BenQ XL2730Z
IT

BenQ XL2730Z

Igra je u detaljima!

BenQ XL2730Z

Zahvaljujući godinama iskustva u razvoju profesionalnih monitora za igrače i bliskih susreta sa legendardnim igračima širom sveta kompanija BenQ je naučila šta to zaista definiše pobednički monitor za igranje. Najbolji monitori za igrače stvoreni su da osobinama omogućavaju vrhunske performanse i tako naprave kritičnu razliku između pobede i poraza. Igra je u detaljima, poručuju iz ove kompanije. Zbog toga su BenQ-ovi inženjeri i dizajneri usavršili svaki detalj na svojim gejming monitorima koji na kraju može presuditi u borbi. Mi vam u nastavku ovog teksta predstavljamo jedan od trenutno najboljih i najsuperiornih gejming monitora na tržištu – XL2730Z – koji pleni kako svojim performansama tako i neobičnim dizajnom…

Hardverski snažan

BenQ je XL2730Z koncipirao kao superioran gejming monitor više klase, krcat najnovijim tehnološkim rešenjima i opremljen sa najboljim mogućim hardverom. Njegova izrada je posebna priča jer su korišćeni najbolji materijali u izradi, uključujući i plastiku koja se koristi u vojne svrhe, kao i aluminijum poslednje generacije za nošenje konstrukcije. Srce XL2730Z monitora čini TN panel poslednje generacije sa odzivom tečnih kristala od 1 ms (GTG) i maksimalnom radnom rezolucijom od 2560×1440 dpi. Odnos stranica kod ovog monitora je 16:9, dok je za pozadinsko osvetljenje zadužen skup ultra sitnih LED dioda koje značajno utiču na sam izlazni kvalitet slike. Što se tiče dinamičkog kontrasta on je podešen na 12M:1, dok je prirodni kontrast zakucan na 1000:1. Superiornost ovog monitora ogleda se i u tome što poseduje impresivan broj ulaza i izalaza, kao i (verovatno najbolje rešen) USB Hub višenamenske primene (povezivanje igračkih slušalica, gejming miša i tastaure ili neke gejming periferije). Potrošnja je još jedna od jačih strana XL2730Z monitora, pogotovo kada je upitanju Eco mod koji troši do 35% manje energije bez gubitka na kvalitetu slike.

Tehološki superioran

Kako stoji u samom uvodu ovog teksta XL2730Z je gejming monitor koga je BenQ opremio najmoćnijim tehnološkim rešenjima. One najvažnije slede u nastavku. BenQ-ova nova tehnologija Motion Blur Reduction koja se nalazi u ovom moitoru pruža ultra-glatki doživljaj igranja bez zamućivanja, posebno u akcionim FPS igrama u kojima je važan svaki milisekund. Sa ovom tehnologijom igrači više ne gube vreme i ne osete pad kvaliteta igre zbog zastajkivanja i zamućivanja. Bolji i tečniji prikaz donosi prednost i više vremena za reakciju, što omogućava lakši put do pobede. BenQ sa XL2730Z monitorom donosi više od jednostavnog podešavanja frekvencije osvežavanja na različitim rezolucijama, uz tehnologiju Gaming Refresh Rate Optimization Management koja nudi gejmerima nenadmašne performanse i optimalan izbor frekvencije osvežavanja (100/120/144 Hz). Ova tehnologija sarađuje sa funkcijama Display Mode i Smart Scaling i nudi potpuno rešenje za upravljanje frekvencijom osvježavanja za igrače entuzijaste. Color Vibrance je još jedna tehnološka inovacija na XL2730Z monitoru koja omogućava podešavanje kolorita na 20 nivoa kako bi se zadovoljile želje svakog igrača i raznolike potrebe u svim tipovima igara. Ova jedinstvena tehnologija dostupna je u ekranskom meniju (On Screen Display – OSD) ili kroz Display Pilot softver a sve u cilju što lakšeg korišćenja.

