BenQ MS527 projektor
IT

BenQ MS527 projektor

Ozbiljan projektor za ozbiljne prezentacije!

BenQ MS527 projektor

Iz kuhinje kompanije BenQ stiže nam još jedan ozbiljan poslovni projektor – MS527. Dizajniran je za mala i srednja poslovna okruženja, kao i za školske učionice, manje predavačke teatre i kućna poslovna okruženja. U biti radi se o kompaktnom, laganom i veoma moćnom biznis projektoru čiji su glavni aduti dobar kvalitet slike, mala potrošnja energije, brojna tehnološka unapređenja i lako održavanje. Od sličnih rešenja u klasi izdvaja se i po brzoj i jednostavnoj montaži, ali i po tome što tokom rada proizvodi minimalan stepen buke. Ako se na sve to doda još i činjenica kako MS527 koristi jednostavan i lako upotrebljiv OSD dolazi se do prostog zaključka da je ovo jedan zanimljiv i maksimalno moćan poslovni projektor o kome prilikom kupovine svakako treba razmisliti.

Srce MS527 projektora čini DLP projekcioni sistem poslednje generacije, maksimalno operativna rezolucija od 800×600 dpi i osvetljnje od 3300 ANSI lumensa. Projektor nudi odnos stranica od 4:3, što je još uvek standard za ovakvu vrstu rešenja, kao i punu reprodukciju boja u spektru od 1.07 biliona kolorita. Hardverski gledano spada među manje potrošače energije zbog brojnih tehnoloških rešenja koja ga krase, a posebno je zanimljiv potencijalnim kupcima zbog svojih skromnih dimenzija i težine od svega 1.9 kilograma. Atraktivnost ovog projektora je i to što može da projektuje sliku jako velike dijagonale – 60″ do 300″, ali i to što donosi sjajnu konektivnost, pa ga je tako moguće povezati sa najrazličitijim izvorima video signala, uključujući i mobilne gedžete.

Tehnološki gledano MS527 je bar jednu klasu ispred sličnih konkurentskih rešenja jer ga je BenQ opremio sa izuzetno naprednim tehnologijama poput SmartEco tehnologije sa kojom je moguće uštedeti i do 70% energije u svim radnim modovima, čime se značajno produžava život lampe i generalno smanjuju troškovi energije i održavanja. SmartEco inteligentno smanjuje snagu napajanja lampe koristeći samo onoliko svetla koliko je zaista potrebno kako bi se dobio prikaz najbolje oštrine i detaljnosti. Tu je još i LampSave mod rada lampe osmišljen da dinamično prilagodi snagu napajanja lampe analizirajući osvetljenje sadržaja koji se prikazuje, čime se životni vek iste može produžiti i do 50%.

Od ostalih, bitnih tehnoloških unapređenja koje poseduje MS527 projekotor izdvajaju se još izuzetno mala potrošnja energije u stanju mirovanja (0.5W), puna podrška za Blu-ray Full HD 3D sadržaje čime se mogu projektovati i sve popularnije 3D prezentacije i prisustvo gotovih edu šablona zahvaljujući kojima učenici i posmtrači predavanja/prezentacije imaju utisak pune interaktivnosti sa projektorom tj. prezentacijom.

Kvalitet slike je svakako najjača osobina ovog projektora i tu se BenQ svojski potrudio da posmatraču maksimlano dočara vizuelni identitet prezentacija kroz besprekornu reprodukciju boja i odličnu detaljnost. Svi pigmenti su po testovima maksimlano verno reprodukovani, a kao što smo rekli detaljnost je maksimalno izbalansirana i uravnotežena što nije slučaj sa većinom sličnih rešenja na tržištu. Od prisustva izobličenja nema ni traga što se jasno može videti prilikom projektovanja nekih dinamičnijih video scena u višim rezolucijama. Generalni utisak što se kvaliteta tiče je da je BenQ odlično odradio posao. Jedino što zna da zasmeta je blago zamućivanje slike usled prisustva spoljne ili veštačke svetlosti, ali to je generalno mana većine poslovnih projektora. Jednostavnije rečeno, MS527 projektor voli mrak.

Sve u svemu MS527 je jedan zanimljiv i veoma lepo osmišljen poslovni projekotor koji nudi mnogo za malo uloženog novca. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na izlazni kvalitet slike koju nudi, kao i na jednostavnu i brzu montažnu kako na stone, tako i na zidne nosače. Velika prednost mu je i lako rukovanja, ali i činjenica da u radu proizvodi veoma malo buke. Na sve treba dodati i više nego pristojnu cenu zbog koje smo sigurni da će naći put do velikog broja kupaca.

Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: List

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Appleov slogan iz 1993. je danas samo smešan  %Post Title

Appleov slogan iz 1993. je danas samo smešan

Internet umire

Domino Magazin 20.09.2018
Roboti će obavljati više poslova nego ljudi  %Post Title

Roboti će obavljati više poslova nego ljudi

Već do 2025. godine

Domino Magazin 18.09.2018
Samsung i Google nešto prave zajedno  %Post Title

Samsung i Google nešto prave zajedno

Lakše slanje poruka na Adroidu

Domino Magazin 17.09.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za avgust  %Post Title

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za avgust

Najuspešnije medijske stranice prati Storyclash

Domino Magazin 14.09.2018
Vaš Giga Majstor!  %Post Title

Vaš Giga Majstor!

Nepo System

Domino Magazin 10.09.2018
Boeing izbacuje pilota iz kabine  %Post Title

Boeing izbacuje pilota iz kabine

Samo jedan će biti potreban

Domino Magazin 29.08.2018
Incognito mod baš i nije tako tajan  %Post Title

Incognito mod baš i nije tako tajan

Rezultati ovog istraživanja će vas zabrinuti

Domino Magazin 28.08.2018
Sve više korisnika ima ovaj problem na Facebooku  %Post Title

Sve više korisnika ima ovaj problem na Facebooku

Možda ste ga i vi primetili?

Domino Magazin 28.08.2018
COMING specijalističke obuke  %Post Title

COMING specijalističke obuke

kao podrška digitalnoj transformaciji poslovanja

Domino Magazin 24.08.2018
Pošaljite mail sebi iz budućnosti  %Post Title

Pošaljite mail sebi iz budućnosti

Da li biste smeli?

Domino Magazin 16.08.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.