Slika: BenQ ZOWIE XL2411
IT

BenQ ZOWIE XL2411

Samo za gejmere i ljubitelje multimedije…

BenQ ZOWIE XL2411

U svetu gejming i multimedijalnih monitora u poslednjih par godina je sve zanimljivije i zanimljivije, posebno ako se stvari posmatraju kroz prizmu šarenlikosti panela koji se koriste i tehnoloških unapređenja koja proizvođači implementiraju u svoja rešenja. Kompanija BenQ najdalje je otišla od svih na ovom polju i to ponajviše zahvaljujući svojoj ZOWIE gejming familiji proizvoda koja ima i vrhunske igračke monitore. Jedan od njih je i model ZOWIE XL2411 koji pomera granice po pitanju prikaza/kvaliteta slike, ali i po načinu korišćenja svih resursa koje ima…

ZOWIE XL2411 je moderno dizajniran gejming monitor dijagonale 24 inča. Napravljen je kombinovanjem izdržljivih materijala (plastika, aluminijum, guma…) i baziran je na TN matrici poslednje generacije čiji je odziv tečnih kristala zakucan na 1ms (GtG). Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1920×1080 dpi, a dolazi i sa osvežavanjem od 144Hz, što u bukvalnom prevodu znači da se na njemu mogu igrati i 3D naslovi. Monitor ima odnos stranica od 16:9, nativni kontrast od 1000:1 i dinamički od 12M:1. Krcat je ulazima i izlazima i što je jako važno za svega par minuta se povezuje sa bilo kojim izvorom signala. Njegovo postolje podesivo je po visini i stabilno je na svim vrstama podloga uključujući i one glossy tipa, pa se ovaj monitor može držati i na staklenim površinama. Kako je reč o e-sport monitoru tako je proizvođač za ovaj model osmislio poseban okvir koji minimizuje vizuelna ometanja omogućavajući igraču da se fokusira samo na igru i zanemari okruženje u kom se nalazi – fokus igrača je ključ svake pobede!

ZOWIE XL2411je definitivno monitor iz premium gejming klase zbog čega je BenQ isti opskrbio sa najnovijim tehnološkim rešenjima za poboljšanje kvaliteta slike i očuvanje vida (zna se da gejmeri provode po više sati prikucani za monitor). Konkretno, tehnologija Black eQualizer koju je BenQ usavršavao godinama povećava vidljivost u tamnim scenama bez prevelikog osvetljavanja već svetlih područja. Ona je ključni “krivac” za značajno bolju vidljivost u mračnim akcionim scenama i vožnju automobila noću kroz mračne ulice i zapuštene delove velikih gradova. Sa druge strane tehnologija protiv treperenja očiju pomaže da se smanji naprezanje vida, što omogućava višesatno vežbavanje/igranje igrica koje je neophodno za postizanje vrhunski rezultata. Tu je još i tehnologija za redukciju plavog osvetljnja koje se pokazalo kao glavni krivac za ozbiljna oštećenja žute mrlje. Iznad svega, ZOWIE XL2411 monitor donosi skup tehnoloških rešenja za uštedu energije što ga čini jednim od retkih Eco gejming monitra.

Kvalitet slike koji pruža ZOWIE XL2411 je veoma sličan onom koji daju njegova braća iz iste familije. To znači da su boje maksimalno verno reprodukovane, a da je detaljnost iznad proseka. Svi testovi pokazuju kako ZOWIE XL2411 monitor jeste punokrvni gejming monitor koji ima ogroman potencijal i donosi igraču do sada najbolji prikaz boja u podržanom spektru. Osvetljenje je maksimalno optimizovano i dodatno doprinosi odličnom kvalitetu slike. Apsolutno svaki video, multimedijalni i gejming test je pokazao totalnu nadmoć ovog monitora u pogledu kvaliteta slike. Foto, grafički 3D testovi i kompleksne simulacije prolazile su sa skoro maksimalnim brojem bodova pri svakom startovanju i to je ono što jasno govori o kvalitetu i nadmoći ovog monitora. Jedan od bitnih faktora, bar kada je kvalitet slike ovog monitora upitanju jeste i prteći OSD koji je opremljen sjajnim opcijama zahvaljujući kojima je slika kristalno jasna i čista.

Pobede se samo računaju, porazi su za slabiće – to je jasna poruka ovog monitora i kompletnog njegovog koncepta. Sa svojom dijagonalom od 24 inča ZOWIE XL2411 donosi sliku kakva je do sada viđena na jako malom broju monitora u ovoj klasi. Kako ima sveden izgled savršeno će se uklopiti sa bilo kojom igračkom periferijom, a njegov OSD omogućiće da gejmeri  vide svaki detalj i osete svaki šum. Ovaj monitor je u nekoliko navrata do sada proglašavan za jedan od najboljih e-sport monitora, a više puta je i biran za oficijalni monitor prestižnih e-sport turnira. To govori više od hiljadu reči!

Cena (sa PDV-om): 35.990,00 dinara
Kontakt: List

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Frižider koji vam planira obroke

I šalje u prodavnicu kad treba

Domino Magazin 15.01.2018
Apple predstavlja iPhone SE 2

Mali ali mnogo jak

Domino Magazin 15.01.2018
GDPR – Na korak od primene!

Posedovanje, skladištenje i prodaja ličnih podataka u poslednjih nekoliko decenija predstavljaju ozbiljan problem

Domino Magazin 12.01.2018
Ovo su najbolji torrent pretraživači

Za 2018. godinu po Torrent Freak

Domino Magazin 10.01.2018
Naočare koje strimuju direktno na Facebook

Vrli novi svet

Domino Magazin 09.01.2018
Zuckerberg obećao: Popraviću Facebook ove godine

Imaće poprilično posla

Domino Magazin 09.01.2018
Greška u procesorima

Svi računari su ugroženi

Domino Magazin 05.01.2018
Facebok će upozoravati na lažne vesti

Dakle na skoro sve vesti u Srbiji?

Domino Magazin 29.12.2017
Šta se najviše skidalo na netu ove godine?

Omiljene aplikacije i sve ostalo

Domino Magazin 27.12.2017
Stiže staklo koje se samo popravlja

Čak i kada se polomi na telefonu

Domino Magazin 26.12.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.