Apple iMac Pro
IT

Apple iMac Pro

Surovi profesionalac

Apple iMac Pro

Prošla godina za kompaniju iz Kupertina bila je više nego uspešna, ali i više nego izazovna – mnoštvo novih proizvoda ugledalo je svetlost dana iz pogona najvećeg svetskog IT giganta, među kojima je i iMac Pro – trenutno najbolji All-in-One računar na svetu i svakako najmoćnija desktop mašina na planeti. Reč je o savršeno izbalansiranom računaru dizajniranom za najzahtevnije korisnike kojima je potrebna sirova CPU i GPU snaga, odnosno grafičare, dizajnere, arhitetkte, video montažere, građevince i fotografe. Ovaj računar u biti može da odradi apsolutno svaki posao i svaki zadatak koji se postavi ispred njega, na njemu je moguće montirati najsloženije filmske sekvence, kreirati specijalne efekte za filmove i obrađivati zahtevne 3D objekte. iMac Pro je surovi profesionalac i pravi računar iz snova…

Apple je iMac računare veoma lako uveo na tržište i to pre skoro 20 godina (19 godina preciznije), jer je vizuelni identitet prvih mašina, kao i njihova funkcionalnost bila daleko ispred ostalih računara u tadašnjoj tržišnoj ponudi. U svom dve decenije dugom usponu iMac računari su se više puta transformisali, a poslednje dve generacije napravile su toliko ozbiljan tržišni uspeh da danas imamo situaciju da kada se pomene nabavka All-in-One računara prvo i jedino na šta se pomisli su iMac računari.

Aktuelna ponuda iMac računara je više nego odlična – tu su iMac mašine sa dijagonalom ekrana od 21.5 inča, iMac 4K računari sa Retina ekranom dijagonale 21.5 inča, moćni iMac 5K računari koji su posebni po svom 5K Retina ekranu i apsolutni kralj svih All-in-One računara ikada napravljenih – iMac Pro. Posebnost iMac Pro računara ogleda se apsolutno u svemu, od dizajna, upotrebe materijala i finalne završnice. Hardverski on je najsuperiorniji računar na tržištu i namenjen je prvesntveno profesionalcima ili lepše rečeno arhitektama, građevincima, dizajnerima, video montažerima i svima kojima treba sirova radna i grafička snaga za obavljanje kompleksnih poslova i 3D rendering. On, naravno može biti i najveličanstveniji multimedijalni računar, ali gledano iz svih uglova on je ipak rođen za mnogo ozbiljnije stvari od gledanja filmova visoke definicije i uživanja u multimediji poslednje generacije.

Prvo što iMac Pro čini jedinstvenim računarom jeste kompletan hardverski sklop. Od Intel Xeon W osmojezgarnog procesora na 3.2GHz (koji se može konfigurisati do maksimalno osamnaestojezgarnog Intel Xeon W procesora), preko Radeon Vega 56 GPU-a (opciono Vega 64), do neverovatnih 32GB DDR4 ECC radne memorije na taktu od 2666MHz i 1TB SSD-a (maksimalno 4TB SSD, opciono) do najsavršenije elektronike na svetu iMac Pro jasno pokazuje zašto je Pro na svim nivoima. Tu su i sjajne mogućnosti za povezivanje (802.11ac Wi-Fi i Bluetooth 4.2), kao i posebna periferija koja prati Space Gray izdanje ove mašine. Jedinstveni 5K Retina displej dodatno iMac Pro čini impresivnim jer na dijagonali ekrana od 27 inča može da prikaže kristalno jasnu i čistu sliku u rezolucji od 5120×2880 dpi, prepunu zasićenih boja i sa detaljnošću kakva nije viđena na sličnim mašinama i generalno ekranima ove dijagonale.

Kako se iMac Pro može isključivo nabaviti u Space Gray izdanju tako je i (već pomenuta) periferija koja dolazi sa njim Space Gray. Tu su Space Gray Magic Keyboard sa Numeric Keypad-om i Space Gray Magic Mouse 2, a opciono je moguće nabaviti i Space Gray Magic Trackpad 2 – naravno, po posebnoj Pro ceni. Ostatak računara čine još 4xUSB 3 ulaza, čitač SDXC kartica, Thunderbolt 3 (USB-C) ulazi i Ethernet prikljućak – standardno za većinu aktuelnih iMac računara. Kao platforma tu je macOS High Sierra sa preko 250 novih funkcija koje korisniku donose interaktivniji, komforniji i bezbedniji rad.

U radu iMac Pro je apsolutno besprekoran i to kada je upitanju bilo koja vrsta zadataka. Bilo da je reč o montaži, dizajniranju kućnog prostora, kreiranju zgrada i kuća ili montaži filmova i obradi 3D objekata ovaj računar sve to sa lakoćom završava, u deliću sekunde i sa najboljim mogućim prikazom na ekranu. Na iMac Pro računaru sve radi savršeno, brzo i fluidno što je nekako i logično obzirom da ga pokreću najjači Xeon W procesori i najmoćnije Radeon Vega grafike koje u ovom momentu na grafičkom nebu nemaju konkurenciju. Uslovno gledano jedina mana ovog računara jeste zaista previsoka cena – za startnu postavku treba izdvojiti 740.490,00 dinara – čitavo malo bogatstvo. Opet sa druge strane ovo nije računar za svakog već za korisnike koji će iz njega znati da izuku maksimum i dobro ga unovče.

Cena (sa PDV-om): od 740.490,00 dinara

Kontakt: iStyle

Komentari (1)

1 Komentar

 1. Devil

  02.02.2018at2:57 pm

  Skupo!

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Roboti će obavljati više poslova nego ljudi %Post Title

Roboti će obavljati više poslova nego ljudi

Već do 2025. godine

Domino Magazin 18.09.2018
Samsung i Google nešto prave zajedno %Post Title

Samsung i Google nešto prave zajedno

Lakše slanje poruka na Adroidu

Domino Magazin 17.09.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za avgust %Post Title

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za avgust

Najuspešnije medijske stranice prati Storyclash

Domino Magazin 14.09.2018
Vaš Giga Majstor! %Post Title

Vaš Giga Majstor!

Nepo System

Domino Magazin 10.09.2018
Boeing izbacuje pilota iz kabine %Post Title

Boeing izbacuje pilota iz kabine

Samo jedan će biti potreban

Domino Magazin 29.08.2018
Incognito mod baš i nije tako tajan %Post Title

Incognito mod baš i nije tako tajan

Rezultati ovog istraživanja će vas zabrinuti

Domino Magazin 28.08.2018
Sve više korisnika ima ovaj problem na Facebooku %Post Title

Sve više korisnika ima ovaj problem na Facebooku

Možda ste ga i vi primetili?

Domino Magazin 28.08.2018
COMING specijalističke obuke %Post Title

COMING specijalističke obuke

kao podrška digitalnoj transformaciji poslovanja

Domino Magazin 24.08.2018
Pošaljite mail sebi iz budućnosti %Post Title

Pošaljite mail sebi iz budućnosti

Da li biste smeli?

Domino Magazin 16.08.2018
LG veštačka inteligencija vam sada sređuje odeću %Post Title

LG veštačka inteligencija vam sada sređuje odeću

LG Styler uređaji na bazi veštačke inteligencije na IFA sajmu

Domino Magazin 15.08.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.