Slika: Apple TV 4K
IT

Apple TV 4K

Televizija u aplikacijama!

Apple TV 4K

Apple je kompanija koja je promenila mnoge tehnološke tokove i svakako je ime sa najvećim uticajem na globalne IT trendove. Pored tehnološke revolucije koju je ovaj proizvođač uveo u svet mobilne telefonije zahvaljujući iPhone telefonima, isti je uspeo da promeni i način na koji se percipira televizija modernog doba – i to sve preko male multimedijalne kutijice pod nazivom Apple TV. Od svog nastanka pa do današnjih dana Apple TV je prošao nekoliko ozbiljnih transformacija, a u svom poslednjem izdanju pod nazivom Apple TV 4K kompanija iz Kupertina donosi mogućnost preuzimanja i gledanja 4K i HDR sadržaja iz udobnosti kućne fotolje.

Sa dimenzijama od 35x98x98 mm i težinom od 425 grama Apple TV 4K predstavlja najmanji multimedijalni boks koji se može pazariti na tržištu. Baziran je na posebnoj tvOS platformi koja u osnovi zavisi od iTunes prodavnice i App Store-a. Sa Apple TV 4K boksom lako se mogu rentirati ili kupovati fimovi i multimedija u najvišim mogućim rezolucijama, s tim da se pravo uživanje postiže kada se ovaj uređaj upari sa nekim zaista vrhunskim 4K televizorom poslednje generacije. Srce Apple TV 4K uređaja čini A10X Fusion 64-bitni procesor koji sa lakoćom procesuira i najkompleksniju multimediju i video sadržaj. Tu je i skladišni prostor od 32GB, odnosno 64GB sa rentiranje i čuvanje sadržaja, kao i vrhunska elektronika koja se brine da sve teče brzo i fluidno.

Preko Apple TV 4K boksa moguće je gledati televiziju, filmove, igrati igrice, slušati muziku, gledati fotografije, surfovati internetom i generalno uživati u najrazličitijoj multimediji. Moguće je lako praćenje sportskih događaja, serija, šou programa… U biti Apple TV 4K je prava mala kockica puna zabave i kvalitetnog sadržaja. Poređeno sa sličnim rešenjima ovaj uređaj donosi ne samo mnogo više servisa u korist korisnika, već i daleko bolju organizaciju zahvaljujući tvOS platformi. Prava poslastica koju nudi Apple TV 4K jesu igrice visoke definicije koje na dobrom 4K televizoru izgledaju impresivno pa korisnik/igrač ima ustisak kao da se igra za nekom ozbiljnom konzolom. Za tu namenu specijalno je moguće upariti dva Siri Remote-a (jedan se mora kupiti odvojeno), a sve u cilju dobre zabave u paru.

Iako će mnogi reći kako Apple TV 4K nije ništa spektakularno bolji od Apple TV uređaja četvrte generacije ono što je apsolutno sigurno jeste da se sa ovim uređajem mogu preuzimati i preko njega gledati multimedijalni sadržaji u 4K i HDR formatima, kao i generalno multimedija visoke definicije. Vrhunski tvOS, bogatstvo sadržaja koje nudi iTunes prodavnica, kao i lako upravljnje dovoljna su preporuka sama od sebe. Istina, ono što je problem, bar kada je Srbija upitanju jeste nepostojanje iTunes sadržaja i App Store-a od koji ovaj uređaj suštinski zavisi. Dok se stvari ne budu promenile na bolje Apple TV 4K ostaje rezervisan za kupce koji znaju da iskoriste sve njegove mogućnosti na neke druge načine. Suma sumarum Apple TV 4K je veličanstven produkt koji iz korena menja televiziju i u okruženje toplog doma donosi jedan nov vid zabave preko daljinskog upravljača!

Cena (sa PDV-om): od 30.290,00 dinara

Kontakt: iStyle

Komentari (1)

1 Komentar

  1. Devil

    01.02.2018at12:08 am

    Skupo i nefunkcionalno!

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Milioni mladih ljudi odlaze sa Facebooka

Prelaze na Instagram i Snapchat

Domino Magazin 14.02.2018
Winamp se vraća!

Nostalgija udara štreberea

Domino Magazin 13.02.2018
Facebook uvodi downvote taster

Nešto kao UNLIKE ali još gore

Domino Magazin 12.02.2018
Roboti menjaju i TV lica

Svi ćemo dobiti otkaze uskoro

Domino Magazin 09.02.2018
Jim Carrey izbrisao Facebook

Zbog Rusije

Domino Magazin 09.02.2018
Ovo je najvredniji brend na svetu

Ni Apple ni Google a tek ni Coca Cola

Domino Magazin 07.02.2018
Upravljanje dokumentima – Therefore (DMS)

Skladištenje i arhiveranje podataka u današnje vreme ozbiljno zna da bude komplikovano

Domino Magazin 04.02.2018
Digitalno silovanje je jeziv novi trend

Strašan trend širi se internetom

Domino Magazin 02.02.2018
Apple iMac Pro

Surovi profesionalac

Domino Magazin 31.01.2018
Aplikacija odala američke vojne tajne

Mape tajnih američkih vojnih baza

Domino Magazin 31.01.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.