indikacija kompromisa radnih stanica na određenim centralizovanim konzolama. Dodatno, razmatraju se načini međusobne komunikacije Cisco antimalware rešenja i prednosti koje ovo rešenje donosi.

Cisco Data Centar rešenja

Data centar rešenja kompanije Cisco takođe su bila jedna od važnih tema konferencije, a predavanje na ovu temu pratio je naveći broj posetilaca. Ciljevi savremenog poslovanja postavljaju vrlo visoke zahteve IT infrastrukturi uspešnih organizacija. Kao jedna od ključnih komponenti svakog IT sistema izdvaja se data centar. Cisco, kao jedan od lidera na polju implementacije savremenih data centara, nudi pouzdana i kvalitetna rešenja kako u mrežnom tako i u infrastrukturnom delu. Zahvaljujući širokom portfoliju, kao i tehnologijama koje navedena rešenja podržavaju, Cisco uspešno odgovora na sve zahteve koji se danas postavljaju prilikom dizajna modernog data centra. To se prvenstveno se odnosi na visoku raspoloživost i kapacitete, iskorišćavanje raspoloživih linkova, virtuelizaciju mrežnih uređaja, uz brže i jednostavnije upravljanje mrežnim i serverskim resursima u okviru samog data centra.

Wireless novosti

Cisco Meraki wireless rešenja bila su centralna tema Wireless segmenta Net@work konferencije. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa konceptom centralizovanog upravljanje uređajima iz Meraki Cloud-a i prednostima koje navedeno rešenje donosi. Dodatno, prezentacija je pokazala načine korišćenja analitike za unapređenje poslovanja koju pruža Cisco Meraki. U fokusu Wireless predavanja je bilo i partnerstvu između kompanija Cisco i Apple na cilju optimizacije wireless mreža, kao i priča o dodatnim funkcionalnostima nove verzije Cisco Prime-a.

Slaviša Čapkunović, direktor prodaje kompanije MDS informatički inženjering posetiocima ovogodišnje Net@work konferencije je poručio: “Okruženi smo novim tehnologijama i hteli ili ne bez njih više ne možemo. Kada smo već njihovi svakodnevni konzumenti veoma je važno da razumemo zašto su one tu, zašto su deo naše svakodnevnice i naravno, kako mogu da nam pomognu da idemo napred, da budemo produktivniji u poslovnom i zadovoljniji u privatnom životu. Bilo gde, bilo kad i sa bilo kog uređaja, zajedno sa njima, svi smo u igri!”

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Android više neće biti besplatan?  %Post Title

Android više neće biti besplatan?

Šef Googla upozorava

Domino Magazin 20.07.2018
Poruke na Twitteru se razlikuju ujutru i ueče  %Post Title

Poruke na Twitteru se razlikuju ujutru i ueče

Evo šta ljudi pišu u različita doba dana

Domino Magazin 19.07.2018
Google postavlja novi internet kabl  %Post Title

Google postavlja novi internet kabl

Povezaće Ameriku i Evropu

Domino Magazin 19.07.2018
Otac interneta ima plan za spas svih nas  %Post Title

Otac interneta ima plan za spas svih nas

Duboko razočaran situacijom na netu

Domino Magazin 18.07.2018
Napravio novi PC od komponenti starih 20 godina  %Post Title

Napravio novi PC od komponenti starih 20 godina

I instalirao Windows 98

Domino Magazin 17.07.2018
Microsoftov Notepad se menja  %Post Title

Microsoftov Notepad se menja

Dobija nove opcije u unapređenja

Domino Magazin 16.07.2018
Kompanija Veritas na osnovu ostvarenog prihoda u 2017. godini proglašena je od strane Gartnera svetskim liderom  %Post Title

Kompanija Veritas na osnovu ostvarenog prihoda u 2017. godini proglašena je od strane Gartnera svetskim liderom

...tržišnog učešća softvera namenjenog bekapovanju i povraćaju podataka, arhiviranju i upravljanju softverski definisanim skladištima podataka

Domino Magazin 16.07.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za jun  %Post Title

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za jun

Najuspešnije medijske stranice

Domino Magazin 13.07.2018
Tinder najzad uveo opciju koju su mnogi priželjkivali  %Post Title

Tinder najzad uveo opciju koju su mnogi priželjkivali

Upoznavanje nikad nije bilo lakše

Domino Magazin 13.07.2018
Apple prestaje da proizvodi iPhone X  %Post Title

Apple prestaje da proizvodi iPhone X

Prebacuju fokus na nove modele

Domino Magazin 13.07.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.