Apple TV 4K
IT

Apple TV 4K

Televizija u aplikacijama!

Apple TV 4K

Apple je kompanija koja je promenila mnoge tehnološke tokove i svakako je ime sa najvećim uticajem na globalne IT trendove. Pored tehnološke revolucije koju je ovaj proizvođač uveo u svet mobilne telefonije zahvaljujući iPhone telefonima, isti je uspeo da promeni i način na koji se percipira televizija modernog doba – i to sve preko male multimedijalne kutijice pod nazivom Apple TV. Od svog nastanka pa do današnjih dana Apple TV je prošao nekoliko ozbiljnih transformacija, a u svom poslednjem izdanju pod nazivom Apple TV 4K kompanija iz Kupertina donosi mogućnost preuzimanja i gledanja 4K i HDR sadržaja iz udobnosti kućne fotolje.

Sa dimenzijama od 35x98x98 mm i težinom od 425 grama Apple TV 4K predstavlja najmanji multimedijalni boks koji se može pazariti na tržištu. Baziran je na posebnoj tvOS platformi koja u osnovi zavisi od iTunes prodavnice i App Store-a. Sa Apple TV 4K boksom lako se mogu rentirati ili kupovati fimovi i multimedija u najvišim mogućim rezolucijama, s tim da se pravo uživanje postiže kada se ovaj uređaj upari sa nekim zaista vrhunskim 4K televizorom poslednje generacije. Srce Apple TV 4K uređaja čini A10X Fusion 64-bitni procesor koji sa lakoćom procesuira i najkompleksniju multimediju i video sadržaj. Tu je i skladišni prostor od 32GB, odnosno 64GB sa rentiranje i čuvanje sadržaja, kao i vrhunska elektronika koja se brine da sve teče brzo i fluidno.

Preko Apple TV 4K boksa moguće je gledati televiziju, filmove, igrati igrice, slušati muziku, gledati fotografije, surfovati internetom i generalno uživati u najrazličitijoj multimediji. Moguće je lako praćenje sportskih događaja, serija, šou programa… U biti Apple TV 4K je prava mala kockica puna zabave i kvalitetnog sadržaja. Poređeno sa sličnim rešenjima ovaj uređaj donosi ne samo mnogo više servisa u korist korisnika, već i daleko bolju organizaciju zahvaljujući tvOS platformi. Prava poslastica koju nudi Apple TV 4K jesu igrice visoke definicije koje na dobrom 4K televizoru izgledaju impresivno pa korisnik/igrač ima ustisak kao da se igra za nekom ozbiljnom konzolom. Za tu namenu specijalno je moguće upariti dva Siri Remote-a (jedan se mora kupiti odvojeno), a sve u cilju dobre zabave u paru.

Iako će mnogi reći kako Apple TV 4K nije ništa spektakularno bolji od Apple TV uređaja četvrte generacije ono što je apsolutno sigurno jeste da se sa ovim uređajem mogu preuzimati i preko njega gledati multimedijalni sadržaji u 4K i HDR formatima, kao i generalno multimedija visoke definicije. Vrhunski tvOS, bogatstvo sadržaja koje nudi iTunes prodavnica, kao i lako upravljnje dovoljna su preporuka sama od sebe. Istina, ono što je problem, bar kada je Srbija upitanju jeste nepostojanje iTunes sadržaja i App Store-a od koji ovaj uređaj suštinski zavisi. Dok se stvari ne budu promenile na bolje Apple TV 4K ostaje rezervisan za kupce koji znaju da iskoriste sve njegove mogućnosti na neke druge načine. Suma sumarum Apple TV 4K je veličanstven produkt koji iz korena menja televiziju i u okruženje toplog doma donosi jedan nov vid zabave preko daljinskog upravljača!

Cena (sa PDV-om): od 30.290,00 dinara

Kontakt: iStyle

Komentari (1)

1 Komentar

  1. Devil

    01.02.2018at12:08 am

    Skupo i nefunkcionalno!

Ostavi komentar

*

IT

Više uIT

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za novembar

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za novembar

Najuspešnije medijske stranice prati Storyclash

Domino Magazin 10.12.2018
Google Translate više neće diskriminisati

Google Translate više neće diskriminisati

Sada ne prevodi samo u muški rod

Domino Magazin 10.12.2018
Najveći Instagram mitovi

Najveći Instagram mitovi

Svi veruju u njih, ali oni nisu istiniti

Domino Magazin 05.12.2018
LG predstavlja fleksibilni OLED Open Frame displej

LG predstavlja fleksibilni OLED Open Frame displej

Uz oznaku OLED fleksibilnosti, jedini limit instalaciji displeja je mašta

Domino Magazin 29.11.2018
Facebook potvrdio kvar

Facebook potvrdio kvar

Stare poruke se vraćaju

Domino Magazin 29.11.2018
16 kamera u jednom telefonu?

16 kamera u jednom telefonu?

LG radi na tome

Domino Magazin 28.11.2018
Amerika lobira protiv Huawei

Amerika lobira protiv Huawei

Plaše se prisluškivanja

Domino Magazin 27.11.2018
Anonymousi tvrde da su otkrili veliku informacionu tajnu službu

Anonymousi tvrde da su otkrili veliku informacionu tajnu službu

Radi u Evropi ali za Veliku Britaniju i SAD

Domino Magazin 26.11.2018
Facebook vam pomaže da se skinete

Facebook vam pomaže da se skinete

Koristite ga manje

Domino Magazin 23.11.2018
Sada možete da se digitalizujete za posle smrti

Sada možete da se digitalizujete za posle smrti

Ako hoćete da nastavite da smarate sve koje volite

Domino Magazin 20.11.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.