BenQ MS506
IT

BenQ MS506

Projektor za male i srednje kancelarije

BenQ MS506

Iz kompanije BenQ stiže nam još jedan zanimljiv i veoma moćan biznis projektor – MS506. Radi se o kompaktnom, laganom i maksimalno funkcionalnom projektoru koji svakoj poslovnoj prezentaciji udahne dodatnu dozu ozbiljnosti i učini je moćnom i jasnom. U osnovi ovo je jednostavno dizajniran projektor pogodan za manja i srednja radna okruženja, kao i za učenioce i manje edu radionice gde maksimalno 20-30 osoba treba da vidi jasnu i kristalno čistu sliku, odnosno detaljno ima uvid u prezentaciju koja se projektuje. Zbog male težine MS506 se lako može preneti sa jedne na drugu lakaciju. tj. mobilan je, a opremljen je i sjajnim tehnološkim rešenjima sa kojima se dobija na vrhunskom kvalitetu slike uz maksimalnu uštedu energije. Pogledajmo šta to sve MS506 projektor čini posebnim u svojoj klasi.

Kao i većina poslovnih projektora kompanije BenQ, tako se i model MS506 bazira na DLP projekcionoj tehnologiji, u ovom slučaju poslednje generacije. Isti operiše rezolucijom od 800×600 dpi, raspolaže osvetljnjem od 32000 ANSI lumensa i ima kontrast od 13000:1. Sve ovo je i više nego dovoljno da se na platnu ili zidu projektuje slika vrlo kvalitetne reprodukcije boja i dobre detaljnosti, međutim ono što MS506 čini drugačijim je skup zaista impresivnih tehnologija, koje ne samo da utiču na poboljšanje kvaliteta reprodukcije boja i detaljnost, već donose i značajnu uštedu energije, ali i ultra brzo podešavanje slike i prilagođavanje iste projekcionom okruženju. BenQ MS506 se od sličnih rešenja u klasi razlikuje i po brzoj montaži, kao i po tome što poseduje jednostavan, ali veoma funkcionalan korisnički interfejs u kome će se snaći apsolutno svako – tu mislimo i na apsolutne početnike.

Kada smo već pomenuli napredne tehnologije sa kojima je opremljen MS506 projektor posebnu pažnju moramo da skrenemo na SmartEco tehnologiju sa kojom svaka projekcija energetski biva maksimalno optimizovana, a to u prevodu znači da projektor troši samo onoliko energije koliko mu je zaista potrebno da se dobija kristalno jasna i čista slika. Ova inovacija omogućava školama i kompanijama uštedu čak i do 70% energije, koju inače potroše lampe u projektoru, ali i niže troškove održavanja uz funkcije dinamične štednje energije – naravno bez kompromisa u kvalitetu prezentacija. Troškovi zamene lampe projektora su najveći troškovi koji mogu da se stvore tokom životnog veka projektora. LampSave je još jedna tehnologija koja se našla u ovom projektoru, a koja je zadužena za dinamično podešavanje snage lampe pomoću nivoa osvetljaja sadržaja za značajno produžavanje veka trajanja lampe – čak i za 50%! Učestalost zamene lampe sa ovom tehnologijom je takođe smanjena za 50%.

Od ostalih tehnoloških unapređenja MS506 projektor krasi i prisustvo Eco Blank načina rada. Eco Blank omogućava nastavnicima i predavačima da isključe projekciju kada žele da pažnju učenika/posmatrača preusmere na sebe ili kada se projektor ne koristi. Kada je aktiviran, ovaj način rada automatski prigušuje lampu, smanjujući ukupnu potrošnju energije do 70%. Ceo sistam funkcioniše tako što ako je projektor uključen i ne prima ulazni signal, nakon tri minuta automatski će se uključiti Eco Blank način rada – elegantno i pametno rešenje. Inače, kada već govorimo o štednji zanimljiv je podatak da MS506 projektor u stanju mirovanja troši manje od 0.5W energije, što je za ranije modele projektora bio pravi izazov.

Dolazimo i do najzanimljivijeg dela – kvaliteta slike. Sa ovim projektorom sve prezentacije izgledaju dobro, što uopšte nije sporno nijednog trenutka jer sama garancija kvaliteta slike je poslednja generacija DLP tehnologije. Sa druge strane ono što zna da zasmeta je to što ukoliko prostorija u kojoj se vrši projekcija bude osvetljena bilo prirodnim, bilo veštačkim izvorom svetla slika se poprilično izgubi, dobrim delom i nestane. To se dešava i u situacijama punog upošaljavanja lampe, što jasno govori da je ovo projektor koji traži maksimalno mračna okruženja kako bi pokazao svoj puni potencijal. Sve u svemu slika će biti vrhunska, ali je za to ovom projektoru potrebno obezbediti što tamnije prostorije.

I to bi bio u kratkim crtama BenQ MS506 projektor koji je zbog svoje više nego korektne cene odlična kupovina za vlasnike manjih kancelarija, kao i za škole i raznorazna okruženja gde je potrebno projektovati sliku na platnu ili zidu. Male dimenzije i skromna težina su još jedno njegovo dodatno plus, ali i činjenica da se sa njim štedi maksimlano na energiji.

Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: List

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

LG veštačka inteligencija vam sada sređuje odeću  %Post Title

LG veštačka inteligencija vam sada sređuje odeću

LG Styler uređaji na bazi veštačke inteligencije na IFA sajmu

Domino Magazin 15.08.2018
Facebook vam ograničava korišćenje  %Post Title

Facebook vam ograničava korišćenje

Nema više satima blejanja na Fejsu

Domino Magazin 14.08.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za jul  %Post Title

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za jul

Najuspešnije medijske stranice prati Storyclash

Domino Magazin 13.08.2018
Kad štampač otkaže poslušnost  %Post Title

Kad štampač otkaže poslušnost

Nepo System rešava problem!

Domino Magazin 13.08.2018
Samsung napravio ekran koji ne može da se polomi  %Post Title

Samsung napravio ekran koji ne može da se polomi

I stiže na mobilne uređaje

Domino Magazin 07.08.2018
Facebook sada i pomaže u muvanju  %Post Title

Facebook sada i pomaže u muvanju

Upoznavanje preko Dating opcije

Domino Magazin 06.08.2018
Apple pokupio kajmak: Ovce su za šišanje  %Post Title

Apple pokupio kajmak: Ovce su za šišanje

Najveća zarada ikad i pored pada prodaje

Domino Magazin 02.08.2018
Zašto Google Translate izbacuje jeziva proročanstva?  %Post Title

Zašto Google Translate izbacuje jeziva proročanstva?

Nije crna magija u pitanju

Domino Magazin 01.08.2018
Panika na IT tržištu  %Post Title

Panika na IT tržištu

Facebook potonuo, baš kao i Netflix

Domino Magazin 01.08.2018
Apple je u problemu  %Post Title

Apple je u problemu

Zbog Trumpovih novih tarifa

Domino Magazin 31.07.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.