Magija u belom

Apple osvaja i Srbiju

Apple notebook računari polako, ali sigurno osvajaju i domaće tržište, kako svojim modernim dizajnom, tako i vrhunskim performansama o kojima smo u nekoliko navrata do sada govorili. Svima je dobro poznata Apple-ova MacBook Pro porodica mašina, koja još uvek nema adekvatnu konkurenciju na tržištu u visokoj klasi, međutim ono što je domaćim kupcima mnogo interesantnije jeste ponuda u srednjem segmentu, gde ovaj proizvođač nudi MacBook računar sa kojim ćemo vas danas u kratkim crtama upoznati.

Poslednja generacija MacBook mašina karakteristična je po tome što je obučena u belo odelo visokog sjaja, na kome nema mnogo detalja osim logoa proizvođača. Kako samo Apple zna sve je dovedeno do savršenstva – tastatura je velika i ima odlične tastere osrednjeg hoda, koji ne samo da ne zamaraju prste, već teraju korisnika da što duže vremena provede za mašinom. Touchpad je napravljen od stakla, tako da prsti klize po njemu i što je najbitnije ne stvara znojenje, jer nema trenja. Isti je multi-touch tipa i za jedan 13- inčni notebook poprilično je veliki (neće da škodi). Trebaće vam svega par sati da se naviknete na njega i posle ćete zaboraviti da miš uopšte i postoji, bar je tako bilo u našem slučaju.

Najveće blago ovog notebooka krije se u vrhunskom ekranu dijagonale 13.3 inča na kome su Apple-ovi inženjeri radili dugo kako bi uskladili odnos boja, kontrasta i odziva piksela. Mnogi veliki stručnjaci tvrde da je ovo najbolji displej ikada odrađen na jednom 13-inčnom notebook, pa nama ne ostaje drugo ništa nego da se složimo sa njima. Kvalitet prikaza oduzima dah, naročito kada su dinamični sadržaji u pitanju (mislimo na filmove i kompletnu multimediju), pa tako ako se odlučite za njegovu kupovinu imajte na umu da će te u ovom segmentu biti u prednosti. Srce mašine čini Intel-ov Core 2 Duo procesor koji radi na taktu od 2.4GHz, ukomponovan sa 2GB radne memorije i sjajnim Snow Leopardom. Grafika je takođe vrhunska i potpisuje je nVidia, koja već godinama važi za jednog od najvećih Apple-ovih partnera.

Iako je MacBook kreiran sa ciljem da obraduje najširi krug potrošača ispostavilo se da aktuelni model najviše leži mladim damama, zbog svog dizajna i jednostavnih crta, pa zato drage naše navalite, sigurni smo da će te sa MacBook-om mnogo lakše osvojiti srce osobe do koje vam je stalo.

Cena (sa PDV-om): 114.290,00 dinara
Apcom – store.apcom.rs
 

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *