Apple iPad Pro 12.9 tablet računari

Besprekorna slika u full pakovanju!

Pored novih iPad Pro 10.5 tablet računara Apple je lansirao i nove iPad Pro 12.9 tablet računare koji suštinski obitavaju na hardveru i softveru manjih modela, ali imaju nešto bolju rezoluciju Retina ekrana zbog veće dijagonale i definitivno su profilisani kao tablet računari za crtače, grafičare i ljude koji se bave obradom 3D objekata. Ovi tablet računari su ogromni pa im zbog njihove veličine i teškog nošenja u rukama treba obezbediti adekvatno postolje jer u protivnom se dobija na nižem nivou komfornosti u radu. Po performansama su daleko ispred drugih tablet računara, a grafički apsolutno nemaju konkurenciju. Apple je od iPad Pro 12.9 tablet računara zaista napravio tablete koji crtanju daju smisao, a multimediji jednu potpuno novu dimenziju…

iPad Pro 12.9 tablet računari se fizički veoma malo razlikuju u odnosu na svoju manju braću, osim što poseduju nešto veći ekran i što su dostupni u jednoj boji manje (Silver, Space Gray i Gold – Rose Gold boje nama u ponudi u ovom slučaju). Bazirani su na A10X procesoru (koji ima integrisanu grafiku) i M10 koprocesoru koji je zadužen za podršku CPU-u, ali i za koordinaciju senzora i brojne druge aktivnosti. Velika količina radne memorije čini ih veoma izdašnim u svim operacijama, dok ogroman skladišni prostor (64GB, 256GB i 512GB) daje korisniku na maksimalnoj slobodi. U odnosu na prethodnu generaciju novi iPad Pro 12.9 računari dolaze sa veoma moćnim prednjim (7MP) i zadnjim kamericama (12MP) koje obezbeđuju čistu i jasnu video komunikaciju, ali i fantastične fotografije i predivne snimke koji bez bilo kakve obrade izgledaju impresivno.

Retina ekran na novim iPad Pro 12.9 tablet računarima svakako je njihovo glavno oružje, pogotovo ako se uzme u obzir da sam ekran operiše rezolucijom od 2732×2048 piksela i da je jedan od najsvetlijih ekrana ikada ugrađenih u neki tablet računar. Upravo zbog toga Retina ekran na ovim tablet uređajima donosi korisniku, grafičaru, arhitekti i bilo kom naprednom korisniku jedno posebno iskustvo, Ako se na to doda da je reprodukcija boja po svim testovima više nego sjajna, kao i da je detaljnost gotovo apsolutna onda nije teško zaključiti da je displej na iPad Pro 12.9 tablet računarima pravo blago i da ga je teško uporediti sa displejom bilo kog drugog tablet uređaja. Velika prednost Retina ekrana na novim iPad Pro 12.9 tablet računarima ogleda se i u tome što za pozadinsko osvetljenje koriste LED osvetljenje poslednje generacije, što dodatno utiče da kvalitet slike bude više nego vrhunski.

Povezivost novih iPad Pro 12.9 tablet računara je svakako posebna priča, a kompanija iz Kupertina postarala se da (kao i uvek do sada) apsolutno zablista na ovom polju. Od bežičnih konekcija tu su Wi-Fi (802.11a/b/g/n/ac) i Bluetooth 4.2, dok se za direktnu interakciju sa najrazličitijim uređajima brine Lightning veza. Svi modeli su dostupni u Wi-Fi i Wi-Fi i Cellular izdanjima, a prema specifikacijama proizvođača pri aktivnoj Wi-Fi konekciji baterija može da izdrži do 9 radnih časova, dok bez bežične interakcije pruža sat vremena rada više. U praksi to jeste zaista tako, a nešto bolji energetski resursi mogu se postići sa smanjivanjem kontrasta displeja, čime se značajno produžava radna autonomija ugrađenih baterija. Da bi cela priča imala pravog smisla tu je i iOS 10 platforma koja donosi preko 250 novih funkcija i čini od ovih uređaja snažne mašine sposobne da odgovore na najrazličitije izazove. Apple je kroz iOS 10 maksimalno podržao sve mogućnosti iPad Pro 12.9 tableta i otvorio im prostor da maksimalno pokažu šta znaju i umeju. Bezbednost im je odlična, kao uostalom i svim drugim Apple-ovim proizvodima.

I to bi bili novi iPad Pro 12.9 tablet računari koji su se na domaćem tržištu pojavili vrlo brzo nakon lansiranja i odmah su izazvali veliku pažnju kupaca zbog sjajnih grafičkih i generalno veoma moćnih radnih karakteristika. Oni su specifični tablet računari u svakom pogledu, jer njihov veliki Retina ekran prosto jasno govori kome su namenjeni. Grafičari, crtači, arhitekte, građevinci, fotografi i video editori glavne su ciljne grupe iPad Pro 12.9 tablet računara, ali naravno, njih mogu koristiti i drugi zahtevni korisnici koji imaju potrebu za većom dijagonalom i fino izbalansiranom hardversko-softverskom platformom. Cena im (očekivano) nije mala, ali opet ono što oni nude jeste   posebno i drugačije, a to se svuda u svetu dodatno plaća! Suma sumarum – čista desetka!

Cena (sa PDV-om): od 119.390,00 dinara
Kontakt: iStyle

Kako ti se čini?
Pokaži to i drugima!

1 comment on “Apple iPad Pro 12.9 tablet računari”

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *