Apple TV 4K
IT

Apple TV 4K

Televizija u aplikacijama!

Apple TV 4K

Apple je kompanija koja je promenila mnoge tehnološke tokove i svakako je ime sa najvećim uticajem na globalne IT trendove. Pored tehnološke revolucije koju je ovaj proizvođač uveo u svet mobilne telefonije zahvaljujući iPhone telefonima, isti je uspeo da promeni i način na koji se percipira televizija modernog doba – i to sve preko male multimedijalne kutijice pod nazivom Apple TV. Od svog nastanka pa do današnjih dana Apple TV je prošao nekoliko ozbiljnih transformacija, a u svom poslednjem izdanju pod nazivom Apple TV 4K kompanija iz Kupertina donosi mogućnost preuzimanja i gledanja 4K i HDR sadržaja iz udobnosti kućne fotolje.

Sa dimenzijama od 35x98x98 mm i težinom od 425 grama Apple TV 4K predstavlja najmanji multimedijalni boks koji se može pazariti na tržištu. Baziran je na posebnoj tvOS platformi koja u osnovi zavisi od iTunes prodavnice i App Store-a. Sa Apple TV 4K boksom lako se mogu rentirati ili kupovati fimovi i multimedija u najvišim mogućim rezolucijama, s tim da se pravo uživanje postiže kada se ovaj uređaj upari sa nekim zaista vrhunskim 4K televizorom poslednje generacije. Srce Apple TV 4K uređaja čini A10X Fusion 64-bitni procesor koji sa lakoćom procesuira i najkompleksniju multimediju i video sadržaj. Tu je i skladišni prostor od 32GB, odnosno 64GB sa rentiranje i čuvanje sadržaja, kao i vrhunska elektronika koja se brine da sve teče brzo i fluidno.

Preko Apple TV 4K boksa moguće je gledati televiziju, filmove, igrati igrice, slušati muziku, gledati fotografije, surfovati internetom i generalno uživati u najrazličitijoj multimediji. Moguće je lako praćenje sportskih događaja, serija, šou programa… U biti Apple TV 4K je prava mala kockica puna zabave i kvalitetnog sadržaja. Poređeno sa sličnim rešenjima ovaj uređaj donosi ne samo mnogo više servisa u korist korisnika, već i daleko bolju organizaciju zahvaljujući tvOS platformi. Prava poslastica koju nudi Apple TV 4K jesu igrice visoke definicije koje na dobrom 4K televizoru izgledaju impresivno pa korisnik/igrač ima ustisak kao da se igra za nekom ozbiljnom konzolom. Za tu namenu specijalno je moguće upariti dva Siri Remote-a (jedan se mora kupiti odvojeno), a sve u cilju dobre zabave u paru.

Iako će mnogi reći kako Apple TV 4K nije ništa spektakularno bolji od Apple TV uređaja četvrte generacije ono što je apsolutno sigurno jeste da se sa ovim uređajem mogu preuzimati i preko njega gledati multimedijalni sadržaji u 4K i HDR formatima, kao i generalno multimedija visoke definicije. Vrhunski tvOS, bogatstvo sadržaja koje nudi iTunes prodavnica, kao i lako upravljnje dovoljna su preporuka sama od sebe. Istina, ono što je problem, bar kada je Srbija upitanju jeste nepostojanje iTunes sadržaja i App Store-a od koji ovaj uređaj suštinski zavisi. Dok se stvari ne budu promenile na bolje Apple TV 4K ostaje rezervisan za kupce koji znaju da iskoriste sve njegove mogućnosti na neke druge načine. Suma sumarum Apple TV 4K je veličanstven produkt koji iz korena menja televiziju i u okruženje toplog doma donosi jedan nov vid zabave preko daljinskog upravljača!

Cena (sa PDV-om): od 30.290,00 dinara

Kontakt: iStyle

Komentari (1)

1 Komentar

 1. Devil

  01.02.2018at12:08 am

  Skupo i nefunkcionalno!

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Roboti će obavljati više poslova nego ljudi %Post Title

Roboti će obavljati više poslova nego ljudi

Već do 2025. godine

Domino Magazin 18.09.2018
Samsung i Google nešto prave zajedno %Post Title

Samsung i Google nešto prave zajedno

Lakše slanje poruka na Adroidu

Domino Magazin 17.09.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za avgust %Post Title

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za avgust

Najuspešnije medijske stranice prati Storyclash

Domino Magazin 14.09.2018
Vaš Giga Majstor! %Post Title

Vaš Giga Majstor!

Nepo System

Domino Magazin 10.09.2018
Boeing izbacuje pilota iz kabine %Post Title

Boeing izbacuje pilota iz kabine

Samo jedan će biti potreban

Domino Magazin 29.08.2018
Incognito mod baš i nije tako tajan %Post Title

Incognito mod baš i nije tako tajan

Rezultati ovog istraživanja će vas zabrinuti

Domino Magazin 28.08.2018
Sve više korisnika ima ovaj problem na Facebooku %Post Title

Sve više korisnika ima ovaj problem na Facebooku

Možda ste ga i vi primetili?

Domino Magazin 28.08.2018
COMING specijalističke obuke %Post Title

COMING specijalističke obuke

kao podrška digitalnoj transformaciji poslovanja

Domino Magazin 24.08.2018
Pošaljite mail sebi iz budućnosti %Post Title

Pošaljite mail sebi iz budućnosti

Da li biste smeli?

Domino Magazin 16.08.2018
LG veštačka inteligencija vam sada sređuje odeću %Post Title

LG veštačka inteligencija vam sada sređuje odeću

LG Styler uređaji na bazi veštačke inteligencije na IFA sajmu

Domino Magazin 15.08.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.