Od ostalih tehnoloških inovacija izdvajaju se još par sjajnih rešenja. Jedna od najznačajnijih je Black eQualizer Dynamic tehnologija koja optimizuje prikaz na sasvim novom nivou uz pomoć automatskog podešavanja osvetljenja. XL2730Z analizira aktivni izvor slike i automatski fino podešava nivo osvetljenja u granicama podešavanja koje je definisao korisnik. To omogućava igračima da u bliskoj borbi brzo uoče neprijatelja i pravovremeno reagiraju u bilo kojoj situaciji bez ručnog podešavanja osvetljenja. Auto Game Mode je veoma važna tehnološka inovacija koja omogućava XL2730Z monitoru da sam odredi žanr igre koja se igra i automatski prilagodi podešavanja. Auto Game Mode takođe predlaže preuzimanje novih podešavanja za igru, ako je to potrebno. Ova jedinstvena osobina dostupna je kroz ekransko podešavanje (On Screen Display – OSD), kroz softver Display Pilot i preko S prekidača na kojem se nalazi i taster za brzu aktivaciju Auto Game Mode načina prikaza.

A sada sledi glavno oružje XL2730Z monitora. Kako bi osigurao da igrači mogu što pre podesiti isti položaj monitora na koji su navikli sa najvećom točnošću, BenQ je primenio dodatne mogućnosti na modelu XL2730Z. Postolje je podesivo po visini koja se može menjati u 14 nivoa, a odabrani nivo može se obeležiti posebnom oznakom. Slične oznake primenjene su i na podešavanjima za nagib i zakrivljenje monitora. Na ovaj način komfornost tokom igranja je podignuta na maksimum.

Nova dimenzija slike

Kvalitet slike kod gejming monitora mora biti na daleko višem niovu u odnosu na monitore dizajnirane za druge primene/namene. XL2730Z maksimalno prati traj trend donoseći igraču vernu reprodukciju boja i impresivnu detaljnost. Svi testovi potvrđuju kako je XL2730Z kralj kvaliteta slike u svojoj klasi i koliko je zapravo besprekorno optimizovan monitor da igraču ponudi sliku živanih boja i brzog odziva, kao i sliku gde se svaki detalj jasno vidi. Tome, naravno dosta doprinosi i skup sjajnih tehnoloških rešenja koja su zadužena da iz ugrađenog TN displeja izvuku maksimum i podignu iskustvo i uživanje igrača na jedan mnogo više nivou u odnosu na tradicionalne igračke monitore. Upravo zbog svega što donosi na ovom polju XL2730Z je odlično rešenje i za obradu grafike, crtanje, editovanje slikovnog i video sadržaja, ali i za gledanje HD filmova poslednje generacije. Jednostavnije rečeno XL2730Z donosi potpuno novu dimenziju slike…

Zaključak

BenQ je sa XL2730Z definitivno otišao najdalje, bar kada su gejming monitori upitanju. Besprekorna finalna izrada, odlično izbalansiran hardver i softver, kao i apsolutno savršena slika stvaljaju ovaj monitor među 5 najboljih gejming monitora na svetu u ovom trenutku. Ovaj monitor je zapravo san svakog pravog gejmera, ali i ljubitelja multimedije visoke definicije. Cena mu svakako nije mala, šta više od iste boli glava, međutim ono što nudi XL2730Z apsolutno vredi svakog uloženog dinara.

Cena (sa PDV-om):  75.999,00 dinara
Kontakt: List

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Facebook popularniji nego ikad

Facebook popularniji nego ikad

Kao da skandala nije ni bilo

Domino Magazin 22.05.2018
Bitcoin troši 0.5 posto struje GLOBALNO

Bitcoin troši 0.5 posto struje GLOBALNO

I kakve to ima veze sa krajem naše civilizacije?

Domino Magazin 18.05.2018
Profesionalno spasavanje podataka

Profesionalno spasavanje podataka

U Nepo System

Domino Magazin 18.05.2018
Tim Cook: Ovo su najbolja vremena ikad

Tim Cook: Ovo su najbolja vremena ikad

Zbog tehnologije

Domino Magazin 17.05.2018
Facebook izbrisao 29 miliona objava

Facebook izbrisao 29 miliona objava

Koje promovišu govor mržnje, rasizam i nasilje

Domino Magazin 17.05.2018
Otvorena prva banka sa robotima

Otvorena prva banka sa robotima

U Šangaju

Domino Magazin 16.05.2018
Super Mario bez brkova

Super Mario bez brkova

Šok i neverica na internetu

Domino Magazin 15.05.2018
Nepo System – Vaš servisni centar!

Nepo System – Vaš servisni centar!

Najveći servisni centar u našoj zemlji

Domino Magazin 15.05.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za april

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za april

Najuspešnije medijske stranice

Domino Magazin 09.05.2018
Facebook je baš koristan teroristima

Facebook je baš koristan teroristima

Predlaže im druge prijatelje teroriste

Domino Magazin 09.05.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.