Apple TV 4K
IT

Apple TV 4K

Televizija u aplikacijama!

Apple TV 4K

Apple je kompanija koja je promenila mnoge tehnološke tokove i svakako je ime sa najvećim uticajem na globalne IT trendove. Pored tehnološke revolucije koju je ovaj proizvođač uveo u svet mobilne telefonije zahvaljujući iPhone telefonima, isti je uspeo da promeni i način na koji se percipira televizija modernog doba – i to sve preko male multimedijalne kutijice pod nazivom Apple TV. Od svog nastanka pa do današnjih dana Apple TV je prošao nekoliko ozbiljnih transformacija, a u svom poslednjem izdanju pod nazivom Apple TV 4K kompanija iz Kupertina donosi mogućnost preuzimanja i gledanja 4K i HDR sadržaja iz udobnosti kućne fotolje.

Sa dimenzijama od 35x98x98 mm i težinom od 425 grama Apple TV 4K predstavlja najmanji multimedijalni boks koji se može pazariti na tržištu. Baziran je na posebnoj tvOS platformi koja u osnovi zavisi od iTunes prodavnice i App Store-a. Sa Apple TV 4K boksom lako se mogu rentirati ili kupovati fimovi i multimedija u najvišim mogućim rezolucijama, s tim da se pravo uživanje postiže kada se ovaj uređaj upari sa nekim zaista vrhunskim 4K televizorom poslednje generacije. Srce Apple TV 4K uređaja čini A10X Fusion 64-bitni procesor koji sa lakoćom procesuira i najkompleksniju multimediju i video sadržaj. Tu je i skladišni prostor od 32GB, odnosno 64GB sa rentiranje i čuvanje sadržaja, kao i vrhunska elektronika koja se brine da sve teče brzo i fluidno.

Preko Apple TV 4K boksa moguće je gledati televiziju, filmove, igrati igrice, slušati muziku, gledati fotografije, surfovati internetom i generalno uživati u najrazličitijoj multimediji. Moguće je lako praćenje sportskih događaja, serija, šou programa… U biti Apple TV 4K je prava mala kockica puna zabave i kvalitetnog sadržaja. Poređeno sa sličnim rešenjima ovaj uređaj donosi ne samo mnogo više servisa u korist korisnika, već i daleko bolju organizaciju zahvaljujući tvOS platformi. Prava poslastica koju nudi Apple TV 4K jesu igrice visoke definicije koje na dobrom 4K televizoru izgledaju impresivno pa korisnik/igrač ima ustisak kao da se igra za nekom ozbiljnom konzolom. Za tu namenu specijalno je moguće upariti dva Siri Remote-a (jedan se mora kupiti odvojeno), a sve u cilju dobre zabave u paru.

Iako će mnogi reći kako Apple TV 4K nije ništa spektakularno bolji od Apple TV uređaja četvrte generacije ono što je apsolutno sigurno jeste da se sa ovim uređajem mogu preuzimati i preko njega gledati multimedijalni sadržaji u 4K i HDR formatima, kao i generalno multimedija visoke definicije. Vrhunski tvOS, bogatstvo sadržaja koje nudi iTunes prodavnica, kao i lako upravljnje dovoljna su preporuka sama od sebe. Istina, ono što je problem, bar kada je Srbija upitanju jeste nepostojanje iTunes sadržaja i App Store-a od koji ovaj uređaj suštinski zavisi. Dok se stvari ne budu promenile na bolje Apple TV 4K ostaje rezervisan za kupce koji znaju da iskoriste sve njegove mogućnosti na neke druge načine. Suma sumarum Apple TV 4K je veličanstven produkt koji iz korena menja televiziju i u okruženje toplog doma donosi jedan nov vid zabave preko daljinskog upravljača!

Cena (sa PDV-om): od 30.290,00 dinara

Kontakt: iStyle

Komentari (1)

1 Komentar

  1. Devil

    01.02.2018at12:08 am

    Skupo i nefunkcionalno!

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Robot prepoznao lice lopova na koncertu

Robot prepoznao lice lopova na koncertu

Između 50.000 ljudi

Domino Magazin 19.04.2018
Kako obrisati Instagram

Kako obrisati Instagram

Dve opcije: Trajno brisanje Instagram naloga i privremeno deaktiviranje

Domino Magazin 17.04.2018
Rejting na društvenim mrežama: Najuspešnije stranice u Srbiji

Rejting na društvenim mrežama: Najuspešnije stranice u Srbiji

Lista srpskih medija sa najviše interakcija

Domino Magazin 16.04.2018
I Wozniak obrisao Facebook

I Wozniak obrisao Facebook

Shvatite, VI ste proizvod

Domino Magazin 12.04.2018
Brisanje Facebooka ODMAH smanjuje stres

Brisanje Facebooka ODMAH smanjuje stres

Toliko je jednostavno

Domino Magazin 11.04.2018
Apple odustaje od Intel procesora

Apple odustaje od Intel procesora

Prave svoje (ponovo)

Domino Magazin 05.04.2018
Wozniak kaže da smo izgubili kontrolu na internetu

Wozniak kaže da smo izgubili kontrolu na internetu

Hitno nam trebaju promene, kako bismo zaštitili podatke

Domino Magazin 02.04.2018
Još malo do primene GDPR-a

Još malo do primene GDPR-a

General Data Protection Regulation odnosno Opšta regulativa o zaštiti podataka o ličnosti

Domino Magazin 30.03.2018
Inovativna EcoStruxure platforma u hotelu Hilton Beograd

Inovativna EcoStruxure platforma u hotelu Hilton Beograd

Omogućava nadzor i kontrolu elektro-energetskih i termotehničkih sistema u poslovnim ili stambenim objektima

Domino Magazin 29.03.2018
Studija kompanije Veritas

Studija kompanije Veritas

Pokazuje da organizacije prelaze na cloud ne razmatrajući uticaj koji bi na njihovo poslovanje mogli imati prekidi u radu te infrastrukture

Domino Magazin 28.03.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.