IT

Kako da počinite internet samoubistvo?

Nestanite sa mreže uz konkretne savete

Photo: Flickr
Kako da počinite internet samoubistvo?
Muka vam je od neprijatnih stvari koje se pojavljuju kada potencijalni poslodavac izgugla vaše ime? Umorni ste od toga da svako zna da živite u suterenu? Možda vam se jednostavno ne dopada to što vas je lako naći na internetu?  Srećom, nije tako teško da se potpuno izbrišete. Evo kako da to uradite. Za srednje popularne (ili  vrlo popularne) individue, potpuno nestajanje je nemoguće, ali za prosečnu osobu ovo je prilično lako. To samo zavisi koliko je informacija negde tamo.

Korak 1: Izbrišite svoje naloge na društvenim mrežama
Vaši profili na društvenim mrežama daju prvu šasnu da će vaše ime iskočiti nakon Google pretrage. To su npr Facebook, Twitter, LinkedIn, Google + i bilo koja druga gde koristite svoje pravo ime. Dakle, prvi korak do internet samoubistva je da obrišete ove profile. Ako samo želite da se uklonite iz rezultata pretraživača, možete da podesite profile na private, preskočite ovaj korak i odmah pređite na onaj br 2.  Evo kako da obrišete nalog sa velikih društvenih mreža. 
 
Facebook: Da biste obrisali Facebook profil,  idite na help, kliknite “Delete My Account” i gotovo. Proces će možda trajati 14 dana, pre nego što vaš profil zauvek nestane. Tako ćete obrisati sve svoje podatke i nećete moći ponovo da ga aktivirate. Neke poruke se možda još uvek mogu pojaviti, ali svi tagovi sa vašim imenom će biti uklonjeni (iako će slike ostati). Ako želite da i slike kompletno uklonite, prijavite da niste dali dozvolu za tu sliku u intellectual property tag on Facebook ili kontaktirajte prijatelja i zatražite da je obriše.
 
 Twitter: Da biste obrisali nalog na Twitteru idite na account settings page i kliknite “Deactivate my account” pri dnu. Vaš nalog će biti kompletno obrisan, ali će biti potrebno nekoliko nedelja pre nego što rezultati prestanu da se pojavljuju u rezultatima.
 
LinkedIn: Da biste obrisali LinkedIn nalog idite na settings, kliknite ikonicu “Account”, potom link “close your account”.
 
Google +: Google + je malo komplikovan jer je povezan sa čitavim Google nalogom. Ako želite da zatvorite sebe, uključujući i mejl, kalendare i ostalo, upišite se na glavnu Google Account početnu stranu i izaberite „Close account and delete all services and info associated with it." Ovako ćete se otarasiti svega, od Gmail-a do Google Checkout-a. Ako želite da obrišete samo Google +  nalog, onda pratite ovaj link  i izaberite “Delete Google – content.” Ovo će ukloniti vaš profil sa Google +, ali će vam ostati drugi Google servisi. Za bilo koji drugi nalog posetite ovaj sajt koji ima ogromnu  listu linkova za brisanje profila za preko 500 različitih sajtova.
 
Ali tu nije ni približno kraj! Pogledajte kako da sačuvate privatnost u Galeriji i otkrijte da li vas već imaju u bazama podataka tamo gde ne biste želeli:
Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 

Više uIT

Što je KRACK i kako je ugrozio skoro sve Wi-Fi mreže?

Da, i vi ste na udaru ako koristite ove telefone

Domino Magazin 18.10.2017
Frižider koji sam pravi shelfije

Selfi sa polica

Domino Magazin 17.10.2017
BenQ GW2760HS monitor

Vrhunska slika po korektnoj ceni!

Domino Magazin 16.10.2017
Nova iStyle Apple Premium Reseller prodavnica u srcu Beograda

Glavni grad Srbije postao je bogatiji za novu iStyle Apple Premium Reseller prodavnicu na Terazijama

Domino Magazin 13.10.2017
Ruski špijuni ipak koristili Kaspersky

Sada tvrde Izraelski špijuni

Domino Magazin 13.10.2017
Tip koji je izmislio Like obrisao Facebook

Strah od štetnih posledica

Domino Magazin 11.10.2017
Besplatan WiFi širom EU

Evropo čekaj nas

Domino Magazin 11.10.2017
Pet elemenata za ekonomičnu digitalizaciju poslovanja!

Predstavljeni na 14. IT konferenciji kompanije COMING – Computer Engineering

Domino Magazin 10.10.2017
Facebook prisluškuje i vaše razgovore

Evo zašto to rade

Domino Magazin 10.10.2017
Šta sve Faebook zna o vama

Kada ćete se zaljubiti, ali i raskinuti?

Domino Magazin 09.10.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.