BenQ MS527 projektor
IT

BenQ MS527 projektor

Ozbiljan projektor za ozbiljne prezentacije!

BenQ MS527 projektor

Iz kuhinje kompanije BenQ stiže nam još jedan ozbiljan poslovni projektor – MS527. Dizajniran je za mala i srednja poslovna okruženja, kao i za školske učionice, manje predavačke teatre i kućna poslovna okruženja. U biti radi se o kompaktnom, laganom i veoma moćnom biznis projektoru čiji su glavni aduti dobar kvalitet slike, mala potrošnja energije, brojna tehnološka unapređenja i lako održavanje. Od sličnih rešenja u klasi izdvaja se i po brzoj i jednostavnoj montaži, ali i po tome što tokom rada proizvodi minimalan stepen buke. Ako se na sve to doda još i činjenica kako MS527 koristi jednostavan i lako upotrebljiv OSD dolazi se do prostog zaključka da je ovo jedan zanimljiv i maksimalno moćan poslovni projektor o kome prilikom kupovine svakako treba razmisliti.

Srce MS527 projektora čini DLP projekcioni sistem poslednje generacije, maksimalno operativna rezolucija od 800×600 dpi i osvetljnje od 3300 ANSI lumensa. Projektor nudi odnos stranica od 4:3, što je još uvek standard za ovakvu vrstu rešenja, kao i punu reprodukciju boja u spektru od 1.07 biliona kolorita. Hardverski gledano spada među manje potrošače energije zbog brojnih tehnoloških rešenja koja ga krase, a posebno je zanimljiv potencijalnim kupcima zbog svojih skromnih dimenzija i težine od svega 1.9 kilograma. Atraktivnost ovog projektora je i to što može da projektuje sliku jako velike dijagonale – 60″ do 300″, ali i to što donosi sjajnu konektivnost, pa ga je tako moguće povezati sa najrazličitijim izvorima video signala, uključujući i mobilne gedžete.

Tehnološki gledano MS527 je bar jednu klasu ispred sličnih konkurentskih rešenja jer ga je BenQ opremio sa izuzetno naprednim tehnologijama poput SmartEco tehnologije sa kojom je moguće uštedeti i do 70% energije u svim radnim modovima, čime se značajno produžava život lampe i generalno smanjuju troškovi energije i održavanja. SmartEco inteligentno smanjuje snagu napajanja lampe koristeći samo onoliko svetla koliko je zaista potrebno kako bi se dobio prikaz najbolje oštrine i detaljnosti. Tu je još i LampSave mod rada lampe osmišljen da dinamično prilagodi snagu napajanja lampe analizirajući osvetljenje sadržaja koji se prikazuje, čime se životni vek iste može produžiti i do 50%.

Od ostalih, bitnih tehnoloških unapređenja koje poseduje MS527 projekotor izdvajaju se još izuzetno mala potrošnja energije u stanju mirovanja (0.5W), puna podrška za Blu-ray Full HD 3D sadržaje čime se mogu projektovati i sve popularnije 3D prezentacije i prisustvo gotovih edu šablona zahvaljujući kojima učenici i posmtrači predavanja/prezentacije imaju utisak pune interaktivnosti sa projektorom tj. prezentacijom.

Kvalitet slike je svakako najjača osobina ovog projektora i tu se BenQ svojski potrudio da posmatraču maksimlano dočara vizuelni identitet prezentacija kroz besprekornu reprodukciju boja i odličnu detaljnost. Svi pigmenti su po testovima maksimlano verno reprodukovani, a kao što smo rekli detaljnost je maksimalno izbalansirana i uravnotežena što nije slučaj sa većinom sličnih rešenja na tržištu. Od prisustva izobličenja nema ni traga što se jasno može videti prilikom projektovanja nekih dinamičnijih video scena u višim rezolucijama. Generalni utisak što se kvaliteta tiče je da je BenQ odlično odradio posao. Jedino što zna da zasmeta je blago zamućivanje slike usled prisustva spoljne ili veštačke svetlosti, ali to je generalno mana većine poslovnih projektora. Jednostavnije rečeno, MS527 projektor voli mrak.

Sve u svemu MS527 je jedan zanimljiv i veoma lepo osmišljen poslovni projekotor koji nudi mnogo za malo uloženog novca. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na izlazni kvalitet slike koju nudi, kao i na jednostavnu i brzu montažnu kako na stone, tako i na zidne nosače. Velika prednost mu je i lako rukovanja, ali i činjenica da u radu proizvodi veoma malo buke. Na sve treba dodati i više nego pristojnu cenu zbog koje smo sigurni da će naći put do velikog broja kupaca.

Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: List

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

IT

Više uIT

Upoznajte Business&IT časopis!

Upoznajte Business&IT časopis!

Jedini časopis nekomercijalnog karaktera koji obrađuje informacione tehnologije iz dva ugla – tehnološkog i poslovnog

Domino Magazin 11.12.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za novembar

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za novembar

Najuspešnije medijske stranice prati Storyclash

Domino Magazin 10.12.2018
Google Translate više neće diskriminisati

Google Translate više neće diskriminisati

Sada ne prevodi samo u muški rod

Domino Magazin 10.12.2018
Najveći Instagram mitovi

Najveći Instagram mitovi

Svi veruju u njih, ali oni nisu istiniti

Domino Magazin 05.12.2018
LG predstavlja fleksibilni OLED Open Frame displej

LG predstavlja fleksibilni OLED Open Frame displej

Uz oznaku OLED fleksibilnosti, jedini limit instalaciji displeja je mašta

Domino Magazin 29.11.2018
Facebook potvrdio kvar

Facebook potvrdio kvar

Stare poruke se vraćaju

Domino Magazin 29.11.2018
16 kamera u jednom telefonu?

16 kamera u jednom telefonu?

LG radi na tome

Domino Magazin 28.11.2018
Amerika lobira protiv Huawei

Amerika lobira protiv Huawei

Plaše se prisluškivanja

Domino Magazin 27.11.2018
Anonymousi tvrde da su otkrili veliku informacionu tajnu službu

Anonymousi tvrde da su otkrili veliku informacionu tajnu službu

Radi u Evropi ali za Veliku Britaniju i SAD

Domino Magazin 26.11.2018
Facebook vam pomaže da se skinete

Facebook vam pomaže da se skinete

Koristite ga manje

Domino Magazin 23.11.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.