BenQ MS506
IT

BenQ MS506

Projektor za male i srednje kancelarije

BenQ MS506

Iz kompanije BenQ stiže nam još jedan zanimljiv i veoma moćan biznis projektor – MS506. Radi se o kompaktnom, laganom i maksimalno funkcionalnom projektoru koji svakoj poslovnoj prezentaciji udahne dodatnu dozu ozbiljnosti i učini je moćnom i jasnom. U osnovi ovo je jednostavno dizajniran projektor pogodan za manja i srednja radna okruženja, kao i za učenioce i manje edu radionice gde maksimalno 20-30 osoba treba da vidi jasnu i kristalno čistu sliku, odnosno detaljno ima uvid u prezentaciju koja se projektuje. Zbog male težine MS506 se lako može preneti sa jedne na drugu lakaciju. tj. mobilan je, a opremljen je i sjajnim tehnološkim rešenjima sa kojima se dobija na vrhunskom kvalitetu slike uz maksimalnu uštedu energije. Pogledajmo šta to sve MS506 projektor čini posebnim u svojoj klasi.

Kao i većina poslovnih projektora kompanije BenQ, tako se i model MS506 bazira na DLP projekcionoj tehnologiji, u ovom slučaju poslednje generacije. Isti operiše rezolucijom od 800×600 dpi, raspolaže osvetljnjem od 32000 ANSI lumensa i ima kontrast od 13000:1. Sve ovo je i više nego dovoljno da se na platnu ili zidu projektuje slika vrlo kvalitetne reprodukcije boja i dobre detaljnosti, međutim ono što MS506 čini drugačijim je skup zaista impresivnih tehnologija, koje ne samo da utiču na poboljšanje kvaliteta reprodukcije boja i detaljnost, već donose i značajnu uštedu energije, ali i ultra brzo podešavanje slike i prilagođavanje iste projekcionom okruženju. BenQ MS506 se od sličnih rešenja u klasi razlikuje i po brzoj montaži, kao i po tome što poseduje jednostavan, ali veoma funkcionalan korisnički interfejs u kome će se snaći apsolutno svako – tu mislimo i na apsolutne početnike.

Kada smo već pomenuli napredne tehnologije sa kojima je opremljen MS506 projektor posebnu pažnju moramo da skrenemo na SmartEco tehnologiju sa kojom svaka projekcija energetski biva maksimalno optimizovana, a to u prevodu znači da projektor troši samo onoliko energije koliko mu je zaista potrebno da se dobija kristalno jasna i čista slika. Ova inovacija omogućava školama i kompanijama uštedu čak i do 70% energije, koju inače potroše lampe u projektoru, ali i niže troškove održavanja uz funkcije dinamične štednje energije – naravno bez kompromisa u kvalitetu prezentacija. Troškovi zamene lampe projektora su najveći troškovi koji mogu da se stvore tokom životnog veka projektora. LampSave je još jedna tehnologija koja se našla u ovom projektoru, a koja je zadužena za dinamično podešavanje snage lampe pomoću nivoa osvetljaja sadržaja za značajno produžavanje veka trajanja lampe – čak i za 50%! Učestalost zamene lampe sa ovom tehnologijom je takođe smanjena za 50%.

Od ostalih tehnoloških unapređenja MS506 projektor krasi i prisustvo Eco Blank načina rada. Eco Blank omogućava nastavnicima i predavačima da isključe projekciju kada žele da pažnju učenika/posmatrača preusmere na sebe ili kada se projektor ne koristi. Kada je aktiviran, ovaj način rada automatski prigušuje lampu, smanjujući ukupnu potrošnju energije do 70%. Ceo sistam funkcioniše tako što ako je projektor uključen i ne prima ulazni signal, nakon tri minuta automatski će se uključiti Eco Blank način rada – elegantno i pametno rešenje. Inače, kada već govorimo o štednji zanimljiv je podatak da MS506 projektor u stanju mirovanja troši manje od 0.5W energije, što je za ranije modele projektora bio pravi izazov.

Dolazimo i do najzanimljivijeg dela – kvaliteta slike. Sa ovim projektorom sve prezentacije izgledaju dobro, što uopšte nije sporno nijednog trenutka jer sama garancija kvaliteta slike je poslednja generacija DLP tehnologije. Sa druge strane ono što zna da zasmeta je to što ukoliko prostorija u kojoj se vrši projekcija bude osvetljena bilo prirodnim, bilo veštačkim izvorom svetla slika se poprilično izgubi, dobrim delom i nestane. To se dešava i u situacijama punog upošaljavanja lampe, što jasno govori da je ovo projektor koji traži maksimalno mračna okruženja kako bi pokazao svoj puni potencijal. Sve u svemu slika će biti vrhunska, ali je za to ovom projektoru potrebno obezbediti što tamnije prostorije.

I to bi bio u kratkim crtama BenQ MS506 projektor koji je zbog svoje više nego korektne cene odlična kupovina za vlasnike manjih kancelarija, kao i za škole i raznorazna okruženja gde je potrebno projektovati sliku na platnu ili zidu. Male dimenzije i skromna težina su još jedno njegovo dodatno plus, ali i činjenica da se sa njim štedi maksimlano na energiji.

Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: List

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Najbolji torrent pretraživači za 2018 godinu
Najbolji torrent pretraživači za 2018 godinu

Možda vam zatreba

Domino Magazin 22.03.2018
Najzad: Učite klingonski na Duolingu
Najzad: Učite klingonski na Duolingu

Štreberi radujte se

Domino Magazin 21.03.2018
Sumnjate da vas neko špijunira na Facebooku?
Sumnjate da vas neko špijunira na Facebooku?

Evo kako da proverite

Domino Magazin 21.03.2018
IBM napravio najmanji računar na svetu
IBM napravio najmanji računar na svetu

Manji od novčića a jak kao kompjuteri iz devedesetih

Domino Magazin 20.03.2018
Ova firma hoće da uploaduje vaše uspomene u cloud
Ova firma hoće da uploaduje vaše uspomene u cloud

A i da vas ubije prilikom toga

Domino Magazin 16.03.2018
Otac interneta razočaran
Otac interneta razočaran

Evo šta mu posebno smeta danas

Domino Magazin 16.03.2018
Posetite Disneyland! Na Street Viewu!
Posetite Disneyland! Na Street Viewu!

Stigli najzad

Domino Magazin 13.03.2018
Facebok pravi samostojećeg robota
Facebok pravi samostojećeg robota

Ako nas oni ne unište niko neće

Domino Magazin 09.03.2018
Otkriveno da Google radi za Pentagon
Otkriveno da Google radi za Pentagon

Radnici malo ljuti

Domino Magazin 09.03.2018
Facebook sprema nešto novo
Facebook sprema nešto novo

Audio statusi

Domino Magazin 07.03.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.