IT

Kako da počinite internet samoubistvo?

Nestanite sa mreže uz konkretne savete

Kako da počinite internet samoubistvo?
Photo: Flickr
Kako da počinite internet samoubistvo?
Muka vam je od neprijatnih stvari koje se pojavljuju kada potencijalni poslodavac izgugla vaše ime? Umorni ste od toga da svako zna da živite u suterenu? Možda vam se jednostavno ne dopada to što vas je lako naći na internetu?  Srećom, nije tako teško da se potpuno izbrišete. Evo kako da to uradite. Za srednje popularne (ili  vrlo popularne) individue, potpuno nestajanje je nemoguće, ali za prosečnu osobu ovo je prilično lako. To samo zavisi koliko je informacija negde tamo.

Korak 1: Izbrišite svoje naloge na društvenim mrežama
Vaši profili na društvenim mrežama daju prvu šasnu da će vaše ime iskočiti nakon Google pretrage. To su npr Facebook, Twitter, LinkedIn, Google + i bilo koja druga gde koristite svoje pravo ime. Dakle, prvi korak do internet samoubistva je da obrišete ove profile. Ako samo želite da se uklonite iz rezultata pretraživača, možete da podesite profile na private, preskočite ovaj korak i odmah pređite na onaj br 2.  Evo kako da obrišete nalog sa velikih društvenih mreža. 
 
Facebook: Da biste obrisali Facebook profil,  idite na help, kliknite “Delete My Account” i gotovo. Proces će možda trajati 14 dana, pre nego što vaš profil zauvek nestane. Tako ćete obrisati sve svoje podatke i nećete moći ponovo da ga aktivirate. Neke poruke se možda još uvek mogu pojaviti, ali svi tagovi sa vašim imenom će biti uklonjeni (iako će slike ostati). Ako želite da i slike kompletno uklonite, prijavite da niste dali dozvolu za tu sliku u intellectual property tag on Facebook ili kontaktirajte prijatelja i zatražite da je obriše.
 
 Twitter: Da biste obrisali nalog na Twitteru idite na account settings page i kliknite “Deactivate my account” pri dnu. Vaš nalog će biti kompletno obrisan, ali će biti potrebno nekoliko nedelja pre nego što rezultati prestanu da se pojavljuju u rezultatima.
 
LinkedIn: Da biste obrisali LinkedIn nalog idite na settings, kliknite ikonicu “Account”, potom link “close your account”.
 
Google +: Google + je malo komplikovan jer je povezan sa čitavim Google nalogom. Ako želite da zatvorite sebe, uključujući i mejl, kalendare i ostalo, upišite se na glavnu Google Account početnu stranu i izaberite „Close account and delete all services and info associated with it." Ovako ćete se otarasiti svega, od Gmail-a do Google Checkout-a. Ako želite da obrišete samo Google +  nalog, onda pratite ovaj link  i izaberite “Delete Google – content.” Ovo će ukloniti vaš profil sa Google +, ali će vam ostati drugi Google servisi. Za bilo koji drugi nalog posetite ovaj sajt koji ima ogromnu  listu linkova za brisanje profila za preko 500 različitih sajtova.
 
Ali tu nije ni približno kraj! Pogledajte kako da sačuvate privatnost u Galeriji i otkrijte da li vas već imaju u bazama podataka tamo gde ne biste želeli:
Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 

Više uIT

Android više neće biti besplatan?  %Post Title

Android više neće biti besplatan?

Šef Googla upozorava

Domino Magazin 20.07.2018
Poruke na Twitteru se razlikuju ujutru i ueče  %Post Title

Poruke na Twitteru se razlikuju ujutru i ueče

Evo šta ljudi pišu u različita doba dana

Domino Magazin 19.07.2018
Google postavlja novi internet kabl  %Post Title

Google postavlja novi internet kabl

Povezaće Ameriku i Evropu

Domino Magazin 19.07.2018
Otac interneta ima plan za spas svih nas  %Post Title

Otac interneta ima plan za spas svih nas

Duboko razočaran situacijom na netu

Domino Magazin 18.07.2018
Napravio novi PC od komponenti starih 20 godina  %Post Title

Napravio novi PC od komponenti starih 20 godina

I instalirao Windows 98

Domino Magazin 17.07.2018
Microsoftov Notepad se menja  %Post Title

Microsoftov Notepad se menja

Dobija nove opcije u unapređenja

Domino Magazin 16.07.2018
Kompanija Veritas na osnovu ostvarenog prihoda u 2017. godini proglašena je od strane Gartnera svetskim liderom  %Post Title

Kompanija Veritas na osnovu ostvarenog prihoda u 2017. godini proglašena je od strane Gartnera svetskim liderom

...tržišnog učešća softvera namenjenog bekapovanju i povraćaju podataka, arhiviranju i upravljanju softverski definisanim skladištima podataka

Domino Magazin 16.07.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za jun  %Post Title

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za jun

Najuspešnije medijske stranice

Domino Magazin 13.07.2018
Tinder najzad uveo opciju koju su mnogi priželjkivali  %Post Title

Tinder najzad uveo opciju koju su mnogi priželjkivali

Upoznavanje nikad nije bilo lakše

Domino Magazin 13.07.2018
Apple prestaje da proizvodi iPhone X  %Post Title

Apple prestaje da proizvodi iPhone X

Prebacuju fokus na nove modele

Domino Magazin 13.07.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.