IT

Glasovni asistenti i veštačka inteligencija su budućnost

Sve će se promeniti i žele da uđu u igru

Glasovni asistenti i veštačka inteligencija su budućnost

Stručnjaci za tehnologiju se slažu – pred nama je razdoblje pametnih glasovnih asistenta baziranih na veštačkoj inteligenciji. A oni će u bliskoj budućnosti imati veliki uticaj na naše živote.

Apple ima Siri, Google ima Echo.  Amazon ima uređaj  Alexu. Microsoft Cortanu.

I bilo da su samo glas u vašem telefonu ili ceo uređaj suština je ista. Komunicirate glasom sa njima. A veštačka inteligencija vam olakšava život.

I brojne druge velike kompanije ulažu velike resurse u veštačku inteligenciju i ovakve platforme za konverzaciju.

Nedavno je jedan poznati analitičar čak rekao kako bi Apple mogao da doživi sudbinu BlackBerryja upravo zbog toga što ova kompanija ne ulaže dovoljno novca u veštačku inteligenciju.

Tako nešto je trenutno ipak teško zamisliti, pogotovo zbog toga što su se na mreži nedavno pojavile informacije kako i Apple razvija pametni zvučnik, odnosno glasovnog asistenta sličnog Amazonovom Echou koji će bitii naprednija verzija Sirija.

Zašto je sve to bitno?

Pa, recimo zato što će ovakvi uređaji u budućnosti omogućiti da se sve što želimo uradi samo glasom. Recimo ugasimo svetlo, ili potražimo recept. Tako ćemo i kupovati ili pisati poruke. Bukvalno sve što sada radimo na telefonima i računarima.

A to je zaista bitno…

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.