Fujitsu odabrao novu generaciju Veritas Access infrastrukture
IT

Fujitsu odabrao novu generaciju Veritas Access infrastrukture

Za skladištenje podataka da bi podržao svoju Cloud Service K5 uslugu

Fujitsu odabrao novu generaciju Veritas Access infrastrukture

Veritas Technologies, lider u upravljanju podacima u multi-cloud okruženjima, obelodanio je da je kompanija Fujitsu Limited odabrala rešenje Veritas Access, za softverski definisano mrežno skladištenje podataka (NAS) koje se može proširivati, kao osnovu infrastrukture za uslugu Fujitsu Cloud Service K5. Primena ovog rešenja će omogućiti kompaniji Fujitsu uslove da korisnicima ponudi usluge skladištenja u oblaku koje odlikuju visoke performanse i optimizaciju troškova, lako upravljanje i povećanje kapaciteta (skaliranje).

Fujitsu je do sada koristio tradicionalno rešenje sa hardverskim skladištenjem za svoju operativnu infrastrukturu koja stoji iza usluge K5, što je vremenom donelo izazove, uključujući nedostatak fleksibilnosti, više troškove i poteškoće u primeni različitih protokola za prenos podataka na istoj arhitekturi. Fujitsu je zaključio da Veritas Access – rešenje sa softverski definisanim skladištem (SDS) podataka i mnoštvom uspešnih implementacija – ispunjava rigorozne zahteve za uvođenje u Cloud Service K5 servisnu infrastrukturu.

Fujitsu je odabrao Veritas Access zbog sledećih ključnih pogodnosti:

Arhitektura koja omogućava skalabilnost na više – arhitektura omogućava dodavanje ili zamenu hardvera u klasteru, bez potrebe za gašenjem sistema. Primena Veritasove sopstvene tehnologije za klastere i upravljanje skladištenjem u sklopu Veritas Access skalabilnog NAS-a dopušta da se hardver doda i zameni drugim komadom hardvera, bez gašenja sistema ili nekog njegovog servisa. Ovo zadovoljava ključni zahtev za infrastrukturu koja je uvek uključena, a primenjuje se kod “oblaka”, u kojoj je od presudnog značaja mogućnost da se održavanje hardvera, kao i dodavanje ili uklanjanje hardverskih komponenti može obavljati dok sistem i dalje radi.

Fleksibilnost u podršci višestrukih protokola i mogućnost da se bez problema povezuje sa različitim tipovima skladišta. Veritas Access prihvata prenos podataka preko više različitih protokola, uključujući NFS, SMB (CIFS), FTP, Amazon S3 API-je, time omogućavajući da se klaster koristi i za tradicionalne i za moderne scenarije primene i radna opterećenja. Veritas Access podržava zadati kapacitet prema nivou usluge, kao i mogućnost da alocira skladištenje na zahtev, omogućavajući optimalne tipove skladišnih medija, uključujući hard diskove, fleš diskove i cloud skladištenje, a istovremeno podržavajući mešavinu direktno priključenih skladišta (DAS) i SAN-ova. Ovo takođe omogućava kompaniji Fujitsu da ponudi usluge (i nivoe usluga) skladištenje koje su strogo u skladu sa potrebama korisnika.

Kontrola i efikasnost: Softverski definisana skladišta (podataka), skr. SDS, postaju široko prihaćena alternativa tradicionalnom modelu obezbeđivanja skladišnih kapaciteta zasnovanih na hardverskim rešenjima. Veritas Access softver daje kompaniji Fujitsu potrebnu agilnost, kontrolu i efikasnost, da odgovori na rapidno promenljive zahteve, tako što dinamički optimizuje mogućnosti infrastrukture u skladu sa potrebama poslovanja.

Napredna tehnologija sa dokazanom podrškom za globalne sisteme kritične za poslovanje: K5 je usluga u “oblaku” koja je trenutno dostupna u 6 zemalja širom planete.

Veritas Access – njegov softverski pristup rešavanju pitanja skladištenja pomoću SDS-ova obezbeđuje otpornost mreže (i usluge), kao i pouzdane performanse.

Potreba za modernim SDS mogućnostima nikada nije bila izraženija, kako eksponencijalno nastavlja da raste količina podataka zajedno sa troškovima njihovog upravljanja i skladištenja. Prema studiji i izveštaju Veritas 2017 Data Genomics Index, u preduzećima su skladišta podataka porasla za gotovo 50 procenata (48,7%) na godišnjem nivou, ponajviše zbog uvođenja novih aplikacija i dolazećih tehnologija, kao što je veštačka inteligencija i Internet stvari (IoT).

