lg

KLM uvodi veštačku inteligenciju u avio industriju

Pametni asistent BB će vam pomoći

Holandaska avio-kompanija KLM, deo Air France-KLM grupe, lider u uvođenju onlajn usluga u avio-industriju, predstavila je novu dvojezičnu glasovnu platformu koja putnicima pomaže da pronađu najbolji let. KLM -ov pametni asistent ima mogućnost da uči i ima svoju ličnost, pomaže pri izboru letova, rezervaciji karata i pakovanju kofera.

KLM već ima 25 miliona obožavalaca i pratilaca na društvenim mrežama, preko 300 zaposlenih koji se bave samo socijalnim mrežama i non-stop korisnički servis na devet jezika. A sada je pokrenuo svoju novu uslugu na Google Assistant-u. Putnici će sada moći lakše da pretražuju svoje KLM letove i to glasovnim komadama. Ova usluga je dostupna na engleskom i holandskom, pa je tako KLM postao prva kompanija koja nudi glasovnu platformu na više jezika.

KLM-ov pametni asistent BB, što je skraćenica od Blue Bot pomaže putnicima da pronađu najpogodniji KLM-ov let. Kada je let ponađen, BB šalje putniku link koji ga vodi na KLM-ov sajt www.klm.com i omogućava mu onlajn rezervaciju leta.

“Glasom upravljane aplikacije će ubrzo promeniti svet. Ljudi sve više otkrivaju i koriste ovakve aplikacije u svakodnevnom životu. KLM želi da bude prisutan i u tom aspektu života svojih putnika. Naš sledeći korak je da omogućimo pretragu letova na više jezika, jer je to u interesu naših putnika, ali i u skladu sa politikom kompanije, koja uvek traži nove mogućnosti kako bi olakšala putovanje svojim putnicima. Cilj nam je da ostanemo predvodnici u uvođenju onlajn usluga u avio-sektor,” rekao je Peter Groneveld, potpredsednik za digitalne usluge Air France-KLM-a.

BB usluga na Google Assistant-u bazira se na veštačkoj inteligenciji

KLM-ov Blue Bot je baziran na veštačkoj inteligenciji koja povezuje KLM i eksterne tehnologije. BB ima mogućnost da uči i ima svoju ličnost. On je prijateljski raspoložen, profesionalan, voli da pomogne, ali zna da bude i neformalan. Što ga više koristite, on postaje pametniji i ličniji. BB već može da pomaže pri rezervaciji karata preko Google Messenger-a (na engleskom) i pri pakovanja kofera pomoću Google Assistant-a (na engleskom). Takođe, može da pomaže u izboru letova i to i na engleskom i na holandskom. U narednom periodu, BB će početi da nudi sve više usluga.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *