IT

Kako da počinite internet samoubistvo?

Nestanite sa mreže uz konkretne savete

Kako da počinite internet samoubistvo?
Photo: Flickr
Kako da počinite internet samoubistvo?
Muka vam je od neprijatnih stvari koje se pojavljuju kada potencijalni poslodavac izgugla vaše ime? Umorni ste od toga da svako zna da živite u suterenu? Možda vam se jednostavno ne dopada to što vas je lako naći na internetu?  Srećom, nije tako teško da se potpuno izbrišete. Evo kako da to uradite. Za srednje popularne (ili  vrlo popularne) individue, potpuno nestajanje je nemoguće, ali za prosečnu osobu ovo je prilično lako. To samo zavisi koliko je informacija negde tamo.

Korak 1: Izbrišite svoje naloge na društvenim mrežama
Vaši profili na društvenim mrežama daju prvu šasnu da će vaše ime iskočiti nakon Google pretrage. To su npr Facebook, Twitter, LinkedIn, Google + i bilo koja druga gde koristite svoje pravo ime. Dakle, prvi korak do internet samoubistva je da obrišete ove profile. Ako samo želite da se uklonite iz rezultata pretraživača, možete da podesite profile na private, preskočite ovaj korak i odmah pređite na onaj br 2.  Evo kako da obrišete nalog sa velikih društvenih mreža. 
 
Facebook: Da biste obrisali Facebook profil,  idite na help, kliknite “Delete My Account” i gotovo. Proces će možda trajati 14 dana, pre nego što vaš profil zauvek nestane. Tako ćete obrisati sve svoje podatke i nećete moći ponovo da ga aktivirate. Neke poruke se možda još uvek mogu pojaviti, ali svi tagovi sa vašim imenom će biti uklonjeni (iako će slike ostati). Ako želite da i slike kompletno uklonite, prijavite da niste dali dozvolu za tu sliku u intellectual property tag on Facebook ili kontaktirajte prijatelja i zatražite da je obriše.
 
 Twitter: Da biste obrisali nalog na Twitteru idite na account settings page i kliknite “Deactivate my account” pri dnu. Vaš nalog će biti kompletno obrisan, ali će biti potrebno nekoliko nedelja pre nego što rezultati prestanu da se pojavljuju u rezultatima.
 
LinkedIn: Da biste obrisali LinkedIn nalog idite na settings, kliknite ikonicu “Account”, potom link “close your account”.
 
Google +: Google + je malo komplikovan jer je povezan sa čitavim Google nalogom. Ako želite da zatvorite sebe, uključujući i mejl, kalendare i ostalo, upišite se na glavnu Google Account početnu stranu i izaberite „Close account and delete all services and info associated with it." Ovako ćete se otarasiti svega, od Gmail-a do Google Checkout-a. Ako želite da obrišete samo Google +  nalog, onda pratite ovaj link  i izaberite “Delete Google – content.” Ovo će ukloniti vaš profil sa Google +, ali će vam ostati drugi Google servisi. Za bilo koji drugi nalog posetite ovaj sajt koji ima ogromnu  listu linkova za brisanje profila za preko 500 različitih sajtova.
 
Ali tu nije ni približno kraj! Pogledajte kako da sačuvate privatnost u Galeriji i otkrijte da li vas već imaju u bazama podataka tamo gde ne biste želeli:
Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 

Više uIT

Robot prepoznao lice lopova na koncertu

Robot prepoznao lice lopova na koncertu

Između 50.000 ljudi

Domino Magazin 19.04.2018
Kako obrisati Instagram

Kako obrisati Instagram

Dve opcije: Trajno brisanje Instagram naloga i privremeno deaktiviranje

Domino Magazin 17.04.2018
Rejting na društvenim mrežama: Najuspešnije stranice u Srbiji

Rejting na društvenim mrežama: Najuspešnije stranice u Srbiji

Lista srpskih medija sa najviše interakcija

Domino Magazin 16.04.2018
I Wozniak obrisao Facebook

I Wozniak obrisao Facebook

Shvatite, VI ste proizvod

Domino Magazin 12.04.2018
Brisanje Facebooka ODMAH smanjuje stres

Brisanje Facebooka ODMAH smanjuje stres

Toliko je jednostavno

Domino Magazin 11.04.2018
Apple odustaje od Intel procesora

Apple odustaje od Intel procesora

Prave svoje (ponovo)

Domino Magazin 05.04.2018
Wozniak kaže da smo izgubili kontrolu na internetu

Wozniak kaže da smo izgubili kontrolu na internetu

Hitno nam trebaju promene, kako bismo zaštitili podatke

Domino Magazin 02.04.2018
Još malo do primene GDPR-a

Još malo do primene GDPR-a

General Data Protection Regulation odnosno Opšta regulativa o zaštiti podataka o ličnosti

Domino Magazin 30.03.2018
Inovativna EcoStruxure platforma u hotelu Hilton Beograd

Inovativna EcoStruxure platforma u hotelu Hilton Beograd

Omogućava nadzor i kontrolu elektro-energetskih i termotehničkih sistema u poslovnim ili stambenim objektima

Domino Magazin 29.03.2018
Studija kompanije Veritas

Studija kompanije Veritas

Pokazuje da organizacije prelaze na cloud ne razmatrajući uticaj koji bi na njihovo poslovanje mogli imati prekidi u radu te infrastrukture

Domino Magazin 28.03.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.