Ogromne količine podataka podstiču potrebu da se rešava pitanje skladištenja posebno za transakcione, analitičke i arhivatorske radne zadatake, jer imaju različite zahteve po pitanju performansi. Veritas Access, kao proširiv NAS softverski sistem, omogućava organizacijama da lako upravljaju podacima, bez obzira na to gde se podaci fizički nalaze (u prostorijama kompanije, van kompanijskih prostorija ili u “oblaku”), što rezultira visokim performansama, isplativošću i većom skalabilnošću.

U daljem radu će kompanije Veritas i Fujitsu blisko sarađivati na dodatnim mogućnostima upravljanja podacima u multi-cloud okruženju K5. Na primer, K5 korisnici koji uvode Veritas NetBackup, rešenje za zaštitu podataka koje podržava cloud, će moći da bekapuju svoje podatke na Veritas Access, glatko ih upućujući na optimalne nosače podataka.

“Veritas nudi više SDS proizvoda zahvaljujući kojima, a naročito Veritas Access-u, korisnici K5 usluge mogu uživati izvanredne pogodnosti, uključujući fleksibilnost i mogućnost smanjenja troškova” izjavio je Masahiro Ohta, direktor poslovne jedinice za usluge u “oblaku i poslovanje digitalnih servisa u kompaniji Fujitsu Limited. “Vredno pomena je to što su brojne instalacije Veritasovih proizvoda za preduzeća širom Japana i sveta, bile nezamenjiv faktor odluke Fujitsu-a da primeni Veritas Access na K5 servisnoj infrastrukturi. radujemo se proširivanju našeg partnerstva sa kompanijom Veritas, da bismo ponudili usluge upravljanja podacima u multi-cloud platformama okupljenim oko K5.”

“Veritasov strateški odnos sa kompanijom Fujitsu datira od pre dve decenije. Oduševljeni smo što je, kao jedan od naših ključnih globalnih partnera, Fujitsu odabrao Veritas Access da podrži K5, što je snažno svedočanstvo o jedinstvenoj vrednosti našeg rešenja u težnji da Fujitsu donese prednosti svojim korisnicima,” rekao je Majk Palmer, izvršni potpredsednik i direktor za proizvode u kompaniji, Veritas.

“Mi u Veritasu smo usresređeni na to da omogućavamo organizacijama da efektivno štite svoj najvažniji resurs – podatke, kao i da njima upravljaju. Ovo partnerstvo sa kompanijom Fujitsu na omogućavanju zaštite podataka i usluga upravljanja podacima, namiruje potrebe organizacije za vidljivošću podataka, usaglašenošću sa zakonskom regulativom i kontinuitetom poslovanja.”

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Otac interneta ima plan za spas svih nas  %Post Title

Otac interneta ima plan za spas svih nas

Duboko razočaran situacijom na netu

Domino Magazin 18.07.2018
Napravio novi PC od komponenti starih 20 godina  %Post Title

Napravio novi PC od komponenti starih 20 godina

I instalirao Windows 98

Domino Magazin 17.07.2018
Microsoftov Notepad se menja  %Post Title

Microsoftov Notepad se menja

Dobija nove opcije u unapređenja

Domino Magazin 16.07.2018
Kompanija Veritas na osnovu ostvarenog prihoda u 2017. godini proglašena je od strane Gartnera svetskim liderom  %Post Title

Kompanija Veritas na osnovu ostvarenog prihoda u 2017. godini proglašena je od strane Gartnera svetskim liderom

...tržišnog učešća softvera namenjenog bekapovanju i povraćaju podataka, arhiviranju i upravljanju softverski definisanim skladištima podataka

Domino Magazin 16.07.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za jun  %Post Title

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za jun

Najuspešnije medijske stranice

Domino Magazin 13.07.2018
Tinder najzad uveo opciju koju su mnogi priželjkivali  %Post Title

Tinder najzad uveo opciju koju su mnogi priželjkivali

Upoznavanje nikad nije bilo lakše

Domino Magazin 13.07.2018
Apple prestaje da proizvodi iPhone X  %Post Title

Apple prestaje da proizvodi iPhone X

Prebacuju fokus na nove modele

Domino Magazin 13.07.2018
Histerija zbog slike na Tinderu  %Post Title

Histerija zbog slike na Tinderu

Internet je postao čudno mesto

Domino Magazin 12.07.2018
Google zna i gde ćete jesti  %Post Title

Google zna i gde ćete jesti

Olakšava izbor restorana na putovanju

Domino Magazin 12.07.2018
Opasna prevara na Twitteru  %Post Title

Opasna prevara na Twitteru

Čak i Elon Musk je iznenađen

Domino Magazin 11.07.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.