BenQ BL2420PT – profi IPS monitor
IT

BenQ BL2420PT – profi IPS monitor

Za grafičare, građevince, arhitekte i ljubitelje multimedije…

BenQ BL2420PT – profi IPS monitor

Potraga za kvalitetnim IPS monitorom zna da bude ozbiljan zadatak, pogotovo ako postoji limit što se tiče budžeta, jer kvalitetnih, a povoljnih IPS monitora na tržištu ima jako malo. Mi smo u prethodnom periodu istraživali domaću ponudu IPS panela srednje klase i naišli na jedan zaista zanimljv model kompanije BenQ koji nosi oznaku BL2420PT. Radi se o veoma kvalitetnom IPS monitoru dijagonale 23.8 inča koji reprodukciju grafike i prikaz 3D objekata podiže na daleko viši nivo u odnosu na standarne IPS monitore. Pored visokog kvaliteta slike ovaj monitor donosi i moderan dizajn, maksimalno kvalitetnu izradu i kompaktnost kakva do sada nije viđena na sličnim modelima i TFT monitorima uopšte.

BL2420PT je elegantan monitor napravljen od kvalitetnih materijala zahvaljujući kojima se lako održava i nije podložan uticaju spoljnih faktora. Poseduje veliko postoje koje mu daje stabilnost na svim podlogama, kao i moćan IPS panel poslednje generacije čija je maksimalna operativna rezolucija zakucana na 2560×1440 piksela. Odnos stranica ekrana je podešen na 16:9 i to je sasvim razumljivo za ovakvu vrstu monitora, dok je njegov nativni kontrast zakucan na 1000:1 (dinamički je 20.000.000:1). Uglovi videljivosti koje donosi su odlični (178° horizontalni, 178° vertikalni), ali to je generalno jača odlika svih IPS displeja u poslednjih nekoliko godina. Što se tiče reproduktivnosti boja BL2420PT vidi paletu od 16.7 miliona boja i u kombinaciji sa naprednim BenQ-ovim tehnologijama za poboljšanje kvaliteta slike (Flicker-free, HDCP, Low Blue Light Mode, Senseye3) nudi korisniku jedno posebno vizuelno iskustvo, pogotovo u radu sa multimedijom i grafikom.

Od ostalih hardverski važnih karakteristika BL2420PT monitora izdvaja se par integrisanih zvučnika ukupne izlazne snage od 2W RMS, zavidan nivo konektivnosti i odlično izbalansiran Eco režim uštede energije (ušteda može da ide i do 40%). Pivot funkcija se podrazumeva jer je od fundamentalnog značaja dizajnerima, grafičarima i arhitektama. Sjajan hardverski sklop prati i vrhunski OSD izveden tako da sve funkcije korisniku budu na dohvat ruke. U okviru OSD-ja posebno se izdvajaju opcije za dnevni i noćni rad, kao i predefinisane forme koje značajno mogu da olakšaju rad u nekim grafičkim programima i rad sa posebnim alatima. Inače, upravljanje OSD-jem je maksimalno jednostavno, a posebno je pohvalno što je korisniku odmah sve vidljivo, odnosno nema skrivenih opcija koje znaju da uspore svakodnevni rad za displejom.
Kao što smo napomenuli proizvođač je u okviru BL2420PT monitora implementirao set najnaprednijih tehnoloških rešenja, koje u ovom slučaju dolaze do maksimalnog izražaja i pune primenjivosti jer im IPS displej to dozvoljava. U osnovi napredne tehnološke inovacije u kombinaciji sa sjajnim IPS panelom ovog monitora donose najprirodniju moguću reprodukciju boja i detaljnost iznad proseka. Odziv piksela od 5ms je zaslužan za jasan prikaz bez mutnih slika i zrnastih sekvenci. Maksimalno pozadinsko osvetljenje od 300cd/m² raspoređeno iza ekrana ovog monitora slici daje upečatljiv kontrast tako što svetlo usmerava tamo gde je najpotrebnije. Krajnji rezultat je oštriji prikaz sa boljim doživljajem dubine, bez obzira na sadržaj koji se prikazuje. Većina piglenata je kao iz prirode uzeta, a SF i akcioni filmovi na ovom monitoru izgledaju moćno i dinamično. Suma sumarum kvalitet slike je apsolutno za svaku pohvalu i to je jedna od najjačih strana BL2420PT displeja.

I to bi bio BL2420PT monitor – jednostavan, kompaktan i opasno moćan – on je pravi i jedini izbor za vrhunske grafičare i arhitekte koji su limitirani budžetom, a imaju veliku potrebu za profi IPS monitorom. Njegovo najopasnije oružje je fenomenalna slika, odnosno impresivna reproduktivnost boja koja prosto na momente oduzima dah. Crtanje, dizaniranje, editovanje slikovnih i video zapisa, kao i rad sa 3D objektima za njega su “parče” kolača koje sa lakoćom nestaje sa tanjira. Upravo zbog toga BL2420PT monitor je i proglašen najpoželjnijim IPS monitorom u ovom delu starog kontinenta i definitivno je naša preporuka!

Cena (sa PDV-om): 35.499,00 dinara
Kontakt: List

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Alžir isključio internet širom zemlje  %Post Title

Alžir isključio internet širom zemlje

Zbog ispita u srednjim školama

Domino Magazin 22.06.2018
Facebook će omogućiti stvaranje tajnog profila  %Post Title

Facebook će omogućiti stvaranje tajnog profila

Za muvanje

Domino Magazin 21.06.2018
Korisnici su spremni da kažnjavaju kompanije koje loše čuvaju lične podatke  %Post Title

Korisnici su spremni da kažnjavaju kompanije koje loše čuvaju lične podatke

Ali i da nagrade one sa visokim standardima zaštite ličnih podataka

Domino Magazin 21.06.2018
Velike promene u svetu plaćanja  %Post Title

Velike promene u svetu plaćanja

Šta će banke u Srbiji uraditi

Domino Magazin 18.06.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za maj  %Post Title

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za maj

Najuspešnije medijske stranice

Domino Magazin 12.06.2018
Stiže nešto brže od Wi-Fi  %Post Title

Stiže nešto brže od Wi-Fi

Da li ste čuli za Li-Fi?

Domino Magazin 12.06.2018
Najmanji pametni telefon do sada  %Post Title

Najmanji pametni telefon do sada

A uz to je otporan na vodu

Domino Magazin 08.06.2018
Servis laptop i desktop računara  %Post Title

Servis laptop i desktop računara

Sve što vam je potrebno

Domino Magazin 07.06.2018
LG predstavio unapređene monitore  %Post Title

LG predstavio unapređene monitore

Nenadmašivo korisničko iskustvo sa naprednom Nano IPS tehnologijom i Thunderbolt3 konekcijom

Domino Magazin 06.06.2018
Zvezde Yutube nezadovoljne algoritmom sajta  %Post Title

Zvezde Yutube nezadovoljne algoritmom sajta

Sve više podseća na Facebook

Domino Magazin 05.06.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.