BenQ VZ2470H monitor
IT

BenQ VZ2470H monitor

Elegancija je uvek u modi!

BenQ VZ2470H monitor

Iz kuhinje kompanije BenQ stiže nam još jedan monitor, ovoga puta osmišljen za ljubitelje i vizuelnog užitka i dobre slike. Njegova oznaka je VZ2470H i po mnogo čemu se razlikuje od sličnih rešenja na tržištu. Zapravo, ovo je u ovom trenutku definitivno najlepši monitor u klasi dijagonale ekrana do 24 inča…

VZ2470H je ultra tanki monitor napravljen od posebne vrste plastike koja je otporna na većinu spoljnih uticaja i koja ovom modelu daje na dodatnoj lepoti. Ista nije previše zahtevna za održavanje, a kako je celo kućište u beloj boji manje ogrebotine (ukoliko nastanu) se sigurno neće videti. Srce monitora čini AMVA+(E2E)‎ panel sa odzivom tečnih kristala od 4 ms (GtG), dok je pozadinsko osvetljenje naprednog LED tipa i dodatno utiče na to da kvalitet slike ovog monitora bude vrhunski. Iz naziva modela nije teško zaključiti da se radi o monitoru dijagonale 24 inča (tačnije 23.8 inča), a isti operiše rezolucijom od 1920×1080 piksela, što je već neko vreme manje-više standard za ovu klasu monitora. Odnos stranica je 16:9, nativni kontrast 3000:1, dok je dinamički znatno viši i kreće se u okvirima od 20M:1. Uglovi vidljivosti su odlični, a konektivnost u rangu boljih monitora u ovoj klasi.

Tehnološki posmatrano ovo je jedan od zanimljivijih kućnih monitora kompanije BenQ koji integriše sve bitne tehnologije koje je ovaj proizvođač razvio u poslednjih nekoliko godina. Tu je pre svega pozadinsko osvetljenje bez treperenja za potpuno vizualno zadovoljstvo korisnika – klasični LCD ekrani trepere 200 puta u sekundi i to treperanje oči ne vide, ali mogu itekako osetiti njegov efekt, na žalost loš efekat. Tehnologija Flicker Free uklanja treperenje na svim nivoima osvetljenja i efikasno uklanja zamor očiju. Flicker Free tehologija u osnovi samnjuje naprezanje očiju donoseći osećaj odmora čak i nakon višečasovnog aktivnog gledanja u isti. Sledeće bitno tehnološko unapređenje na VZ2470H monitoru vezano je za četiri nova korisnička načina rada uz pomoć tehnologije Low Blue Light Plus koja je posebno dizajnirana za postizanje najvećeg kvaliteta slike i najzdraviji doživljaj kroz čitav niz načina korišćenja. Novi standardni način rada efikasno uklanja opasne efekte plavog svetla zadržavajući veran prikaz b
oja, a način rada nazvan Darkroom omogućava da se postigne maksimalno uživanje u savršenoj slici u tamnim okruženjima uz dodatni bonus manjeg naprezanja očiju. Eco tehnologije su posebna priča na ovom monitoru i sa njima je moguće uštedeti i do 40% energije bez značajnih gubitaka na kvalitetu slike.

A kvalitet slike? Odličan, bez mnogo razmišljanja, uostalom testovi su pokazali kako je ovaj monitor u svojoj kategoriji jedan od boljih na tom polju. Svi pigmenti su maksimalno verno reprodukovani, dok je detaljnost izuzetna. Altona i video testovi ne prijavljuju veću oscilaciju ključnih boja u pigmentnom spektru koji je podržan, što u bukvalnom prevodu znači da je ovaj monitor idealno rešenje za gledanje najnovijih filmova i rad sa multimedijom. Na njemu je moguće obrađivati i grafiku, fotografije i najrazličitiji video materijal, ali i raditi sa 3D objektima i građevinskim elementima u crtežima. Suma sumarum po pitanju kvaliteta slike VZ2470H monitor na osnovu svega viđenog ima čistu 9 (devetku)! Jako važno – čak i kada se redukuje nivo osvetlenja boje na ovom monitoru zaista su mnogo bolje od sličnih rešenja u klasi, a to samo dovoljno govori za sebe.

Ako po strani stavimo nešto višu cenu koja prati ovaj elegantni monitor jasno je kao dan da je VZ2470H veoma lepo izbalansiran proizvod i po pitanju kvaliteta slike i u pogledu vizuelnog identiteta. Sveden, jednostavan, lep na prvi i svaki drugi pogled, ovaj monitor vredi imati na stolu, ali ne kao fundamentalnu investiciju, već kao logičan sledeći monitor (ako je starom došlo vreme da se penzioniše). Njegova dijagonala nije ni prevelika ni premala, taman za jedan omanji stan, koji sa ovim lepotanom može da zablista, postane drugačiji i privuče pažnju svakog ko oseti njegovo prisustvo. Realno ovo je monitor koji objedinjuje ljubav, stil i modu!

Cena (sa PDV-om): 21.299,00 dinara
Kontakt: List

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Alžir isključio internet širom zemlje  %Post Title

Alžir isključio internet širom zemlje

Zbog ispita u srednjim školama

Domino Magazin 22.06.2018
Facebook će omogućiti stvaranje tajnog profila  %Post Title

Facebook će omogućiti stvaranje tajnog profila

Za muvanje

Domino Magazin 21.06.2018
Velike promene u svetu plaćanja  %Post Title

Velike promene u svetu plaćanja

Šta će banke u Srbiji uraditi

Domino Magazin 18.06.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za maj  %Post Title

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za maj

Najuspešnije medijske stranice

Domino Magazin 12.06.2018
Stiže nešto brže od Wi-Fi  %Post Title

Stiže nešto brže od Wi-Fi

Da li ste čuli za Li-Fi?

Domino Magazin 12.06.2018
Najmanji pametni telefon do sada  %Post Title

Najmanji pametni telefon do sada

A uz to je otporan na vodu

Domino Magazin 08.06.2018
Servis laptop i desktop računara  %Post Title

Servis laptop i desktop računara

Sve što vam je potrebno

Domino Magazin 07.06.2018
LG predstavio unapređene monitore  %Post Title

LG predstavio unapređene monitore

Nenadmašivo korisničko iskustvo sa naprednom Nano IPS tehnologijom i Thunderbolt3 konekcijom

Domino Magazin 06.06.2018
Zvezde Yutube nezadovoljne algoritmom sajta  %Post Title

Zvezde Yutube nezadovoljne algoritmom sajta

Sve više podseća na Facebook

Domino Magazin 05.06.2018
Tinejdžeri masovno odlaze sa Facebooka  %Post Title

Tinejdžeri masovno odlaze sa Facebooka

Brže nego što je bilo ko mislio

Domino Magazin 01.06.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.